Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete de slăbit cu condimente

Scorţişoara

Foto: Shutterstock

Puneţi    500 ml de apă clo­co­tită peste 2 lin­guriţe de scorţişoară pu­dră, amestecaţi şi lăsaţi o jumătate de oră lichi­dul acoperit cu ca­pac, apoi strecu­raţi. Beţi din a­cest pre­pa­rat o cană (la care adăugaţi o lin­gu­riţă de mie­re) dimineaţa, cu ju­mătate de oră îna­inte de micul de­jun, şi o cană în cursul după-amie­zii.

Piperul

Ajută la arderea grăsimilor în­tr-un ritm rapid şi blochează for­ma­rea de noi celule de grăsime. Piperul „arde mai multe calorii decât o plim­­bare pe jos, timp de 30 de mi­nute”, spun, în urma un studiu, cer­cetătorii de la Uni­versitatea din Okla­homa.

Ghimbirul

Se consumă înainte de fiecare masă o linguriţă    de ghimbir proas­păt mărunţit    (rădăcina de ghimbir se spa­lă bine şi se dă pe răzătoarea mi­că) sau o jumătate de linguriţă de ghim­bir uscat. Se poate consuma şi sub formă de ceai, care se prepară astfel: se taie o bucată de ghimbir proaspăt, cam cât o nucă, se dă pe răzătoarea fină. Se pune la fiert o jumătate de litru de apă, iar când fierbe, se adaugă ghim­birul. Se lasă 1-2 minute pe foc, apoi se infuzează cu capac 30 de mi­nute. Se beau 3 căni pe zi, între mese.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian