În urma unei lucrări dentare, soțului meu i-a apărut o leziune în gură. A primit o recomandare: după masă să-și clătească gura cu ceai de gălbenele, iar după aceea să se badijoneze cu tinctură de propolis de mai multe ori pe zi. După două săptămâni, leziunea a dispărut complet.
EUGENIA – Oradea
„Nu mă mai vindec de anexită” (Răspuns pentru ANA – Pitești)
Dragă Ana, din momentul în care îți vine ciclul menstrual începi tratamentul cu Ampicilină, din 6 în 6 ore, până la terminarea acestei perioade, indiferent câte zile durează. Pentru o vindecare definitivă se repetă acest tratament 3 luni consecutiv (în perioada ciclului menstrual). În felul acesta se elimină toată infecția acumulată și dacă această eliminare a infecției se face cu ușoare dureri, poți folosi dimineața și seara, la culcare, câte un supozitor cu Indometacin. Tot timpul ferește picioarele de răceală. Așa m-am vindecat eu, cu mulți ani în urmă, și multe alte persoane pe care întâmplător le-am auzit văitându-se de această afecțiune.
Îți doresc multă sănătate, să devii cât mai curând mămică și să ai un copil frumos și sănătos.
VASILICA – Târgoviște
„Prietena mea suferă de rinichi” (Răspuns pentru MARIA – Lugoj)
Originea oricărei maladii trebuie căutată prin greșelile pe care le comitem în stilul nostru de trai. Organismul asimilează și stochează progresiv diferite cantități și categorii de substanțe toxice pe care sângele, trecând prin filtrul renal, le elimină în urină. De asemenea, frigul, efortul fizic, alimentația necorespunzătoare determină acest sindrom nefrotic. În primul rând, apa potabilă este încărcată de impurități și clor. Vă recomand să căutați un izvor de unde să luați apă pură. Sau o fântână, sau apă plată. Cantitatea de ceaiuri, supe, să fie împreună de 2 l pe zi. Regimul alimentar este foarte important. Ciorbe din toate zarzavaturile de sezon, pilaf, cartofi fierți sau copți, brânză de vaci 100 g pe zi, salată de sfeclă, de ardei copți, mămăligă, pâine ușor flambată, compoturi, 1 ou fiert moale o dată pe săptămână. Pentru dezintoxicare, începeți cu ceai de urzici o săptămână, 1 l pe zi înainte de masă. Urzica (Urtica dioica) are cel mai pronunțat efect depurativ. După o săptămână faceți un ceai din gălbenele (Calendula Officinalis), teci de fasole (Phaseolus communis), coada-calului (Equisetum Arvense), feciorică (Hemiaria Glaba), frunze de strugurii-ursului (Arctosta Phylos Uva-ursi), frunze de mesteacăn (Betula Verrucosa), mătase de porumb (Zea Mays) – o lingură din acest amestec de plante la 300 ml apă, infuzie. La aceste afecțiuni ale dvs. participă și ficatul, pancreasul și splina. Pentru buna lor funcționare, după o lună, beți înainte de masă cu jumătate de oră ceai din frunze de anghinare (Folium Cynarae) câte 150 de grame de trei ori pe zi, se pune o linguriță rasă la 500 ml apă. Este puțin amar, îl puteți bea cu miere. Sunt interzise sarea, conservanții, coloranții, sucurile de laborator, organe de animale, sardele, miel, vițel, mezeluri, cașcavaluri, frișcă, smântână, pâine proaspătă, fasole, mazăre, linte, ciuperci, varză, nuci, alune, untură, ciocolată, patiserii, cafea, cacao, piper, muștar, toate sosurile, ciorbe acrite cu roșii. Puteți mânca: pește de apă dulce – 100 g pe zi, carne de vită, dar numai fiartă, griș, orez, lapte, sucuri naturale, miere de albine, lămâie și supe creme. E foarte important să nu faceți efort fizic, să nu stați mult în picioare. Mergeți în stațiunea Olănești, unde sunt ape minerale speciale pentru afecțiuni renale. Tratamentul recomandat de medic și indicațiile dânsului trebuie, de asemenea, urmate. Căutați să vă protejați de încordări psihice și cereți ajutorul celor din jur, până vă refaceți. Vă doresc răbdare și putere.
VALERIA – Brașov
„Prietenul meu are deviație de sept și respiră greu” (Răspuns pentru MIHAELA – Suceava)
Deviația de sept este frecvent asociată cu tulburări de respirație, în cazul de față, cu sindrom de apnee nocturnă. Diagnosticul se stabilește clinic și radiologic. De menționat că nu toate deviațiile de sept sunt considerate patologice, ci numai acelea care provoacă tulburări locale sau la distanță. Terapia este chirurgicală, se practică septoplastia Cottle. Operația este uzuală pentru toate serviciile ORL din țară. Personal, asociez pre și postoperator un tratament naturist cu instilații nazale cu ulei de cătină și aerosoli plus Ocnasept (soluție salină cu extract din plante aromatice), cu rezultate bune și în alergii respiratorii și sforăit.
IOAN M. – Sibiu
„Mă chinuie o boală de care nu pot să mă vindec: dermatită seboreică” (Răspuns pentru D.P. – Cluj-Napoca)
Mai întâi: de mătreață puteți să scăpați foarte ușor, prin introducerea de bicarbonat de sodiu alimentar în apa de clătit. Pentru celelalte complicații, vă pot indica un tratament pe care l-am găsit într-o carte foarte veche și care este eficient. Vă spălați pe cap doar cu săpun de rufe (făcut în casă), apoi ungeți părul la rădăcină cu miere de albine naturală, cam 15-30 g pe zi, și stați așa timp de 30-60 de minute, după care vă spălați părul cu apă călduță. Ca recomandare: nu mai folosiți tot felul de șampoane. După rezolvare, dacă totuși doriți să folosiți șampon, atunci folosiți doar marca „Nivea” pentru copii, singurele testate și fără chimicale.
CRISTINA – Călărași
„Am circulația periferică foarte proastă” (Răspuns pentru ADRIAN – Iași)
Pentru revigorarea circulației periferice se recomandă planta cimbrișor de câmp, care, printre alte însușiri, o are și pe aceea de a reactiva circulația periferică deficitară. Se folosește sub formă de infuzie, câte trei ceaiuri pe zi, timp mai îndelungat, de preferință îndulcite cu puțină miere de albine. Cimbrișorul de câmp se găsește la magazinele Plafar sau în farmacii. Multă sănătate!
Pentru colectivul revistei „Formula AS”, toate considerațiile, pentru binele ce îl faceți persoanelor ce sunt în dificultate!
STELIAN – Drobeta-Turnu Severin
„Nu reușesc să mă vindec de otită” (Răspuns pentru P.L. – Craiova)
Se ia o frunză de patlagină (popular – limba oii), se spală, se taie codița, se rulează de la vârf spre codiță cât mai fin posibil, apoi se taie puțin din vârful rulat – e ca un bețișor, și cu această parte se introduce în urechea bolnavă, trei nopți consecutiv. Este cel mai eficient tratament și boala nu recidivează. Patlagina se mai găsește încă pe afară, iar pentru iarnă, vă puteți pune o rădăcină într-un ghiveci în casă, pentru că nu este pretențioasă.
ELENA T. – Sibiu