Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am suferințe îngrozitoare din cauza candidozei bucale” (Răspuns pentru MARIA – jud. Mehedinți)

Foto: Shutterstock

În urma unei lucrări dentare, soțului meu i-a apă­rut o leziune în gură. A primit o recomandare: după masă să-și clătească gura cu ceai de gălbenele, iar după aceea să se badijoneze cu tinctură de propolis de mai multe ori pe zi. După două săptă­mâni, leziunea a dispărut complet.

EUGENIA – Oradea

„Nu mă mai vindec de anexită” (Răspuns pentru ANA – Pitești)

Dragă Ana, din momentul în care îți vine ciclul menstrual în­cepi trata­mentul cu Ampicilină, din 6 în 6 ore, până la termina­rea acestei perioade, indi­ferent câte zile durează. Pentru o vin­decare defi­nitivă se repetă acest trata­ment 3 luni con­secutiv (în pe­ri­oada ciclului men­strual). În felul acesta se elimină toată infec­ția acu­mu­lată și dacă aceas­tă elimi­nare a infecției se face cu ușoa­re dureri, poți folosi dimi­neața și seara, la culcare, câte un su­pozitor cu In­do­me­ta­cin. Tot timpul fereș­te pi­cioa­rele de răceală. Așa m-am vin­decat eu, cu mulți ani în urmă, și multe alte per­soane pe care întâmplător le-am auzit văi­tându-se de această afecțiune.

Îți doresc multă sănătate, să de­vii cât mai curând mămică și să ai un copil frumos și sănătos.

VASILICA – Târgoviște

„Prietena mea suferă de rinichi” (Răspuns pentru MARIA – Lugoj)

Originea oricărei maladii trebuie căutată prin greșelile pe care le comitem în stilul nostru de trai. Organismul asimilează și stochează progresiv dife­rite cantități și categorii de substanțe toxice pe care sân­gele, trecând prin filtrul renal, le eli­mină în urină. De asemenea, frigul, efortul fizic, alimen­tația necores­pun­­ză­toare deter­mină acest sin­drom ne­frotic. În primul rând, apa potabilă este în­cărcată de impu­ri­tăți și clor. Vă reco­mand să căutați un izvor de unde să luați apă pură. Sau o fântână, sau apă plată. Can­ti­tatea de ceaiuri, supe, să fie îm­pre­ună de 2 l pe zi. Regimul alimen­tar este foarte im­portant. Ciorbe din toa­te zarzavaturile de sezon, pilaf, car­tofi fierți sau copți, brânză de vaci 100 g pe zi, salată de sfeclă, de ardei copți, mă­mă­ligă, pâine ușor flam­bată, com­poturi, 1 ou fiert moale o dată pe săptă­mână. Pentru dezintoxicare, începeți cu ceai de urzici o săptămână, 1 l pe zi înainte de masă. Urzica (Urtica dioica) are cel mai pronunțat efect depurativ. După o săptămână fa­ceți un ceai din gălbenele (Calendula Officinalis), teci de fasole (Phaseolus communis), coa­da-calului (Equi­setum Arvense), feciorică (Hemiaria Glaba), frunze de stru­gurii-ursului (Arctosta Phylos Uva-ursi), frunze de mes­teacăn (Betula Verrucosa), mătase de po­rumb (Zea Mays) – o lingură din acest amestec de plante la 300 ml apă, infuzie. La aceste afecțiuni ale dvs. parti­cipă și ficatul, pancreasul și splina. Pentru buna lor func­ționare, după o lună, beți înainte de masă cu jumă­tate de oră ceai din frunze de anghinare (Folium Cynarae) câte 150 de grame de trei ori pe zi, se pune o linguriță rasă la 500 ml apă. Este puțin amar, îl pu­teți bea cu miere. Sunt interzise sa­rea, conser­van­ții, coloranții, sucurile de la­borator, or­ga­ne de ani­male, sardele, miel, vițel, me­zeluri, cașca­valuri, friș­că, smân­tână, pâine proas­pătă, fasole, ma­zăre, linte, ciu­perci, varză, nuci, alune, untură, cio­co­lată, pati­serii, ca­fea, cacao, pi­per, muștar, toate sosu­rile, ciorbe acri­te cu roșii. Pu­teți mânca: pește de apă dulce – 100 g pe zi, carne de vită, dar numai fiartă, griș, orez, lapte, sucuri na­turale, miere de albine, lămâie și supe creme. E foar­te important să nu faceți efort fizic, să nu stați mult în picioare. Mergeți în sta­țiunea Olănești, un­de sunt ape minerale speciale pen­tru afecțiuni re­na­le. Trata­mentul recomandat de me­dic și indicațiile dânsului trebuie, de asemenea, urma­te. Căutați să vă protejați de încordări psihice și cereți ajutorul celor din jur, până vă refaceți. Vă doresc răb­dare și putere.

VALERIA – Brașov

„Prietenul meu are deviație de sept și respiră greu” (Răspuns pentru MIHAELA – Suceava)

Deviația de sept este frecvent aso­ciată cu tulbu­rări de respirație, în cazul de față, cu sindrom de apnee noc­turnă. Diag­nosticul se stabilește clinic și radio­lo­gic. De menționat că nu toate de­viațiile de sept sunt con­siderate pato­logice, ci numai acelea care provoa­că tulburări locale sau la distanță. Te­rapia este chi­rur­gicală, se practică sep­toplastia Cottle. Operația este uzu­a­lă pentru toate serviciile ORL din țară. Per­so­nal, asociez pre și posto­perator un tratament natu­rist cu ins­tilații nazale cu ulei de cătină și ae­rosoli plus Oc­na­sept (soluție salină cu extract din plante aro­ma­tice), cu re­zultate bune și în alergii respiratorii și sfo­răit.

IOAN M. – Sibiu

„Mă chinuie o boală de care nu pot să mă vindec: dermatită seboreică” (Răspuns pentru D.P. – Cluj-Napoca)

Mai întâi: de mătreață puteți să scăpați foarte ușor, prin introducerea de bicarbonat de sodiu ali­mentar în apa de clătit. Pentru celelalte complicații, vă pot in­dica un tratament pe care l-am găsit într-o carte foar­te veche și care este eficient. Vă spălați pe cap doar cu săpun de rufe (făcut în casă), apoi ungeți părul la rădăcină cu miere de albine naturală, cam 15-30 g pe zi, și stați așa timp de 30-60 de minute, după care vă spălați părul cu apă călduță. Ca reco­mandare: nu mai folosiți tot felul de șampoane. După rezolvare, dacă totuși doriți să folosiți șampon, atunci folosiți doar marca „Nivea” pentru copii, singurele testate și fără chimicale.

CRISTINA – Călărași

„Am circulația periferică foarte proastă” (Răspuns pentru ADRIAN – Iași)

Pentru revigorarea circulației periferice se reco­man­dă planta cimbrișor de câmp, care, printre alte în­su­șiri, o are și pe aceea de a reactiva circulația pe­rife­rică deficitară. Se folosește sub formă de infuzie, câte trei ceaiuri pe zi, timp mai îndelungat, de pre­ferință îndulcite cu pu­țină miere de albine. Cim­brișorul de câmp se găsește la magazinele Plafar sau în farmacii. Multă sănătate!

Pentru colectivul revistei „Formula AS”, toa­te con­si­derațiile, pentru binele ce îl faceți per­soanelor ce sunt în dificultate!

STELIAN – Drobeta-Turnu Severin

„Nu reușesc să mă vindec de otită” (Răspuns pentru P.L. – Craiova)

Se ia o frunză de patlagină (popular – limba oii), se spală, se taie codița, se rulează de la vârf spre codiță cât mai fin posibil, apoi se taie puțin din vârful rulat – e ca un bețișor, și cu această parte se introduce în ure­chea bolnavă, trei nopți consecutiv. Este cel mai efi­cient tratament și boala nu recidi­vează. Pa­tlagina se mai gă­sește încă pe afară, iar pentru iarnă, vă puteți pune o rădăcină într-un ghi­veci în casă, pentru că nu este pretențioasă.

ELENA T. – Sibiu

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian