Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Suntem oameni foarte pătimiți, dar cuminți”

Mă numesc Crăcană Cristina Alina, am 29 de ani, sunt din satul Gura Căluiu, județul Olt, și am trei copii: Andrei Denis, Nicolaie Daniel și Maria Nicoleta. Rugămintea mea este să fiu ajutată să-mi amenajez casa în care stau. Lo­cuim într-o singură cameră, cinci persoane, în ea dormim și tot acolo fac mâncare, că nu am posibilitatea să-mi construiesc o bucătărie și o baie. Muncim cu ziua, eu și soțul meu, pe mân­care și pe ce ne dau oamenii. Mergem cu calul la surcele. Trăim din alocație și ajutor social. Am avut soțul internat la spital, o lună, la Scor­nicești, a răcit la plămâni. Am avut zile grele în viața mea, dar am avut credință în bunul Dumnezeu, am avut zile în care nu am avut ce să mâncăm cu copiii, ne-au ajutat preoții de la biserică. Nu-mi ajung banii din alocație ca să pot pune deoparte, să-mi fac casa. De asta apelez la cei care au suflet bun, să mă ajute cu mate­riale sau bani. Unii oameni ne judecă, că suntem tineri și ne complacem în sărăcie, dar noi nu avem școală suficientă ca să lucrăm. Suntem foarte pătimiți. Nu avem loc într-o cameră, suntem oameni cuminți și am merita și noi ajutor. Ne dorim foarte mult o casă. Băiatul meu cel mare, Andrei Denis, are 10 ani, Nicolaie are 9 ani, și Maria Nicoleta are 7 ani și jumătate. Băiatul cel mare și cel mijlociu merg cu noi la lemne și ne ajută, prin frig, prin ploaie, muncesc cu noi, se țin după noi, trag și ei, la topor, cară cu mine lemne, iar acasă le dau să mănânce un colț de pâine. Rabdă săracii, suferința lor e că dorm toți trei într-un pat.

V-am spus tot ce am pe suflet. Poate ne înțelege cineva sărăcia și ne ajută să construim o cameră pentru copii.

CRĂCANĂ CRISTINA-ALINA – sat Gura Căluiu, com. Călui, str. Colnicului nr. 20, jud. Olt, cod 237292

(Scrisoarea este însoțită de o anchetă socia­lă)

„Poate vă îndurați de mine, din nou”

Distinsă și onorată doamnă director Sânziana Pop,

Mă numesc Pârvu Maria-Eva, sunt în Reșița și sunt o biată făptură care se zbate într-o sărăcie lucie. Locuiesc la casă, într-o curte, cu mai multe persoane, într-o cameră unde plouă ca afară și tavanul stă să îmi cadă în cap. Locuiesc în frig, cum e afară de frig, așa e și în casă, îmi ies aburi din gură. Eu nu am centrală, pentru că nu pot să îmi permit, mă costă zeci de milioane centrala, caloriferele, proiectul de gaz de la Eon-Gaz. Din cauza frigului pe care îl trag în fiecare iarnă, mi-am distrus inima și m-am îmbolnăvit de astm, de la condensul de pe pereți. Nu mă prefac ca să inspir milă de la oameni, eu chiar sunt lovită crunt de soartă, cu adevărat. Vă rog cu lacrimi în ochi, din suflet și din inimă, să vă îndurați și de mine, o femeie văduvă și singură. Nu am bani să-mi cumpăr nici tratamentele care mi-au fost prescrise de medici pentru mai multe boli. Nu mai rezist fără căldură. Aș dori ca oa­menii cu suflet bun să nu rămână indiferenți la strigătul meu de suferință și durere. Toată viața mea a fost un calvar, iar acum, în mo­mentul de față, e și mai grea, o cruce de fier, pe care sunt nevoită să o duc în spate. Aș dori din inimă să-mi pot repara aco­perișul care e pu­tred și țigle­le sunt sparte, că sunt foarte vechi. Recunosc sincer că am mai fost ajutată în anul 2021. Poate vă îndurați de mine, din nou!

Dacă nu voi rezolva problema cu acoperișul, mai bine o să-mi pun capăt zilelor. Pe cine nu mă crede l-aș aduce aici, cu mine, să vadă ce nu s-a mai văzut într-o casă de femeie singură și neajutorată. Dvs. sunteți îngerii mei păzitori și unicul meu sprijin. Bunul Dumnezeu să vă ocrotească cu multă dragoste și iubire.

Am cont în lei, deschis la CEC Bank, pe numele PÂRVU MARIA-EVA,                          RO55CECEC001946207660411.                                                                                                                                             

Cu respect și aleasă prețuire,

PÂRVU MARIA-EVA – Reșița, str. Piața Republicii nr. 41, ap. 7, jud. Caraș-Severin, cod 320026, tel. 0751/37.42.30

„Costul protezei este de 6.700 lei”

Stimată d-nă Sânziana Pop,

Mă numesc Dodin Sorinel din loc. Zemeș, jud. Bacău și vă mulțumesc din suflet pentru gesturile de adevărată omenie față de mine, în anii trecuți, ajutându-mă să-mi pot aduna suma de bani necesară pentru a-mi procura proteza pentru piciorul drept, care mi-a fost amputat în 6 aprilie 1982 la Spitalul Fundeni, în urma unui ne­fericit accident de circulație. La data acciden­tului aveam 18 ani. Ulterior m-am căsătorit, dar după 7 ani de căsătorie, soția și cei 2 copii, Ștefan și Veronica, m-au părăsit, lăsându-mă sin­gur să mă descurc în viață, doar cu ajutorul bunului Dumnezeu și al Maicii Domnului.

În toamna anului trecut, având adunați bani din pensie, am fost nevoit să-mi fac o proteză nouă, deoarece cea veche se uzase complet. Am fost nevoit să fac un credit pe 3 ani la B.R.D. Costul protezei este de 6750 lei. De aceea, îndrăznesc să apelez din nou la bună­voința dumneavoastră și a tuturor creștinilor, care vor dori să-mi dea o mână de ajutor. Menționez că din pensia de 1846 lei plătesc lunar suma de 411 lei rată la bancă. Oricând am posibilitatea să mă deplasez la vreo sfântă mâ­năstire cu vreun prieten cu mașina lui, mereu dau la pomenire un pomelnic, în care sunt trecuți toți binefăcătorii mei anteriori.

Vă mulțumesc încă o dată pentru buna în­țelegere față de situația mea. La vârsta mea, de 60 de ani, doar atât îmi mai doresc: să pot trăi li­niștit sufletește. Vă urez multă sănătate, ferici­re sufletească, succes deplin în activitatea zilni­că. Doamne ajută!

Cont în lei, pe numele DODIN SORINEL, deschis la banca BRD,                             RO43BRDE040SV28446010400

DODIN SORINEL – Sat Zemeș, com. Zemeș, str. Școlii nr. 4, jud. Bacău, cod 607691, tel. 0753/36.59.71

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian