Domnule Florin, și eu am fost diagnosticat în urmă cu câțiva ani cu hiperplazie benignă de prostată și înțeleg foarte bine prin ce treceți. După tratamente convenționale periodice, urmate cu Focusin și Avodart, am ajuns la concluzia că mare lucru nu rezolvasem: atâta timp cât urmam tratamentul dat de medici totul era bine, însă cum îl întrerupeam, simptomele acestei afecțiuni chinuitoare apăreau la loc. Ele nu mă lăsau să duc o viață normală: aveam un flux de urină slab, o nevoie frecventă de a urina, o senzație de golire incompletă a vezicii urinare, urinări dese nocturne; dacă porneam la un drum mai lung cu mașina, nu puteam să ajung la destinație fără a opri de cel puțin două ori pe o distanță de o sută de km să urinez. Deși de-a lungul anilor, îndemnurile familiei și ale prietenilor de a încerca și un tratament naturist nu mă convingeau, într-un sfârșit m-am hotărât (mai degrabă în urma citirii unui text găsit în „Formula AS”) și am sunat la numărul de telefon găsit în revistă: 0748/11.24.21, la firma producătoare, Secret Herbs. Am explicat care îmi este diagnosticul, manifestările care mă împiedică să duc o viață firească și mi-a fost trimis preparatul „Elixir of Youth”, un produs obținut din macerarea plantelor și a fructelor de pădure, dar și recomandări pentru a-mi schimba stilul de viață într-unul mai sănătos. După nici 6 luni de administrare a acestui remediu, viața mea s-a schimbat radical: puteam dormi o noapte întreagă, urinam normal și am prins o mai mare încredere în viață. M-au ajutat și recomandările legate de alimentație: suc de roșii proaspete, afine, piure de urzică, semințe de dovleac, semințe de in, apă călduță cu miere și suc proaspăt de lămâie, un litru și jumătate de apă pe parcursul unei zile. Indicațiile privind cantitățile pe care trebuia să le consum și multe alte sfaturi mi-au fost livrate împreună cu produsul. Am conștientizat că trebuie să mă mișc, așa încât am început să merg în fiecare zi cam 30 de minute. Dacă ceea ce v-am înșirat aici vi se pare suficient cât să vă tenteze să urmați aceiași pași pe care i-am urmat și eu spre vindecare, vă îndemn s-o faceți. Mi se pare normal să mulțumesc realizatorilor revistei „Formula AS”, acolo unde am găsit leacul salvator!
MARIUS P. – Timișoara
„Am hepatită virală cronică tip C, formă colestatică” (Răspuns pentru ELENA – București)
Infectarea dvs. cu virus C s-a produs prin contactul direct cu sânge contaminat. Tulburările de funcționare a ficatului, vezicii biliare, splinei și pancreasului sunt în strânsă legătură, dar dacă țineți cont de recomandările medicului să urmați un regim alimentar de detoxifiere și să vă internați pentru perfuzii cu arginină și hepatoprotectoare, intrați într-o perioadă cronică, unde ficatul și celelalte organe se echilibrează. Nu disperați, „la Dumnezeu totul este posibil”, trebuie să vă luptați pentru darul vieții. În primul rând odihnă, pe urmă hrana să vă fie medicament, supe de zarzavat, cartofi copți sau fierți, brânză de vaci la discreție, sucul celebru de țelină, sfeclă și morcov în amestec de la 100 ml la 300 ml zilnic, înainte de masă cu 30 de minute. Ceaiul de rostopască (Chelidonium majus) – 1 linguriță de plantă uscată la 200 ml apă, infuzie, cel puțin 3 luni – este un puternic hepatoprotector. Comprese pe regiunea ficatului cu bitter suedez, înjumătățit cu apă călduță, seara, înainte de culcare. Dacă aveți sângerări din nas sau fragilitate vasculară crescută, puteți să faceți injecții cu vitamina K. În loc de perfuzii cu arginină puteți lua pe cale bucală soluția orală Sargenor, care este aspartat de arginină, cu efecte imediate antiastenic și hepatoprotector. Se evită consumul de alcool, tutun și alți excitanți, dar fără odihnă și oxigenare la aer curat, ore de somn și evitarea stărilor încordate, rezultatele se obțin greu. Sentința medicului cu privire la lunile pe care le mai aveți de trăit o consider foarte crudă și mă îndurerează. Rugați-vă să vă dea Dumnezeu putere și căutați să vă faceți singură psihoterapie, cu bucuria primăverii. Chemați această reînnoire a naturii și în corpul dvs. Viața este un dar de la Dumnezeu, luptați-vă pentru ea. Vă doresc sănătate și încredere că veți trece peste aceste clipe.
VIOLETA PETRE – Arad
„În urma unei sperieturi, mama mea are Zona Zoster” (Răspuns pentru SAVU ION – București, F. AS nr. 898)
Vă recomand să luați o frunză de aloe vera și să-i aplicați sucul pe piele. Lichidul respectiv ajută la vindecarea veziculelor. l De asemenea, se va tampona zona cu ceai de roiniță sau melisă, preparat sub formă de infuzie. (Planta are proprietăți antivirale.) Se va amesteca oțet cu miere, pentru a forma o pastă cu care se tamponează leziunile. l Unul din remediile cele mai importante este echinacea, care se administrează sub formă de tinctură. Se administrează intern, conform indicațiilor din prospect, dar și extern, prin tamponări repetate ale zonei.
CONSTANȚA MIERLUȘCĂ – Sibiu
„La doar 2 ani, fetița mea are o infecție vaginală” (Răspuns pentru VERONICA – Brașov)
Am și eu o fetiță în vârstă de 4 ani și vă pot spune că ne confruntăm cu aceeași problemă de la vârsta de 9 luni. Medicii la care am mers atunci au presupus că microbul a fost luat din apa mării. Am aflat apoi că era posibil să fie luat și din apa potabilă de la robinet. Făcea temperatură de 40° și câte 2-3 zile continuu, timp în care foloseam oțetul de mere în care am macerat petale de trandafiri (doar așa scăpa de temperatură). Am ajuns, apoi, la o doamnă doctoriță pediatru, căreia îi mulțumesc și pe această cale. De atunci, fetița mea a rărit crizele pe care le făcea în fiecare lună, acum trece și un an și nu mai avem probleme. Din câte știu eu, nu există tratament exact. Se face o analiză de urină – urocultură cu antibiogramă –, și în funcție de aceasta, un medic vă poate stabili tratamentul cu antibiotic. Din tratament face parte și regimul alimentar, care trebuie ținut cu strictețe, mai ales în timpul crizelor. Fetița nu are voie să mănânce decât fierturi și grătare din pui și vită, mâncarea să nu conțină prăjeli și uleiul să fie înlocuit cu unt. Dulciurile să fie făcute în casă – nimic din cofetării, nici un pic de ciocolată, însă fructe să consume cât mai multe, sucul să fie făcut în casă și apa să fie numai plată. Foarte importantă este igiena locală. Trebuie spălată doar cu apă și săpun, în poziția șezut, astfel încât apa să curgă spre șezut, mâna dvs. trebuie să meargă în același sens cu apa și niciodată și înapoi. Să fie clătită foarte bine și ștearsă în același sens ca și spălatul. Prosopul și chiloțeii să fie doar ale ei și fierte periodic. După spălare, noi folosim pentru uns cremă de cătină de la Plafar, care în cazul nostru face minuni. Vă doresc sănătate multă și însănătoșire grabnică fetiței.
GRAȚIELA – Cluj