Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Vara, tenul și soarele (II) – TENUL USCAT

Foto: Shutterstock

Se recunoaște prin faptul că este fin, fragil, foarte sensibil la vânt și mai ales prin faptul că tinde să se ride­ze ușor. Poate fi cu ușurință recu­nos­cut trecând o foiță de hârtie sub­țire peste față: dacă, analizând-o, pe ea nu apare nici cea mai mică urmă de gră­sime, cu si­gu­­ranță tenul dvs. aparține acestei tipologii. Îngri­ji­rea tenului uscat este foarte impor­tantă vara, când soa­rele și vântul tind să producă o serie de ne­plăceri.

* Infuzia de tei – este emo­lientă și hi­dratantă, fi­ind fo­lo­sită pentru spălarea feței (cu ajutorul u­nui tam­pon de vată), dimi­nea­ța și seara. Cu o bucată de tifon umezită în aceas­tă in­fuzie se face o compresă care se pu­ne pe obraji și pe ochi, având efecte cal­mante și aju­tând la reechilibrarea hidrică a pielii.

* Crema cu tătăneasă – ră­dăcina de tătăneasă este un ex­traor­dinar protector al pielii uscate, având efec­te hră­nitoare, antiinflamatoare și tonice. Vă re­coman­dăm crema pe bază de tătăneasă, care se va aplica în fiecare dimineață și în timpul zilei, pen­tru protecție la soare și vânt. Seara se va aplica pe obraji și pe zona din jurul ochilor o cremă grasă de găl­­­be­nele.

* Masca de fragi – se amestecă două linguri de fragi, bine spă­lați și a­poi zdro­biți, cu do­uă lin­guri de smân­­tână și două lin­gu­rițe de miere. Se aplică pe pie­le 20 de minute, după care se îndepăr­tează prin spă­lare cu un tampon de vată înmuiat în infuzie de tei. Această mască se aplică de 1-2 ori pe săptă­mâ­nă.

* Masajul cu apă de ploa­ie – se face foarte simplu, mer­gând 10 minute prin ploaie cu obrajii descoperiți. Apa de ploa­ie are efecte cosmetice deosebite, hidra­tând te­nul, activând circulația, cură­țând pielea de impurități. La fel de efi­cientă este spălarea pe față cu apă de ploa­ie, fără săpun.

TENUL IRITABIL

Se recunoaște prin faptul că este foarte sensibil la praf, transpirație, căldură, polen, aer poluat etc. – fac­tori care produc reacții alergice la nivelul pielii. Aces­te probleme pot fi pre­venite atât prin tratamente in­ter­ne, cât și externe:

* Crema cu echinacea – are efecte imunomo­du­la­toa­re, acționează pentru mărirea rezistenței pielii la fac­torii nocivi, diminuând intensitatea reacțiilor aler­gi­ce. Se aplică pe zona feței înaintea expunerii la vânt sau la alți factori nocivi.

* Menta și mu­­șețelul – se com­bi­nă o linguriță de pul­bere de iarbă de mentă cu o lin­guriță de pul­be­re de flori de mu­șețel, la ca­re se ada­­ugă apă așa în­cât acest ames­tec să formeze o pastă. Se aplică pe zona feței, printr-un ti­fon, aceas­­tă pastă care are efecte foar­te pu­­ternice an­tialer­gice, cal­mante, antiinflama­toa­re. Apli­cația se re­petă de câte ori este nevoie.

* Trei-frați-pătați – cu bucăți de tifon înmuiate în in­fu­­zie se fac comprese care se aplică pe zona feței, pen­tru efecte antialer­gice și calmante. Intern, se face o cură de 45 de zile, timp în care se ia de 4 ori pe zi câte o lingu­ri­ță de pul­be­re de plantă, care se ține sub lim­bă timp de câteva mi­nute, du­pă ca­re se înghite cu apă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian