
Dragă redacție, după chinuri mari provocate de un ulcer varicos, am citit o scrisoare a unei doamne care se adresa redacției, mulțumind pentru un tratament aplicat la un cabinet naturist în București, cu care se vindecase. I-am scris doamnei și mi-a dat numărul de telefon al cabinetului. Era vorba despre cabinetul “Lacrima naturii” din București, tel. 0744/87.01.94. După ce am sunat la cabinet, am făcut o programare și în urma tratamentului prescris (nu mi-a venit să cred), dar după scurt timp, am început să văd îmbunătățiri, drept care acum vă mulțumesc că existați. Am scăpat de toate pansamentele zilnice și de durerile groaznice. Sunt nespus de fericită!
Cu toate mulțumirile mele, vă îmbrățișez dragă redacție! Cu respect,
FIRUȚA LUCA – Vrancea
“Am două hemangioame pe ficat” (Răspuns pentru TOMA – București)
Hemangioamele congenitale nu dau tulburări. Cu ele v-ați născut, sunt aglomerări de vase capilare și puteți să trăiți cu ele 100 de ani. Ar fi bine să nu vă faceți probleme, așa cum v-a recomandat și medicul. Hemangioamele pot dispărea și singure. Ar fi bine să uitați că există. O alimentație sănătoasă și o viață ordonată vor fortifica ficatul dvs. Nu fiți speriat, nu necesită tratament, diete alimentare sau măsuri care să vă schimbe viața. Vă doresc bucurii și o mai mare încredere în inteligența organismului dvs.
VICTORIA – Iași
“Am o scurgere anală incoloră și fără miros” (Răspuns pentru ELENA – Piatra Neamț)
Vă recomand să folosiți planta numită obligeană (Acorus calamus), care vindecă orice tulburare stomacală și intestinală, oricât ar fi de veche și de rea, chiar malignă. Se ia o cană de apă rece, în care se pune o linguriță rasă de plantă și se lasă la macerat de seara până dimineața, după care se strecoară, se încălzește și se bea câte o gură (o lingură) înainte și după fiecare masă. Doresc ca remediul recomandat de mine să vă fie de folos!
VIORICA – București
“Sunt diagnosticată cu diverticuloză și constipație” (Răspuns pentru LIVIA – Târgoviște)
Dintr-o linguriță rasă de rădăcină de obligeană se face un macerat în apă rece, 1/4 l apă, de seara până dimineața, după care se strecoară, se încălzește și se bea câte o înghițitură înainte și după fiecare masă, și nu mai mult. În cursul zilei, se beau 1,5–2 l ceai din amestecul a 300 g gălbenele, 100 g coada-șoricelului, 100 g urzici, din care se ia o linguriță cu vârf și se infuzează scurt în 1/4 l apă. Ceaiul se bea cu înghițituri mici pe tot parcursul zilei. De asemenea, se iau 3 lingurițe de bitter suedez, care se diluează în ceaiul menționat și se bea cu o jumătate de oră înainte și după fiecare masă. În plus, se pun pe toată burta comprese cu bitter suedez astfel: o bucată de vată se umezește cu bitter și se pune pe burtă, după ce aceasta a fost unsă în prealabil cu untură de porc sau cremă de gălbenele, se acoperă apoi cu vată uscată, cu un plastic și ceva călduros și se menține 4 ore pe zi. Și compresele cu aburi de coada-calului ușurează durerile. Pentru aceasta se iau 2-3 mâini de plantă care se pun într-o sită și aceasta pe o oală cu apă care fierbe în clocot, și după ce s-a înmuiat planta, aceasta se pune într-o cârpă de bumbac și se aplică pe zona bolnavă, se acoperă cu un plastic și ceva călduros și se menține două ore. La nevoie, aceste comprese se pot aplica și de două ori pe zi, chiar și noaptea. Doresc ca tratamentele propuse să vă fie de folos!
VIORICA – București
“Limba mea are aspect de limbă putrezită” (Răspuns pentru GEORGE – Focșani)
Limba “geografică” pe care o aveți dvs. este un caz rar, din cauza deficienței de asimilare a grupului de vitamine B. În câteva săptămâni, adică 2-3, veți putea rezolva această problemă. După fiecare masă, luați câte un comprimat de vitamina B complex, în primele trei zile se iau 5 comprimate, repartizate în timpul zilei, de preferință după masă. În timpul zilei, veți pune pe limbă, la 2-3 ore, câte 2 picături de ulei de gălbenele, este puternic cicatrizant, nu produce dureri sau usturimi. De câteva ori pe zi, vă clătiți gura cu ceai de busuioc, în amestec egal cu levănțică, câte o lingură la 400 ml apă, infuzie. Să fie la temperatura camerei. Ca alimentație, ar fi bine să includeți în meniu 100 g brânză de vaci pe zi, dar trebuie să vă clătiți bine gura după fiecare masă, ca să îndepărtați resturile alimentare. Evitați tot ce conține coloranți alimentari, conservanți, preparatele din carne de porc și, mai ales, sucurile îmbuteliate. Beți ceai de măceșe, pătlagină, chimen și cătină, în amestec sau numai un fel, o lingură în 500 ml apă, infuzie, îndulcit sau nu cu miere de albine. Cu siguranță veți avea rezultate chiar de a doua zi după începerea tratamentului. Vă doresc sănătate.
VALERIA – Brașov
“Am miros urât în gură și gust amar” (Răspuns pentru ALMA – Tg. Jiu)
Mirosul urât al gurii, în majoritatea cazurilor, se datorează unei bacterii care trăiește în gură și produce substanțe urât mirositoare. Aceasta se produce mai ales noaptea, deoarece ziua are loc o oxigenare a cavității bucale. Dacă se constată o digestie defectuoasă, se recomandă timp de 10 zile o alimentație fără grăsimi, bazată mai mult pe sucuri naturale, preparate în casă. De trei ori pe zi, gargară cu ceai de salvie călduț. Se clătește gura cu infuzie de mentă. Multă sănătate.
ANA – Sibiu
“Cum se poate vindeca un urcior?” (Răspuns pentru CONSTANTIN – București)
Urciorul, afecține ce are la bază o infecție, în general stafilococică, a glandelor de la marginea pleoapelor, se manifestă prin dureri, tumefacție, uneori și o colecție purulentă.
Plantele medicinale adecvate:
* Extern: Tinctură de gălbenele. Se iau 5 ml tinctură diluată cu 250 ml apă fiartă și răcită și se aplică cu un bețișor cu vată pe locul bolnav. Se administrează și intern.
* Intern: Tinctură de nuc. Se administrează câte 10 picături, de 3 ori pe zi.
Este recomandabil și masajul reflexogen la cabinet specializat, pentru masarea punctelor 8, 39, 40, 41. Vă doresc multă sănătate!
MARILENA – Târgu-Mureș