Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Magia florilor

Foto: Shutterstock

Aproape că nu există vre­un re­mediu de întreținere a pielii tru­pului și obrazului, care să nu con­țină printre ingrediente și flori. O al­chimie pe care vara, sezonul maxim al flori­lor din grădini și de pe pajiști, o trans­formă în ritual. Acum sau ni­ciodată e vremea rețetelor de fru­musețe pen­tru obraz.

Rețete cu flori de tei

* Tonic cu flori de tei: luaţi 2 lin­guri de flori de tei şi opăriți-le cu o cană de apă clocotită. Lăsați-le 20 de minute la infuzat, apoi strecuraţi li­chidul. Ștergeți-vă fața regulat, cu un tam­pon de vată în­muiat în infuzie. Luminează şi ne­tezeşte tenul, cal­mea­ză pielea sen­sibilă şi iritată.   

* Un remediu exce­lent pentru ate­­­nuarea cearcă­ne­lor şi a pleoa­pelor umflate obţineţi dacă aplicați di­­mi­neaţa şi seara com­pre­se cu infuzie de flori de tei.

* Gheaţă cos­metică cu flori de tei: preparaţi un decoct concentrat, din 5 linguri de flori de tei şi o cană de apă (se lasă să dea un singur clo­cot), pu­neți-l la infuzat 20 de mi­nu­te, strecu­raţi, și când s-a răcit com­plet, turnaţi lichidul într-o tă­viţă pentru cuburi de ghea­ţă, intro­dusă apoi la congelator. În fiecare dimi­neaţă, efec­tuaţi un masaj cu un cub de gheaţă în jurul ochilor, pe faţă şi pe gât, timp de 10-15 minu­te. Are efect uimitor asu­pra pielii, atât pe moment, cât şi pe ter­men lung.

Rețete cu albăstrele

* Tonifierea şi împrospătarea pielii, ”ştergerea” ridurilor – se lo­ţio­nează tenul, gâtul şi decolteul în fie­care seară, după ce au fost curăţate cu macerat de albăstrele. Se clăteşte cu apă rece după 20 de minute.

* Pentru piele ofi­lită sau ridată: aplicaţi com­pre­se înmuiate în macerat de albăstrele pe faţa proaspăt spălată, timp de 20 de minute, seara, înainte de culcare, în cure de câte 20 de zile.

Macerat de albăstrele: se pun 2 linguriţe de flori us­cate şi mărunţite, în ju­mă­tate de pahar de bere fără alcool, de seara până di­mi­­neaţa. Ma­ce­ratul ast­fel obţinut se poate păs­tra la frigider 3-4 zile, în re­cipient de sti­clă de cu­loare închisă.

Rețete cu muşeţel

* Apă de muşeţel: aveţi nevoie de 4 linguri de flori de muşeţel proaspete sau uscate și apă. Peste 2 linguri de flori de muşeţel se toarnă o jumă­tate de ceaşcă de apă. Se acoperă şi se lasă de seara până dimi­nea­ţa, când se stre­coară. Peste celelalte 2 linguri de flori de muşeţel se toarnă o jumătate de ceaşcă de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se stre­coară. Maceratul şi infuzia obţi­nute se amestecă şi se pot păstra la frigider cel mult 3 zile, în recipient de sticlă. Lo­ţiunea astfel preparată păs­trează la ma­ximum principiile acti­ve ale mu­şeţelului. Se loţionează în fie­care sea­ră tenul, după curăţare.

* Lapte de muşeţel: aveţi nevoie de 1/4 litru lapte, 2 linguri cu vârf de flori de muşeţel proaspete sau uscate. Turnaţi laptele clocotit peste plantă. Lăsaţi vasul să stea acoperit timp de 15 minute, apoi strecuraţi. Înmuiați comprese în lichid şi    apli­caţi-le pe faţă, pen­tru 20 de mi­nu­te. Sunt excep­ţionale pen­tru tenul us­cat, iritat, des­hi­dratat, con­­gestio­nat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian