Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fiul meu face crize de hipotonie musculară” (Răspuns pentru ANCA D. – Teiuș)

Foto: Shutterstock

Sufăr de circa 15 ani de această anomalie mus­culară și abia acum i-am priceput sensul și cauza. De câte ori mâncam la prânz mai mult, mi se întâmpla să mi se blocheze mușchii mâinilor până la coate, din cauza cârceilor care-mi strâm­bau degetele, cu dureri nervoase. Durerile țineau cam o oră, apoi dispăreau și totul reintra în nor­mal. Am remarcat că dacă în timpul durerii brațului luam un pahar cu apă, durerea scădea pentru circa 5 minute, apoi se intensifica. Deci, trebuia să beau câte un pahar de apă de câte ori se intensifică durerea, timp de circa o oră, după care fenomenul se termina. Mi-am dat seama că este o problemă de metabolism. Medicina recomandă ca după masă să se facă o plimbare de circa 30 de minute și apoi să urmeze odihna. Aceasta, desigur, pentru ca energia acumulată în mușchi să poată fi consu­mată într-un fel. După o ultimă masă bogată, am executat mișcări de gimnastică, am urcat și cobo­rât 3-4 etaje, apoi m-am culcat și n-am mai avut cârcei. Faceți corect acest experiment, și fiul dvs. va putea scăpa de acest feno­men. Îi doresc numai sănătate!

GEORGE – București

„Am două chisturi sinoviale” (Răspuns pentru ZOE B. – București)

M-am confruntat și eu cu aceeași problemă ca și dvs., numai că eu am avut chist sinovial la mâna dreaptă, din cauza efortului. Același lucru mi-a spus și mie medicul: să mă operez, dar n-am făcut-o. Am cumpărat de la Plafar crema Apireven – este o cremă cu extract de venin de albine. După doar trei zile, în care m-am masat bine cu această cremă, chistul s-a împrăștiat sub piele, iar după alte câ­teva zile a dispărut de tot. Vă doresc multă sănătate!

V. S. – Baia-Mare

„Știe cineva vreun tratament pentru papilomatoză vaginală?” (Răspuns pentru V. E. – București)

Boala dvs. își are cauza în scăde­rea rezistenței mucoasei la germenii saprofiți care există în permanență în vagin și care devin vi­rulenți. Pentru tratarea acestei boli, puteți folosi următoarele plante medicinale: frunze de frasin, găl­benele, co­nuri de hamei, salvie, mușețel, sună­toare, urzică. Faceți un amestec din aceste plante, chiar dacă nu le aveți pe toate. Se face o infuzie cu 2 linguri de amestec la 0,5 l apă clocotită. Se lasă acoperit vasul timp de 15-20 de minute. Se stre­coară și se fac spălături vaginale cu irigatorul, de două ori pe zi. Seara, introduceți în vagin un ovul din argilă moale. Vă doresc sănătate.

LETIȚIA P. – Oradea

„Am chisturi pe pancreas” (Răspuns pentru CRISTINA A. – Timișoara)

Mai întâi, trebuie să renunțați definitiv la orice fel de grăsimi și la zahărul rafinat. Organismul va lua grăsimile din lactate și celelalte alimente, iar zahărul – din fructe și pâine. Tineți cont că afec­țiunea s-a instalat de-a lungul timpului și vă tre­buie răbdare ca să vă vindecați. În general, sunt de­compensate și organele din jur: colecistul, fi­catul, splina. Trebuie să urmați un regim alimentar Oshawa (din „Formula AS”). Trebuie să deveniți propriul dvs. medic și să respectați timpul de odih­nă, trei mese ușoare pe zi, cu alimente proas­pete în prima lună. Între mese, beți ceai de rosto­pască (infuzie din 1 linguriță de plantă la 400 ml apă), iar seara, înainte de culcare, ceai de busuioc cu scorțișoară (infuzie din 1 linguriță de plantă și 1 vârf de cuțit de scorțișoară la 300 ml apă). Cea­iul se bea înghițitură cu înghițitură, după ce a fost bine „mestecat”. Puneți seara, la culcare, com­pre­se cu bitter suedez înjumătățit sau stropit cu apă caldă. Alimentele trebuie să vă fie primul me­di­ca­ment. Beți suc de morcov cu sfeclă roșie, la ora 16.00, începând cu 50 ml, până ajungeți să con­su­mați 200 ml pe zi. Urmați și recomandările medi­cului de familie. Vă doresc răbdare și sănătate!

ANTONELA – Iași

„Fratele meu suferă de candidoză asociată cu stomatită” (Răspuns pentru MARIA S. – Vaslui)

Pentru această afecțiune de care am suferit și eu, acum 15 ani, se recomandă Ni­zoral – tablete, cu rezultate imediate. Numai că tra­ta­mentul tre­buie să-l urmeze și soția sau parte­nera. Se trans­mite prin salivă și veselă. Nizoralul se suge de trei ori pe zi, după mese. Dacă nu este atent să res­pecte recomandările, se va rein­fecta mereu. Sunt persoane care au un Ph ce nu permite dez­vol­tarea candidozei, dar la altele se dez­voltă ușor. Trebuie ca soția fratelui dvs. să facă un consult la ginecolog, să nu aibă și o candi­doză genitală, care întreține circui­tul în organism. Cu 6 doze de Nizo­ral se rezolvă situația. În general, candidoza se face după un consum îndelungat de antibiotice. Fratele dvs. trebuie să evite laptele, produ­sele lactate și cartofii pe toată pe­rioa­da trata­mentului (aceste ali­men­te produc o fermentație care fa­vorizează can­didoza). Cu cele mai prietenoase gânduri,

SOFIA – Roman

„Vă adresez două întrebări legate de hidrartroză și ruptură de biceps” (Răspuns pentru ARSENE T. – Huși)

Stimate domn, pentru prima pro­­blemă, ge­nun­chii umflați cu acu­mulare de lichid, vă recomand un un­guent ca­re se prepară ast­fel: 30 g rășină de pin, 20 g sul­fină, 20 g melisă, 30 g castane, 30 g fructe de tuia (sau frunze, dacă nu găsiți). Toate ingredientele se pun într-un borcan și se toarnă 150 ml spirt me­di­cinal. Se țin la ma­cerat 24 de ore (se pun la ma­­cerat numai plan­tele, nu și ră­șina de pin). Se pu­ne la fiert ma­ceratul pe baia de abur împreună cu 500 ml ulei de măsline. Se lasă la fiert 3 ore. După fierbere se acoperă cu capac și se mai ține la macerat 48 de ore. Se fil­trează. Se­parat se topește rășina de pin cu 50 g ceară de al­bine. Se ames­tecă uleiul de plante cu ceara și ră­șina, ames­tecând în con­ținut până se omogeni­zează. Se păs­trea­ză la fri­gider. Cu acest unguent se masea­ză zona afectată de două ori pe zi. Un­gu­entul este efi­cient în toate formele de reu­matism, precum și-n scia­tică, dis­co­patie lombară (dar se pre­pară fără rășină de pin). Pentru ruptura de bi­ceps vă recomand să faceți fric­ționări cu tinctură de tătăneasă de 3 ori pe zi. Vă doresc sănătate!

FLOREA – Drăgănești-Olt

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian