Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Soțul meu suferă de atrofie cerebrală”

Foto: Shutterstock

Vă scriu cu sufletul greu. Suntem doi pensio­nari, eu și soțul meu, dar bătrânețea ne este um­brită de boala lui, care se agravează pe zi ce trece. Su­feră de leziuni ischemice cerebrale cronice, du­când la atrofie cerebrală, și stă în pat de un an și trei luni. Deși își ia toate medi­camentele reco­mandate de me­­dic, nu se vede nici o ame­liorare. Mai există vreo speranță pentru el?

MARIA –    Timișoara

„La 37 de ani, cumnata mea a paralizat”

Cumnata mea are 37 de ani, și până în septem­brie 2005, era ca un spiriduș. Nu a fost niciodată bolnavă. A plecat după soțul ei în Spania și, la scurtă vre­me, a în­ceput să aibă simptome de greață, ame­țeli, stări de vo­mă, și după o vreme a paralizat. Di­ag­nosticul este de en­cefalomielopatie de natură infla­matorie versus tumo­ră. Deși starea ei la ex­ternare era gravă, în urma refle­xo­te­rapiei și a ma­sa­jului poate să stea rezemată și-și folo­seș­te singură mâinile. Din păcate, de la bazin în jos nu s-a pro­dus nicio modificare. Dacă există cineva care s-a con­frun­tat cu o astfel de problemă, îl rugăm mult să ne vină în ajutor. Cu multă speranță, vă mulțu­mesc din suflet.

IONELA – Băilești

„Caut tratament pentru angiopatie cerebrală (vasculită)”

Soția mea a fost diagnosticată cu angiopatie ce­rebrală (vasculi­tă). Este imobilizată la pat, nu poate merge, nu are putere în trup. Fac apel la persoanele care știu cum poate fi    tratată această groaz­nică boală,    des­­pre care doctorii spun că nu are leac și vinde­care. Unde mă pot adre­sa? Există vreo speranță cât de mică de însănăto­șire? Mulțumesc mult.

MARGARETA – Slănic

„Soțul meu este diabetic și are mari probleme cu ochii”

Soțul meu, în vârstă de 56 de ani, are diabet insulino-depen­dent. În urma complicațiilor, a fost nece­sară inter­venția cu laser la ambii ochi. Dar vederea i-a revenit doar par­țial și a reapărut „hemoragia vitreană AO”. Am fost cu el la control și i s-a propus o nouă inter­venție chi­rur­gicală (la un ochi deocamdată), de care ne este teamă. Vă rog din suflet, dacă s-a con­fruntat cineva cu o astfel de situație sau știe o altă posi­bilitate de tratament, să ne ajute cu un sfat cât mai ur­gent posibil, căci situația se agravează. Mul­țumesc.

ALEXANDRA – Roman

„Chistul arahnoidian poate fi vindecat și fără operație?”

Copilului meu, în vârstă de 12 ani, i s-a desco­perit în urma unei analize RMN un chist arahno­i­dian temporal stâng cu dimensiunile de 5 cm an­tero-posterior, 6 cm transversal, 5,5 cm cranio-can­dal. Are dureri deasupra ochilor și de 4 săptămâni prezintă diplopie (vedere du­blă). Am consultat un neurochirurg care ne-a re­co­­man­dat operație, pentru a mai scoate din lichidul ce presează nervul oculo­motor. Vă rugăm să ne ajutați, vrem să știm dacă exis­tă vreo metodă pen­tru eliminarea lichidului fără a fi nevoie de operație. Vă mulțu­mim.

ȘTEFANIA – Oltenița

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian