Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Vara, tenul și soarele (III)

TENUL ACNEIC

Foto: Shutterstock

Acneea apare la persoanele cu ten gras, pe fondul unor probleme hor­mo­­nale, de intoxicare sau de scă­dere a imunității etc. Tratamentul acneei este de lun­gă durată și este bine să fie făcut atât extern, pentru corectarea rapidă a unor probleme de estetică, cât și intern, pentru a interveni la nivelul cauzei care gene­rea­ză această problemă. Iată câteva soluții:

* Tinctura de propolis – se aplică local pe porțiunile afectate de acnee. Aplicarea nu se face prin șter­gerea cu un tampon de vată, ci prin picurarea tincturii pe locul afectat, așa încât acolo să se formeze o peliculă din acest reme­diu. Efecte excep­țio­nale în acest sens are remediul extern pe bază de propolis și alte plante „Der­mo­gent”, produs de labora­toa­rele „Dacia-Plant”, care face să dis­pară coșurile în 12-48 de ore, fără ni­ciun fel de semn ines­tetic.

* Crețișoara – la o lin­gură de pul­bere de crețișoară se adaugă apă caldă și se ames­tecă până când se for­mează o pastă. Se întinde pe obraji și pe frunte, se lasă vre­me de 20 de minute, după ca­re se spală. Apli­cația se repetă de două ori pe săptămână și are efecte de pre­venire a erup­țiilor ac­neice, având toto­dată efecte astrin­gente (reduce po­rii), anti­infla­ma­toare și antiinfecțioa­se.

* Cura cu legume și fructe crude – este vorba de o dietă ali­mentară menită să activeze digestia, să sti­muleze procesele de eliminare și să echilibreze acti­vitatea hormo­na­lă. Vara, cu abundența sa de fructe și le­gu­me proas­pete, es­te prilejul cel mai bun pen­tru a ține un regim de 1-2 luni, timp în care 70-80% din hrana zil­nică va fi consti­tuită din salate de cru­dități, din salate de fruc­te, sucuri de fructe și legu­me, fulgi de cereale in­te­grale, se­min­țe o­le­a­­gi­noase (nuci, alu­ne ne­pră­jite, su­san, arahide, se­min­țe de floa­­rea-soarelui sau de bostan etc.). Este un tra­ta­ment in­tern extrem de eficient contra acneei.

TENUL LA VÂRSTA A III-A

Procesele fiziologice firești care se produc odată cu vârsta duc la mo­di­ficări majore în structura pielii, ca­re de­vine mai uscată, mai lipsită de elas­ticitate și de strălucire. Important de știut e faptul că există me­to­de nu doar de oprire a acestor procese de îm­bă­trânire, ci chiar de reîntinerire a pielii. Cum? Folosind ur­mă­toarele re­medii:

* Uleiul de cătină – se folo­sește extern, întinzându-se ca o pe­liculă pe piele (are inclusiv rol de fil­tru UV), având efecte hrănitoare asu­pra acesteia. Se adminis­trea­ză și in­tern, fiind foarte bogat în vitamina E (vita­mina tinereții). Se iau 30 de picături din acest ulei, de două ori pe zi, în cure de mini­mum 3 săp­tămâni.

* Crema de ar­nică – se aplică zil­nic pe obraji, pe frun­te și pe zona din jurul ochilor. Are efecte de acti­vare a circulației la nivelul pielii, re­întine­ri­toa­re, redă elas­ticitatea țesu­tu­rilor.

* Masca de căp­șuni – la do­uă-trei lin­guri de căpșuni zdro­bite se ada­u­gă o lin­gură de miere și do­uă linguri de smân­tână. Se întinde a­ceas­tă pastă pe față, se lasă 10 minute, du­pă care se șter­ge cu un tampon în­mu­iat în infuzie de tei. Tratamentul se face mini­mum o dată pe săptă­mână și de maximum trei ori pe săp­tă­mână. Căpșunile, chiar folosite ex­tern, sunt contrain­dicate per­soanelor care au alergie la ele.

* Tinctura de lemn-dulce – se admi­nis­trează intern: se ia de trei ori pe zi câte o linguriță diluată într-un sfert de pa­har de apă. Tratamentul du­rează trei săp­tă­mâni și se poate re­lua după o pau­ză de 7-10 zile. Ră­dă­­cina de lemn-dulce este extrem de bo­gată în estro­gen, hormonul feminin care între altele încetinește rit­­mul de creștere a pilozităților (firelor de păr) fa­cia­le, catifelează pielea și o reînti­nerește, redă tine­rețea biologică a or­ganismului per ansamblu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian