Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Există tratament pentru rană pe colul uterin?” (Răspuns pentru VERONICA – Cluj)

Foto: Shutterstock

Doamnă Veronica, faceți următoarea rețetă: cum­părați de la Plafar coajă de ste­jar și faceți un ceai con­centrat, din 3-4 linguri de coajă, la 3 litri de apă. Fierbeți-le până rămâne jumătate. Din acest ceai, puneți seara tam­poane ori faceți baie de șezut. Rana se va cicatriza. După tratament, mer­­geți din nou la control și veți vedea că rana a dispărut defi­nitiv. Ceaiul se reîncălzește și se în­trebuin­țează de mai multe ori. Faceți acest trata­ment cu multă încredere, că nu veți mai avea ni­ciodată probleme. Tra­tamen­tul este bun și pentru hemo­roizi care sângerează sau pentru fisuri anale.

P.S. Am 80 de ani și multă experiență de viață. Cu respect,

CORNELIA – Iași

„Nepoțica mea suferă de alergie cronică” (Răspuns pentru VALERIA – Bistrița)

Înainte de a începe un tratament pentru nepo­țica dvs., ar fi bine să i se facă – dacă nu i s-a făcut până acum – un examen de laborator copro­para­zi­tologic, testele la diferiți alergeni și examenul com­plet al urinei, în special pH-ul urinei de dimi­neață. Până la obținerea rezultatelor încercați să-i dați fetiței câte o linguriță de miere polifloră de trei ori pe zi, după mese. În cazul în care feno­menele nu dispar, continuați cu acest tratament timp de o săptămână, după care pro­cu­rați-i un bor­can cu miere, în care s-au zdrobit faguri de miere proaspăt scoși din stup sau miere cu căpă­ce­lele de faguri, și dați-i să mestece o jumătate de lin­guriță. Dacă totul merge bine, continuați să-i dați câte o jumătate de linguriță, de trei ori pe zi. În cazul în care fenomenele cutanate și celelalte reapar, întreru­peți trata­mentul și con­tinuați să-i dați câte o linguriță de mie­re și câte o linguriță de oțet de me­re, dizolvate în 1/2 pahar de apă, în timpul mesei sau după mese, tot de trei ori pe zi. Acest tratament se face în cură de câte 1-3 luni, primăvara și toamna. Paralel, apelați la medicul pe­diatru, ca să-i urmărească reacțiile și să cea­ră să i se facă examinările des­pre care am amintit mai sus. Până nu dispar even­tualii paraziți sau foca­rele de infecție din corp sau alergenii care determină alergia, vindecarea e greu de pre­su­pus. Poate mierea și oțe­tul de mere lua­te zilnic timp înde­lungat ar putea adu­ce ameliorarea sau chiar dispa­riția fenomenelor patolo­gice, prin efectul de acidifiere, care împiedică dezvol­tarea paraziților și a microbilor din organism. Încercați să între­rupeți tratamentul cu medica­men­tele alopa­te, care ar putea fi aler­geni. Dați-i fe­tiței multe sucuri de fruc­te și legume proaspete, nefierte, pregătite în casă, și chiar fructe cru­de, salate de legu­me și multe verde­țuri proaspete, la fiecare masă. Elimi­nați-le pe cele care ar putea da reacțiile ne­dorite. Când apar mâncă­rimile, puteți întrebuința talc mentolat pentru piele, iar umflăturile ungeți-le cu esențe aromatice di­luate în apă sau cu oțet de mere – o lingură la o cană de apă. Dum­nezeu să vă ajute!

VICTORIA – Cluj-Napoca

„Fiul meu face des amigdalită cu febră mare” (Răspuns pentru VIOLETA – Iași)

Față de pericolul major repre­zentat de even­tualele infecții repetate și puternice cu strep­to­cocul beta he­molitic (lezarea ireversibilă a inimii) vă recomand să-i faceți urgent copi­lului, la un labo­rator, analiza exu­datului faringian, pentru a deter­mina cu precizie dacă este vorba de acest mi­crob sau de altul, și care este anti­bioticul față de care acesta manifestă sensibilitate, per­mițându-se astfel cel mai eficient trata­ment cu antibiotic.

Va trebui să vă interesați care este cel mai bun medic specialist ORL din zona în care locuiți și că­ruia urmează să vă adresați cu rezultatul analizelor de mai sus. De obicei, medicii ORL nu recomandă operație de amigdale, acestea fiind primele întâl­nite de microbi, localizând astfel o infecție și blocând extinderea pul­mo­nară. Sunt însă situații în care datorită conformației lor anatomice (care poa­te fi determinată numai de un medic ORL bun) se impune, totuși, operația de amig­dale, acestea fiind un focar permanent de infecție. Vă doresc mult succes în stabilirea unui diag­nostic și a celor mai bune consecințe terapeu­tice ale acestuia.

VALERIA – Suceava

„Nu pot scăpa de infecția urinară cu E.coli” (Răspuns pentru CRINA)

Aproximativ 90% din infecțiile uri­nare sunt cau­zate de bacteria Escheri­chia Coli (E.coli), care, în mod obiș­nuit, trăiește în colon. Specialiștii au remarcat faptul că aceste microor­ga­nisme au de­venit din ce în ce mai rezistente la tratamentul cu antibiotice din prima linie. Mătușa mea, care se luptă de mai mulți ani cu diverse probleme ale aparatului urinar și care a avut și E.coli, a reușit să scape de această bacterie cu ajutorul unui trata­ment naturist recomandat de un medic. La baza lui se află D-manoza, un pre­parat obținut din Vac­ci­num Macro­car­pon (afinul american), una din cele mai eficiente substanțe împotriva bacteriei E-coli. Moleculele de manoză acționea­ză ca niște recep­tori, „invitând” E.coli să se lege de ele și să pără­sească prin urină țesuturile epiteliale ale tractului urinar. Apoi, bacteria este eli­minată din organism prin urină. Astfel, D-manoza aju­tă la elimi­narea bacteriilor răs­pun­zătoare de infecția urinară fără a omorî nici măcar o singură bac­terie – fie ea dăunătoare sau be­ne­fică organismului – deci nu dis­truge nici milioane de bacterii „priete­noase” din tractul gastro-intes­ti­nal așa cum se întâmplă în cazul antibioticelor. Ape­lați la trata­mentul cu anti­biotic numai dacă nu aveți altă va­riantă sau luați tratament alo­pat în pa­ralel cu cel naturist, care sprijină organismul în lupta cu boa­la. Vă doresc vin­decare rapidă.

AURA – București

„Soțul meu are tumoră la limbă și nu poate mânca” (Răspuns pentru ALINA – Sibiu)

Pentru durerile mari la nive­lul gâtului, vă dau o rețetă efi­cientă, care a dat rezultate:

* 500 g tătăneasă crudă, 300 g usturoi, 200 g sânziene, 50 g propolis moale, un litru țuică de prune (de 40°). Usturoiul se pi­sează bine, iar sânzienele se toa­că mărunt. Dacă sunt uscate, se fac pulbere. Totul se pune într-un borcan bine închis, la întuneric. Tătă­neasa crudă (rădă­cina) se dă prin răzătoarea mare și se pune în vas. Se ține 10 zile și se amestecă de trei ori pe zi cu o lingură de lemn. Apoi se strecoară și se trage în sticle de culoare închisă. Se ia în fiecare dimineață câte o lingură pe stomacul gol, cu înghițituri mici (4-5), să alunece ușor pe gât. După administrare, nu se mă­nâncă nimic timp de o oră. Seara, înainte de cul­care, se ia încă o lingură de produs, fără a se mai consu­ma nimic. În cursul zilei, se face gargară cu ceai cald de sânziene (o lingură cu vârf de plantă la cană), infu­zie 5 minute. Gargară de 5-6 ori pe zi. În timpul gar­garei, se înghite din când în când.

GEORGE – Huedin

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian