Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Pot scăpa de candidoză?” (Răspuns pentru ANDRA – Blaj)

Foto: Shutterstock

Candidozele sau candidomicozele sunt provo­cate de ciuperci levuriforme, de genul Candida. Sunt întâl­nite și la copii, care fac în timpul alăptării, în colțul gurii, muguetul sau perluțe. Și femeile însărcinate, din cauza schimbării pH-ului vaginal, pot dezvolta Can­­dida albicans. Ea mai poate apărea și după admi­nistrarea de antibiotice. Stomatita (lo­calizarea bu­cală) este cea mai frecventă. La în­ceput se produce o congestie a mucoasei bucale, care se transformă în pete albicioase, cremoase, ca boabele de griș. Depo­zitul menționat, mai aderent la în­ceput, produce sân­ge­rarea acesteia la încercarea de detașare. Afecțiunea cedează repede la tratamen­tul cu Nistatin sau Sta­micin, folosite și pentru copii. În 3-4 zile, problema se rezolvă. Trebuie să vă clătiți gura, după fiecare masă, cu apă călduță în care ați pus 1/2 de linguriță de bicar­bonat de sodiu (tot de la farmacie) la 300 ml apă. Evi­tați produsele lactate de orice fel și ouăle, condi­men­tele, produsele acide, care dau senzație de usturime și dezvoltă flora microbiană. Periuța de dinți trebuie schim­bată, ca să nu vă reinfectați cu Candida, și ar trebui ținută în apă cu puțin oțet. Vă doresc sănătate,

PETRONELA – Brașov

„Neidentificată, hepatita A este mortală?” (Răspuns pentru FILOFTEIA – Suceava)

În octombrie-noiembrie 1961, am avut hepatită epidemică. Am stat trei săptămâni la Spitalul Colen­tina, secția contagioși, și la Spitalul Militar. Acolo am auzit de la bolnavi că cereau să li se aducă de aca­să miere și lăptișor de matcă. Aveam 25 de ani. I-am ce­rut fra­telui meu să-mi aducă și mie cele două produse (2 g de lăptișor în 250 g miere). După câteva zile, am înce­put să mă întremez, să ies la soare (era toamnă). M-a văzut medicul și m-a trimis imediat la salon. După trei săptămâni mi s-a făcut externarea. Lăpti­șorul de matcă fă­cuse minuni. Se iau circa 10 g pe un suport de lemn, plastic, sticlă – nu metalic. Îl țineam sub limbă, unde sunt 2 glande prin care lăptișorul trece direct în sânge. Bineînțeles că trebuie respectate și regimul ali­mentar, odihna și ferirea de frig. Dacă acestea nu se respectă riscați recăderea. Pe prospectul respectiv scria să luăm 12 grame de lăptișor de matcă, trata­mentul complet. Am mai luat 2 grame, dar mi-a făcut rău, și-am întrerupt tratamentul. Mă simt bine și acum, la vârsta de 71 de ani. Boala a debutat după in­­ge­rarea de kaizer (șuncă fiartă), am făcut urti­carie și apoi m-am îngălbenit. Urina a devenit roșie și feca­lele albi­cioase. Am încercat după doi ani să mă­nânc din nou șuncă, 2 bucățele cât bobul de mazăre, și ime­diat a început urticaria. De atunci, n-am mai mâncat și am evitat carnea de miel și mân­cărurile grase. Lăp­­tișorul de matcă trebuie procurat direct de la api­cultor, să fie proaspăt. Multă să­nătate.

COLETTE – București

„Am fost diagnosticată cu spondilolistezis anterior L5-S1” (Răspuns pentru MANUELA – Câmpulung)

Și mama mea s-a confruntat cu această pro­ble­mă. Trebuia să se opereze și nu a încântat-o această idee. De aceea, am convins-o să încerce și un tra­ta­ment naturist, cu care până la urmă a ajuns la re­zul­ta­te pozitive, scăpând de operație. Tratamentul a fost următorul: pe cale externă – preparați un ungu­ent din fructe de tuia zdrobite – 30 g, 30 g rozmarin, 20 g sunătoare, 10 g mentă. Toate ingredientele se pun într-un borcan peste care se toarnă 100 ml spirt medicinal. Se lasă la macerat 12 ore. După ma­ce­rare, se fierbe toată cantitatea cu 500 ml ulei de măs­line timp de alte 3 ore. Se lasă în repaos 24 de ore, apoi se filtrează. În final, se amestecă cu 75 g ceară de albine, se omogenizează bine, apoi se păs­trează în frigider. Se fac masaje seara cu aceas­­tă com­poziție.

LOREDANA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian