Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Există tratament pentru rană pe colul uterin?” (Răspuns pentru VERONICA – Cluj)

Foto: Shutterstock

Doamnă Veronica, faceți următoarea rețetă: cum­părați de la Plafar coajă de ste­jar și faceți un ceai con­centrat, din 3-4 linguri de coajă, la 3 litri de apă. Fierbeți-le până rămâne jumătate. Din acest ceai, puneți seara tam­poane ori faceți baie de șezut. Rana se va cicatriza. După tratament, mer­geți din nou la control și veți vedea că rana a dispărut defi­nitiv. Ceaiul se reîncălzește și se întrebuin­țează de mai multe ori. Faceți acest tratament cu multă încredere că nu veți mai avea niciodată probleme. Tra­tamen­tul este bun și pentru hemo­roizi care sân­gerează sau pentru fisuri anale.

P.S. Am 80 de ani și multă experiență de viață. Cu respect,

CORNELIA – Iași

„Nu pot scăpa de infecția urinară cu E.coli” (Răspuns pentru CORINA – Tecuci)

Aproximativ 90% din in­fec­țiile uri­nare sunt cau­zate de bac­teria Escheri­chia Coli (E.coli), care, în mod obiș­nuit, trăiește în colon. Spe­cialiștii au remarcat faptul că aceste microor­ga­nisme au devenit din ce în ce mai re­zistente la tra­tamentul cu anti­biotice din pri­ma linie. Mă­tușa mea, care se luptă de mai mulți ani cu di­verse probleme ale aparatului urinar și care a avut și E.coli, a reușit să scape de această bacterie cu aju­torul unui trata­ment naturist recomandat de un me­dic. La baza lui se află D-manoza, un pre­parat ob­ținut din Vaccinium Ma­cro­­car­pon (afinul ameri­can), una din cele mai efi­ciente substanțe îm­potriva bacteriei E-coli. Mole­culele de manoză acționea­ză ca niște receptori, „in­vitând” E.coli să se lege de ele și să părăsească prin urină țesuturile epiteliale ale tractului urinar. Apoi, bacteria este eli­minată din organism prin urină. Astfel, D-ma­noza ajută la eliminarea bacteriilor răspun­zătoare de infecția urinară fără a omorî nici măcar o sin­gură bacterie – fie ea dăunătoare sau be­nefică orga­nismului – deci nu distruge nici mi­lioane de bac­terii „priete­noase” din tractul gastro-intestinal așa cum se întâmplă în cazul trata­men­tului cu anti­bio­tice. Apelați la trata­mentul cu antibiotic numai da­că nu aveți altă variantă sau luați tratament alopat în paralel cu cel naturist, care sprijină organismul în lupta cu boala. Vă doresc vin­decare rapidă.

AURA – București

„Fiul meu face des amigdalită cu febră mare” (Răspuns pentru VIOLETA– Iași)

Față de pericolul major repre­zentat de even­tualele infecții repetate și puternice cu streptococul beta he­molitic (lezarea ireversibilă a inimii) vă re­comand să-i faceți urgent copi­lului, la un laborator, analizarea exu­datului faringian, pentru a deter­mina cu precizie dacă este vorba de acest microb sau de altul, și care este anti­bioticul față de care acesta manifestă o sensibilitate maximă, permi­țân­du-se astfel cel mai eficient trata­ment cu antibiotic.

Va trebui să vă interesați care este cel mai bun medic specialist ORL din zona în care locuiți și că­ruia urmează să vă adresați cu rezultatul ana­lizelor de mai sus. De obicei, medicii ORL nu recomandă operație de amigdale, acestea avându-și rolul lor în apărarea organismului, ele fiind primele întâl­nite de microbi și localizând astfel o infecție și blocând extinderea pul­mo­nară. Sunt însă situații în care datorită conformației lor anatomice (care poa­te fi determinată numai de un medic ORL bun) se impune, totuși, operația de amig­dale, acestea fiind un focar permanent de infecție.

Vă doresc mult succes!

VALERIA – Suceava

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian