Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Ajutați-mă cu un tratament naturist pentru hiperplazie benignă de prostată” (Răspuns pentru FLORIN S. – Oradea)

Foto: Shutterstock

Domnule Florin, și eu am fost diagnosticat în ur­mă cu câțiva ani cu hiperplazie be­nignă de pros­tată și înțeleg foarte bine prin ce treceți. După tratamente con­ven­ționale periodice, urmate cu Focu­sin și Avodart, am ajuns la concluzia că mare lucru nu rezolvasem: atâta timp cât urmam trata­mentul dat de medici totul era bine, însă cum îl întrerupeam, simptomele acestei afecțiuni chinui­toare apăreau la loc. Ele nu mă lăsau să duc o viață normală: aveam un flux de urină slab, o nevoie frec­ventă de a urina, o senzație de golire incom­pletă a vezicii urinare, urinări dese nocturne; dacă por­neam la un drum mai lung cu ma­șina, nu pu­team să ajung la desti­nație fără a opri de cel puțin două ori pe o distanță de o sută de km să urinez. Deși de-a lungul anilor, îndemnurile familiei și ale prietenilor de a încerca și un tratament naturist nu mă convin­geau, într-un sfârșit m-am hotărât (mai degrabă în urma citirii unui text găsit în „For­mula AS”) și am sunat la nu­mărul de telefon gă­sit în revistă: 0748/11.24.21, la firma produ­că­toare, Secret Herbs. Am explicat care îmi este di­ag­nos­ticul, manifestările care mă împiedică să duc o viață firească și mi-a fost trimis preparatul „Elixir of Youth”, un produs obținut din mace­rarea plan­telor și a fructelor de pădure, dar și recomandări pentru a-mi schimba stilul de viață într-unul mai sănătos. După nici 6 luni de administrare a acestui remediu, viața mea s-a schim­bat radical: puteam dormi o noapte în­treagă, urinam nor­mal și am prins o mai mare încredere în viață. M-au ajutat și recoman­dările le­gate de alimentație: suc de roșii proas­pete, afine, piure de ur­zică, se­mințe de dovleac, semințe de in, apă călduță cu miere și suc proaspăt de lă­mâie, un litru și jumătate de apă pe parcursul unei zile. Indicațiile pri­vind cantitățile pe care trebuia să le con­sum și multe alte sfaturi mi-au fost livrate împreună cu produsul. Am con­știen­tizat că trebuie să mă mișc, așa încât am început să merg în fiecare zi cam 30 de minute. Dacă ceea ce v-am înși­rat aici vi se pare su­ficient cât să vă ten­teze să urmați aceiași pași pe care i-am urmat și eu spre vindecare, vă în­demn s-o faceți. Mi se pare nor­mal să mul­țumesc reali­zatorilor revistei „For­mula AS”, acolo unde am găsit lea­­cul salvator!

MARIUS P. – Timișoara

„Am hepatită virală cronică tip C, formă colestatică” (Răspuns pentru ELENA – București)

Infectarea dvs. cu virus C s-a pro­dus prin contac­tul direct cu sânge con­ta­minat. Tulburările de funcțio­nare a ficatului, vezicii biliare, splinei și pan­creasului sunt în strânsă legătură, dar dacă țineți cont de reco­man­dările medicului să urmați un re­gim ali­men­tar de de­toxifiere și să vă internați pen­tru perfuzii cu argi­ni­nă și hepatopro­tectoare, intrați într-o perioadă cronică, unde ficatul și cele­lalte organe se echili­brea­ză. Nu dis­perați, „la Dumnezeu totul este po­sibil”, trebuie să vă luptați pentru darul vieții. În primul rând odihnă, pe urmă hrana să vă fie me­dicament, su­pe de zarzavat, car­tofi copți sau fierți, brânză de vaci la discreție, sucul ce­le­bru de țelină, sfeclă și morcov în amestec de la 100 ml la 300 ml zilnic, înainte de masă cu 30 de minute. Cea­iul de rostopască (Chelidonium majus) – 1 lingu­riță de plantă uscată la 200 ml apă, infuzie, cel puțin 3 luni – este un puternic hepato­pro­tector. Com­prese pe regiunea ficatului cu bitter suedez, înjumătățit cu apă călduță, seara, înain­te de culcare. Dacă aveți sân­gerări din nas sau fragilitate vascu­lară crescută, puteți să fa­ceți injecții cu vita­mina K. În loc de per­­fuzii cu arginină puteți lua pe cale bucală solu­ția orală Sargenor, care este aspartat de arginină, cu efecte imediate antias­te­nic și hepato­pro­tector. Se evită consumul de alcool, tu­tun și alți excitanți, dar fără odihnă și oxige­nare la aer cu­rat, ore de somn și evitarea stărilor în­cor­date, rezul­tatele se obțin greu. Sentința medicului cu privire la lu­nile pe care le mai aveți de trăit o consi­der foarte crudă și mă îndurerează. Rugați-vă să vă dea Dumne­zeu pu­tere și căutați să vă faceți singură psi­ho­terapie, cu bu­cu­ria primăverii. Chemați această reîn­noire a naturii și în corpul dvs. Viața este un dar de la Dum­nezeu, lup­tați-vă pentru ea. Vă doresc sănă­tate și încre­dere că veți trece peste aceste clipe.

VIOLETA PETRE – Arad

„În urma unei sperieturi, mama mea are Zona Zoster” (Răspuns pentru SAVU ION – București, F. AS nr. 898)

Vă recomand să luați o frun­ză de aloe vera și să-i apli­cați su­cul pe piele. Lichidul respectiv ajută la vindecarea ve­ziculelor. l De asemenea, se va tam­pona zona cu ceai de roiniță sau me­lisă, pre­parat sub formă de in­fuzie. (Planta are proprietăți an­tivirale.) Se va amesteca oțet cu miere, pentru a forma o pastă cu care se tamponează leziunile. l Unul din remediile cele mai importante este echi­nacea, care se administrează sub formă de tinctură. Se ad­mi­nistrează intern, conform indica­țiilor din prospect, dar și extern, prin tamponări repetate ale zonei.

CONSTANȚA MIERLUȘCĂ – Sibiu

„La doar 2 ani, fetița mea are o infecție vaginală” (Răspuns pentru VERONICA – Brașov)

Am și eu o fetiță în vârstă de 4 ani și vă pot spu­ne că ne con­fruntăm cu aceeași problemă de la vârsta de 9 luni. Medicii la care am mers atunci au presupus că mi­cro­bul a fost luat din apa mării. Am aflat apoi că era posibil să fie luat și din apa potabilă de la robinet. Făcea temperatură de 40° și câte 2-3 zile continuu, timp în care fo­loseam oțetul de mere în care am mace­rat petale de trandafiri (doar așa scăpa de tempera­tură). Am ajuns, apoi, la o doamnă doctoriță pe­diatru, căreia îi mulțu­mesc și pe această cale. De atunci, feti­ța mea a rărit crizele pe care le făcea în fiecare lună, acum trece și un an și nu mai avem pro­bleme. Din câte știu eu, nu există tratament exact. Se face o ana­liză de urină – uro­cultură cu anti­biogramă –, și în func­­ție de aceas­ta, un medic vă poa­te stabili trata­men­tul cu anti­biotic. Din tratament face parte și regi­mul alimentar, care trebuie ținut cu strictețe, mai ales în timpul crizelor. Fetița nu are voie să mă­nânce decât fier­turi și grătare din pui și vită, mâncarea să nu con­țină prăjeli și uleiul să fie în­locuit cu unt. Dul­ciurile să fie făcute în casă – nimic din cofetării, nici un pic de ciocolată, însă fructe să con­sume cât mai multe, sucul să fie făcut în casă și apa să fie numai plată. Foarte im­portantă este igiena locală. Trebuie spălată doar cu apă și săpun, în poziția șe­zut, astfel încât apa să curgă spre șezut, mâna dvs. tre­buie să meargă în același sens cu apa și nicio­dată și    înapoi. Să fie clătită foarte bine și ștearsă în același sens ca și spălatul. Prosopul și chiloțeii să fie doar ale ei și fierte pe­riodic. După spălare, noi folo­sim pentru uns cremă de cătină de la Plafar, care în cazul nos­tru face mi­nuni. Vă doresc sănătate multă și însă­năto­șire grab­nică fetiței.

GRAȚIELA – Cluj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian