Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Tinerețe fără bătrânețe – Conceptul „ANTIAGING”

GEMOTERAPIE

Foto: Shutterstock – 4

Iată o temă care traversează timpurile: de la elixirele magice ale alchimiștilor aflați în căutarea „pietrei filozofale”, și până în zilele noastre, când avem o abordare multidisciplinară, cu recoman­darea unui control al stilului de viață, esențială fiind prevenția.

Adoptarea timpurie a unui stil de viață sănătos este cea care va avea un impact semni­fi­cativ asu­pra menținerii unui aspect tânăr și sănă­tos pe ter­men lung. Iar gemo­terapia, ca bioterapie cu celule stem vegetale, poate fi un minunat ajutor pentru regenerare celulară, ducând la re­facerea struc­turală și func­țională a țesuturilor și organelor, contri­buind, astfel, la starea de sănătate. Putem să ac­ționăm pre­ventiv, iar pentru asta trebuie să ne cunoaștem or­ga­nismul și este important mai ales să o fa­cem din timp, pentru că oda­tă cu înaintarea în vârstă, probabi­litatea ca anumite boli să se instaleze este mult mai mare.

Astfel:

* Cura cu Extract din muguri de Smochin este extrem de eficientă pentru cei care au o sensibilitate la nivelul stomacului, reglând nivelul secreției gastrice, atât în caz de tendință la hipersecreție gastrică, cât și la hiposecreție.

* Cura cu Extract din mlădițe de Rozmarin și Extract din muguri de Alun va îmbunătăți funcțio­nalitatea ficatului și a veziculei biliare, precum și elasticitatea țesuturilor.

* Cura cu Extractele din mlădițe de Merișor și muguri de Nuc va susține flora intestinală și un tranzit intestinal normal.

* Cura gemoterapică pentru prevenirea infec­țiilor urinare și a formării calculilor renali (cristale de urați sau oxalați) va conține extracte din Mlădițe de Merișor, mlădițe de Iarbă neagră și muguri de Frasin.

* Cura cu Extract din mlădițe de Păducel este importantă pentru întreținerea sănătății inimii și o tensiune arterială în limite normale.

Iată în continuare și câteva aspecte esențiale ca profilaxie antiaging, valabile pentru toată lumea și care trebuie avute în vedere mai ales după vârsta de 50 de ani.

Ești atât de tânăr, precum sunt arterele tale…

Repetată adesea, afirmația aceasta are o strânsă legătură cu vârsta noastră biologică, nu cu cea cro­nologică. Arterele transportă prin sânge oxigenul și substanțele nutritive către celule, de aici rolul lor esențial în buna funcționare a întregului organism. Pentru a menține elasticitatea și flexibilitatea arterelor, esențial este stilul de viață –    alimentația, care să includă multe legume și fructe, precum și mișcarea. Cu cât facem mai puțini pași zilnic, cu atât scade mobilitatea arterelor. Prevenția aceasta va reduce probabilitatea formării plăcilor de ate­rom, cele care duc la reducerea fluxului sanguin, astfel încât nu va putea fi furnizată cantitatea adecvată de sânge către organe și țesuturi și, mai grav, apare pericolul for­mării de trombi, ce pot bloca circulația sângelui sau se pot rupe și declanșa un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral.

Ne putem ajuta în programul nostru privind întreținerea sistemului circulator arterial, cu Ex­tractul din mlădițe de Măslin, care are acțiune vasodilatatoare, hipocolesterolemiantă, antiinfla­matoare și antioxidantă. Este recomandat pentru cure preventive (dar și curative, în arterioscleroză, inclusiv în cea de la nivel cerebral). Se poate asocia cu Extractul din muguri de Arin negru, care îi potențează efectul antiin­flamator la nivel vascular, iar în cazul vârstnicilor, și cu Extractul din semințe de Viță de vie, un redutabil antioxidant și vaso­dilatator al vaselor de sânge (arte­re, vene și capilare).

Sănătatea oaselor – un alt marker al vârstei

La finalul primilor 20 de ani de viață se atinge o masă osoasă maximă și un timp aceasta se menţine în platou, apoi, odată cu vârsta, se produce treptat pierderea de masă osoasă. De aceea, se consideră că proba­bi­litatea de apariţie a osteoporozei în cursul vieţii este strâns legată de calitatea ţesutului osos format înainte de vârsta de 30 ani.

Este important ca, în special după vârsta de 50 de ani, să ne monitorizăm starea să­nă­tății, prin analize anuale de con­trol, care să includă și verificarea masei osoase, prin osteoden­si­tometrie – testul DEXA.

* Extractul din muguri de Brad este gemoterapicul care favorizează fixarea calciului în oase şi dinți, fiind principala recomandare pentru întreținerea sănătății acestora, încă din co­pilărie. La adulți, efectul remi­nera­lizant al Extractului din muguri de Brad este completat cu cel al Extractului din mlă­dițe de Sequoia, care este și antiastenic, antioxi­dant, an­tisclerozant – un veritabil gemoterapic anti-îmbă­trânire. În cura de întărire a oaselor, ca prevenție, dar și ca recomandare în osteopenie sau în osteo­poroză, nu poate lipsi Extractul din mlădițe de Merișor, care are și un efect de îmbunătățire a absorbției calciului la nivel intestinal.

Pentru întreținerea sănătății oaselor, puteți urma o cură anuală de două luni cu cele trei extracte gemoterapice, administrate câte o dată pe zi fiecare: Sequoia dimineața, Bradul la prânz și Merișorul seara.

Dacă au apărut deterio­rări ale masei osoase, de tipul osteopeniei sau osteo­po­rozei, cura ar trebui pre­lungită la trei luni, și repe­tată după o pauză de tot trei luni, timp în care se poate urma cura cu gemote­ra­picele din mlădițe de Mur, muguri de Jneapăn și mu­guri de Viță de vie.

Creierul – menținerea sănătății minții

La vârsta a treia este vitală menținerea unei bune funcționalități a proceselor cognitive. Pentru aceasta, sunt importante curele profilactice în­cepu­te după vârsta de 50 de ani, care să asigure neuro­protecția. Acestea se pot realiza cu Extract din muguri de Coacăz negru, a cărui acțiune neuropro­tectoare a fost de curând documentată într-un studiu experimental, publicat în 2023. S-a dovedit că ge­moterapicul poate preveni creșterea dimensiunilor celulelor microgliale din hipocampus, regiune a creierului importantă pentru memorie și învățare. De asemenea, a redus nivelurile de TNF-α , un marker inflamator, sugerând un potențial rol protector împotriva inflamației neurogene. La acest studiu a participat și departamentul de cercetare al PlantExtrakt, alături de alți cercetători din țară și din străinătate, iar Extractul din muguri de Coacăz negru a fost inclus în formula complexă Poly­ge­mma Neuroprotect, alături de câteva extracte fitoterapice, printre care și Extractul din mlădițe de Iar­bă neagră, a cărui acțiune antiscleroasă, de re­du­cere a proceselor degenerative datorate infla­mației cronice tisulare, își produce efectele și la nivel cerebral. Sunt efecte documentate de curând, pentru cele două extracte gemoterapice, care lăr­gesc aria lor de recomandare. Polygemma Neu­ro­protect se administrează în cure de trei luni, cu pre­lungire până la șase luni, la nevoie.

Pielea – oglinda sănătății

Pentru femei, în special, preocu­parea pentru menținerea unei înfă­țișări tinere, este strâns legată de aspectul pielii. Privită ca organ de detoxifiere, pielea este numită „al treilea rinichi”, de aceea putem spune că este și o oglindă a sănătății organis­mului. Pu­tem apela la Ex­trac­tul din sevă de Mes­teacăn, ca de­toxifiant general, cu efec­te și la nivel cutanat. Asociat cu Ex­tractul din muguri de Castan comestibil și cu Extractul din muguri de Fag, poate fi cura des­tinată persoanelor care vor să prevină sau să reducă celulita – în formele ei, adipoasă sau edematoasă.

Stresul cronic ne îmbătrânește

Nimic nu duce la îmbătrânire mai mult decât stre­­sul cronic, deoarece este afectată buna funcțio­nare a organismului la multiple niveluri. Să ținem cont de asta și să încercăm să trecem de perioadele stresante fără să ne acapareze viața. Com­plexul ge­mo­terapic Polygemma Stres ne poate fi de ajutor.

Farm. CARMEN PONORAN

www.gemoterapie.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian