Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Memoria, emoțiile și performanța la examene

Foto: Shutterstock

Cea mai prețioasă însușire a ființei umane este memoria. În copilărie și în tinerețe, ea ne ajută să învățăm. Mai târziu, ne ajută să obținem performanțe în toate domeniile de activitate. Memoria ne stochează cunoștințele des­pre lume, lecțiile de viață, emoțiile minunate… Dar, în lumea de azi, aflată sub supremația tehno­lo­giei și a informației plină de mijloace de distragere a atenției, de la „bătrânele” televizoare la internet, me­moria noastră e foarte amenințată. Mici sau mari, ne este tot mai greu să fim atenți, să ne concentrăm asu­pra unor activități, să facem co­relații. La rândul lor, emo­țiile noastre sunt și ele mai greu de gestionat ca oricând. Trăim un fenomen de alienare periculos și greu de oprit. Se poate face ceva? Răspunsul este afirmativ. Se pare că și în privința aceasta, a salvării me­moriei, medicina naturii, cu oferta ei de plante-mi­nune, poate fi de folos. Un fenomen descoperit și de specialiștii de la LIFE, o firmă specializată în uleiuri esențiale și suplimente alimentare. Ca de obicei, ne răspunde la întrebări d-na Ingrid Toma, directorul de co­municare al companiei.

– Primăvara și vara sunt anotimpuri de­dicate cu prioritate învățatului, pentru că este o perioadă marcată de multe examene, care îi țin concentrați pe elevi și studenți. Ce produse pot îmbunătăți memoria și capacitatea de în­vățare?

– Natura produce așa-numitele nootrope, o clasă de substanțe descoperită de medicul ro­mân Corneliu Giurgea. Acum peste 50 de ani, el a juxtapus cuvintele grecești noos, adică spirit sau minte, și trope, ceea ce înseamnă „către”. Altfel spus, substanțele nootrope au capacitatea de a deschide minții calea către o nouă stare, în care are abilități superioare. Vestea bună este că există zeci de extracte de plante și uleiuri esen­țiale care au acest efect. Ele pot amplifica nu doar memoria, ci și multe alte capacități: aten­ția, viteza de reacție, concentrarea, abilitatea de a face corelații, controlul emoțiilor etc.

– Care ar fi cele mai potrivite nootrope?

Ingrid Toma

– Pentru momentul examenului, capacitățile mentale pot fi îmbunătățite în doar o oră, cu o combinație de extracte de salvie oficinală și salvie spaniolă. Aceste plante sunt înglobate într-un pro­dus foarte complex, numit PERFORMA EXAM. Studiile clinice au arătat că, după administrarea a două capsule, memoria activă și capacitatea de con­centrare sunt net îmbunătățite. Efectele apar pro­gresiv, în maximum 60 de minute, asupra elevilor, studenților și adulților. Și se mențin 5-7 ore, putând fi evidențiate prin teste specifice.

– Sună promițător… dar nu „trișăm” luând, cu o oră înainte de examen, un produs care ne face mai capabili?

– Marea problemă a acestui produs este că nu ne poate face să ne reamintim ceea ce NU am învățat. Da, memoria activă este îmbu­nătățită, dar e un avantaj foarte limitat dacă nu am învățat înainte. De aceea, cele mai bune rezultate le obțin elevii și studenții care folosesc PERFORMA EXAM la cursuri, meditații sau când în­vață individual, acasă. Problema multor copii și adulți este că se con­centrează greu și nu au rezistență la studiu. Din fericire, PERFORMA EXAM poate fi administrat zilnic, fără a da obișnuință sau efecte adverse, ajutând la depășirea obs­tacolelor în cursul învățării.

– Pot aceste extracte să ne aducă și „cheful de în­vățat”, care nu mai pare să fie la modă în ultimul timp?

– Aici e o problemă mult mai nuanțată, pentru că motivația ține de mai mulți factori. O compo­nentă foarte importantă este ca mintea celui care în­vață zilnic să funcționeze optim. Iar PERFOR­MA EXAM ajută peste 70% din subiecții testați să-și îmbunătățească așa-numitele capacități cogni­ti­ve. Astfel, nu mai apare blocajul mental și, ulte­rior, emoțional, care ne-ar demotiva. Odată ce ne-am mobilizat să studiem, capsulele LIFE ne mai ajută într-un fel: cresc rezistența la efort, indiferent dacă învățăm sau facem efort fizic – așa cum au arătat studiile pe un lot de sportivi care au făcut o cură de șase săptămâni cu PERFORMA EXAM.

– Am vorbit despre mobilizarea capacității mentale înaintea și în timpul testelor. Există și produse care ajută la stabilizarea emoțiilor la examene?

– Avem peste zece produse cu extracte vegetale și uleiuri esențiale, care ajută la calmarea și sta­bilizarea emoțiilor, inclusiv în timpul examenului, dintre care cea mai de succes formulă este CALMO EXAM. Are la bază un patent francez, care permite ca principiile active din produs să fie absorbite la nivel intestinal. Dacă PERFORMA EXAM are efecte în doar câteva zeci de minute, aici lucrurile sunt diferite: studiile clinice arată că cele mai bune efecte cu CALMO EXAM se obțin după 5-7 săp­tămâni de cură.

– Vreți să spuneți că, pe lângă învățat, trebuie să ne pregătim emoțional pentru examene, cu aproape două luni înainte?

– Ideal ar fi ca cei care au o fire emotivă să urmeze curele cu CALMO EXAM din timp. Circa 35% dintre cei care se pregătesc de un examen, test sau interviu de angajare se confruntă cu „sin­dro­mul stresului de învățare”. Cu cât miza unei testări e mai mare, cu atât intensitatea stresului crește și ea. O treime dintre noi suferim de anxietate, in­som­nie sau accese de depresie, atunci când ar trebui să învățăm. Este rețeta dezastrului și motivul pentru care mulți sunt demotivați și incapabili de concen­trare, memoria jucându-le feste adesea.

– Cu alte cuvinte, sute de mii de copii și adulți nu pot învăța din cauza blocajului emoțional?

– Este mai mult decât un blocaj, este o stare generală, în care și somnul, apetitul sau relațiile cu cei apropiați sunt afectate. Iar studiile clinice cu ingredientul-cheie din CALMO EXAM arată că, administrat consecvent, acest produs face diferența. Treptat, stările de neliniște, anxietate și respingere față de învățat se estompează și dispar. Mai mult, și somnul se îmbunătățește, permițând creierului să memoreze și ulterior să poată accesa cu ușurință noțiunile stocate. Este un efect care apare nu doar în cazul tulburărilor emoționale asociate învățării, ci și în alte situații de stres cronic. În timpul pan­demiei, spre exemplu, substanța activă din acest produs a ajutat la dispariția stărilor de teamă și angoasă, inclusiv a atacurilor de panică.

– Numele produsului este CALMO EXAM. Să înțelegem că aceste capsule ne ajută să scăpăm și de emoțiile la examen?

– Curele consecvente cu CALMO EXAM pur și simplu antrenează creierul să reacționeze într-un mod diferit la stres. Este un element esențial, în condițiile în care coeficientul de inteligență scade cu până la 30% când avem emoții puternice, ca la examen. În cantități mici, aceste emoții ne fac mai atenți și mai performanți, dar în condițiile unui psi­hic mai delicat, lucrurile se schimbă dramatic. In­vadat de hormonii de stres, cum ar fi cortizolul, cre­ierul „dă rateuri”, iar memoria, capacitatea de con­cen­trare și atenția scad dramatic.

– Așadar, un singur produs natural ne poate transforma dintr-o persoană emotivă într-una si­gură pe ea, mai ales la examene?

– Să ne întoarcem la cel mai important proces: învățatul. De regulă, persoanele emotive la examen au aceleași probleme și când e vorba să învețe. Mai ales dacă sunt noțiuni cu care nu sunt familiarizați și care le sperie, se blochează. Rolul cel mai im­portant al CALMO EXAM, la fel ca PERFOR­MA EXAM, este să ne ajute în procesul de învățare.

– Puneți mai mult accent pe învățare decât pe momentul examenului…

– CALMO EXAM te ajută să gestionezi emoția de examen, dar mai are un rol: învățatul con­secvent, fără perturbările stresului excesiv, dă o siguranță de sine uimitoare. Până la urmă, nu ne putem transforma peste noapte din per­soane ultra-timide în unele foarte calme și sigure pe ele, dar antrenamentele emoționale și mentale pot face minuni. Și încă un lucru important: CALMO EXAM ne ajută să tre­cem mai bine peste eșecuri, ajutându-ne să ne învățăm lecțiile de viață. Pentru un copil sau un adolescent este mai important să învețe să transforme înfrângerile în victorii, decât să fie în permanență „de nota 10”. Cei mai de succes oameni nu sunt cei care au învins de fiecare dată, ci aceia care au avut tăria emo­țională și de caracter să meargă mai departe, indiferent prin ce au trecut.

– CALMO EXAM are efecte benefice și asupra adulților suprasolicitați care suferă de oboseală cronică?

– CALMO EXAM are efecte excelente și asupra adulților și vârstnicilor. Cura cu CALMO EXAM diminuează stresul și presiunea emoțională, resimțite în caz de suprasolicitare. Astfel, se evită ușor cercul vicios în care tensiunea psihică ne face neperformanți, iar lipsa de eficiență ne creează și mai multă presiune. Privitor la oboseala cronică, CALMO EXAM e un adevărat specialist: crește gradat capacitatea de relaxare și îmbunătățește calitatea somnului, ajutând la recuperarea deplină.

EDUARD COMAN

Produsele din acest articol pot fi comandate la tel. 0736.371.516 sau online, pe www.life-bio.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian