Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Dieta cu cartofi

Foto: Shutterstock

Ani de zile, cartofii au fost sus­pec­tați că îngrașă, fiind eli­minați categoric din rețetele de slăbit. Iată însă că noile cercetări de labo­rator îi reabi­li­tează complet. Cu un conținut extrem de redus de grăsimi, dar bogați în albumine, hi­drați de car­bon, fi­bre și mai ales po­tasiu, ei sunt un ali­ment ideal pentru rețe­tele de slă­bit. Potasiul conținut în car­tofi eli­mină surplusul de apă din organism, magneziul accele­rează metabolismul. Pe­ricolul – real – constă nu­mai în mo­­dul cum sunt gătiți: o mân­care de car­tofi pregătită cu unt și sos de smân­tână, o tocăniță cu multă grăsime sau cartofii pră­jiți conțin ba­lo­turi de ca­lorii. În schimb, o por­ție de car­tofi fierți, cu mul­te verdețuri tocate, ori car­to­fii copți în cup­tor sunt un fel de mân­­care sățios și foarte sărac caloric. Ace­lora dintre ci­ti­toarele noas­tre cărora le e greu să țină die­te radi­cale, ne­pu­tând să lupte cu foa­­mea, le re­coman­dăm să privească în­cre­ză­toare că­tre car­­tofi. Dar, pen­tru a vă ajuta să vă ori­en­tați, vă pre­zentăm mai jos câ­teva re­țete, măsu­rate în calo­rii.

1. Cartofi copți, cu o lin­guriță de brân­­ză de vaci a­mestecată cu ver­dețuri = 80 cal.

2. Cartofi prăjiți în ulei – fiecare 100 de grame conține 300 cal.

3. Cartofi noi fierți, cu sare și unt, amestecați cu verdețuri tocate = 130 cal.

4. Chifteluțe de cartofi – fiecare 100 de grame are 300 cal.

5. Cartofi fierți și căliți ușor în puțin ulei = 150 cal.

Concluzia nu este prea greu de tras: evitați car­tofii pră­jiți în grăsime, în fa­voarea car­to­filor fierți și copți. Adaosul de iaurt și de brânză îi trans­formă în­tr-un regim gustos și ușor de urmat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian