Scorţişoara
Puneţi 500 ml de apă clocotită peste 2 linguriţe de scorţişoară pudră, amestecaţi şi lăsaţi o jumătate de oră lichidul acoperit cu capac, apoi strecuraţi. Beţi din acest preparat o cană (la care adăugaţi o linguriţă de miere) dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de micul dejun, şi o cană în cursul după-amiezii.
Piperul
Ajută la arderea grăsimilor într-un ritm rapid şi blochează formarea de noi celule de grăsime. Piperul „arde mai multe calorii decât o plimbare pe jos, timp de 30 de minute”, spun, în urma un studiu, cercetătorii de la Universitatea din Oklahoma.
Ghimbirul
Se consumă înainte de fiecare masă o linguriţă de ghimbir proaspăt mărunţit (rădăcina de ghimbir se spală bine şi se dă pe răzătoarea mică) sau o jumătate de linguriţă de ghimbir uscat. Se poate consuma şi sub formă de ceai, care se prepară astfel: se taie o bucată de ghimbir proaspăt, cam cât o nucă, se dă pe răzătoarea fină. Se pune la fiert o jumătate de litru de apă, iar când fierbe, se adaugă ghimbirul. Se lasă 1-2 minute pe foc, apoi se infuzează cu capac 30 de minute. Se beau 3 căni pe zi, între mese.