Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Am 83 de ani și nu știu cum să-mi salvez băiatul”

Stimată doamnă Sânziana Pop, dragi cititori ai celei mai iubite reviste, Formula AS,

Mă numesc Iacob Ana din Cluj-Napoca și am 83 de ani. Sunt mama unui băiat de 43 de ani, care a fost părăsit la naștere de tatăl lui. A crescut doar în grija mea și m-am străduit să-i asigur toate cele de trebuință, ca să ajungă un adult serios, un om muncitor și de încredere. Rafael a fost tare sârgu­in­cios și a ajuns să mă bucure pentru realizările lui. A fost un bun sportiv, a luat mereu premii la învățătură, se descurca minunat la limbile străine. Este un băiat tare sensibil și a publicat un volum de versuri, care a fost apreciat de cei care l-au citit. Dar un mare necaz s-a abătut asupra noastră: acum mai bine de opt ani, a început să aibă stări de rău și să se simtă tot mai slăbit. A fost diag­nosticat la început cu scleroză multiplă în plăci și tratat o vreme pentru această boală. Pentru că sta­rea lui nu se îmbunătățea, ba dimpotrivă, era din ce în ce mai rău, a repetat analizele și s-a do­vedit că diagnosticul inițial a fost greșit pus și că, de fapt, el avea maladia Lymè, Borelioză Lymé, cu manifestări musculare, scheletale și neurolo­gice. Tratamentul greșit administrat la început i-a agravat și mai mult starea de sănătate și a dus la scăderea imunității organismului, din care cauză mai multe infecții s-au alăturat bolii. Acum, Ra­fael nu se mai poate ridica din pat, are partea in­ferioară a corpului complet paralizată, are du­reri foarte mari și complicații ale bolii, apărute din cauza imunității scăzute. Eu am 83 de ani și nu mai știu ce aș putea face ca să-mi ajut băiatul să aibă iar chipul înseninat de un zâmbet. Am făcut tot ce am crezut și ce am putut ca să-i asigur cele necesare, dar simt că disperarea ne îneacă și că fie­care zi devine un calvar tot mai greu de trăit. Ra­fael are dureri mari în tot corpul, nu se poate odih­ni și vorbește tot mai greu, are stări de de­presie și i-au apărut și escare, datorită faptului că nu se mai poate ridica din pat, nu se mai poate în­griji singur și are nevoie în permanență de cineva care să-l ajute. Vă scriu cu disperarea unei mame care-și vede pruncul suferind, fără să-l poată alina în vreun fel, în ciuda repetatelor internări pentru tratamente și unei medicații care să-i calmeze du­rerile.    Locuim cu chirie și mi-e greu, tot mai greu, să administrez banii pe care-i avem, pentru a asi­gura tot ceea ce este necesar unui bolnav imobi­lizat, așa cum este Rafael. Oricât aș fi de calculată și economă, simt că sunt depășită de această si­tuație, tot mai des mă simt la capătul puterilor și de aceea vin la dvs. cu rugămin­tea de a ne spri­jini. Mă simt ru­șinată că apelez la ajutor, eu toată viața am muncit și tot ce am făcut am obținut doar prin muncă cins­tită, dar acum simt că nu mai pot duce singură această bătălie și mi se rupe inima când îl văd pe Rafael suferind atâta. Încă mai sperăm ca bunul Dumnezeu să ne ajute să găsim leacul cel bun pentru ca Rafael să poată re­deveni omul minunat de altădată. Atașez buleti­nele medicale care atestă starea lui Rafael.

Conturi pentru ajutor deschise la Banca Transilvania, pe numele IACOB RAFAEL-DA-NIEL: RO24BTRLRONCRT0093947702 – LEI, RO98BTRLEURCRT0093947701 – EURO

IACOB ANA – Cluj-Napoca, str. Henri Barbusse nr. 3, ap. 8, jud. Cluj, cod 400616, tel. 0742/05.92.63, 0743/13.43.15

„Am cinci copii, dar unul dintre ei este grav bolnav”

Bună ziua, mă numesc Velcherean Livia-Ade­lina, și în 19 Aprilie împlinesc 36 de ani. Am cres­cut la o casă de copii, timp de 10 ani, am avut o viață tristă, pe care am încercat să o umplu, la rândul meu, cu copii. Am cinci și îi iubesc mai pre­­sus de orice, dar unul dintre ei e grav bolnav, are purpură trombocitopenică imună, formă se­veră, litiază renală stângă gradul III, chisturi la fi­cat și epilepsie. În toamna ce-a trecut, din cauza ne­cazurilor și chinurilor prin care am trecut, am fă­cut infarct cerebral, am cheaguri de sânge pe cre­ier, tromboză, am hepatită B cronică și multe alte probleme grave, conform documentelor pe care le atașez. Dacă solicitarea mea va fi citită de oameni cu su­flet mare, mă rog Domnului să le des­chidă ini­mile, ca să înțeleagă necazul și sufe­rința prin care trec. Am mare nevoie de sprijin! Îl rog pe bunul Dum­nezeu să le dea iertare și multe bi­necuvân­tări, sănătate tuturor celor ce mă vor ajuta.

Vă mulțumesc anticipat și Dumnezeu să vă aibă în pază pe toți.

VELCHEREAN LIVIA-ADELINA – str. Trandafirilor nr. 51, loc. Sărmașu, jud. Mureș, cod 547515, tel. 0741/91.77.92

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian