Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete pentru inimă ușoară

• Melancoliile toamnei ne apasă, ușor, inima. Sfaturile care urmează vă ajută să treceți impasul, iar dacă sunteți cardiaci, ele trebuie folosite pe termen lung. Să vă fie de leac! •

Arterită obliterantă

Apă de usturoi

Foto: Shutterstock – 3

Într-un litru de apă rece se pun la macerat 8 căpă­țâni de usturoi pisat. După 2 ore, se poate consuma. Se iau zilnic 7-10 linguri de macerat. Se strecoară cât se bea o dată.

Macerat cu 12 plante

Se pun la macerat, în 750 ml alcool de 38-40 de gra­de, următoarele plante: 10 g aloe, 5 g rășină de brad, 2 g șofran, 10 g flori de salcâm, 10 g foi de dafin, 10 g troscot, 10 g gențiană, 10 g frunze de frasin, 4 g fenicul, 5 g rădăcină de scaiete, 10 g angelică, 10 g boa­be pisate de ienu­păr. Sticla se pune aproape de o sursă de căldură timp de 14 zile și se agită zilnic. Se stre­coară prin tifon dublu, iar so­luția se pune în sticluțe mici, de culoare închi­să. Se ia câte o linguriță, în jumătate de pa­har cu apă, înainte cu 20 de minute de mesele prin­ci­pale (de 3-4 ori pe zi). Se ține re­gim lacto-vegetarian. Se beau 2 li­tri de ceai pe zi, de salvie + coada-ca­lului.

Boli de inimă, insuficiență cardiacă

Tinctură din fasole verde

Se lasă la macerat timp de 7 zile: 20 g păstăi de faso­le uscate și mărunțite, în 100 ml alcool de 38-40°. Se iau câte 100 picături de tinctură, diluate într-un pahar cu apă, de patru ori pe zi.

Îmbunătățirea circulației sanguine

Suc de mere și pere

Dimineața, pe stomacul gol, se beau 200 ml de suc de mere și pere, timp de 45 de zile.

Suc de morcovi și usturoi

Se administrează sucul rezultat din 2 morcovi, 2 căței de usturoi și o rădăcină de pătrunjel. Se bea în fie­care dimineață, pe stomacul gol, timp de 10 zile.

Hipertensiune arterială

Usturoi, oțet și miere

Se face un amestec din: 2 cești apă, 16 căței de usturoi tăiați mărunt, 2 linguri de oțet de mere și 3 linguri de miere. Se fierbe totul la foc mic 1/2 oră. Se iau câte 3 linguri, de trei ori pe zi, înainte de masă.

Fiertură de păducel

150 g boabe de păducel se pun de seara până dimineața în 600 ml apă rece. Se fierb 3 minute, înainte de consumare. Se strecoară lichidul și se bea cald. Tratamentul durează o lună.

Vin de praz

Se lasă la macerat, timp de 10 zile, 100 g praz tocat mărunt, într-un litru de vin alb, curat. Se bea câte un pă­hărel (50 ml) în fiecare dimi­neață, după micul dejun. Acest vin este bun pentru toate bo­lile de inimă.

Mălai opărit

Se pune într-un pahar o lin­gu­ră de mălai. Se toarnă peste el apă fiartă, până la um­ple­rea paha­rului, și se lasă de seara până dimineața, când apa se bea pe sto­macul gol. Aveți grijă să nu se tul­bure mălaiul depus pe fun­dul pa­harului.

Usturoi la micul dejun

În fiecare dimineață, pe sto­ma­cul gol, se în­ghite un cățel de ustu­roi (nu se mes­tecă), de mă­ri­me medie, cu puțină apă.

Ateroscleroză, obezitate

Măciniș din 5 plante

Se prepară un amestec din: 10 g ustu­roi, 20 g fructe de păducel, 20 g ră­dăcină de valeriană, 20 g fructe de coacăz negru și 10 g vâsc, care se macină foarte bine. Se iau câte 5 g pe zi, sublingual, timp de 5 mi­nute, apoi se înghit cu puțin ceai. Trata­mentul se face 21 de zile, 10 zile pauză, după care se poate relua.

Hipotensiune arterială

Macerat de lămâie și usturoi

Se amestecă 350 g usturoi bine pisat cu sucul de la 24 de lămâi, fără se­mințe. Se lasă 24 de ore la macerat, într-un bor­can aco­pe­rit cu tifon. Se păs­trea­ză la rece și se agită bine îna­inte de fiecare în­tre­­bu­in­ța­re. Se ia câte o linguriță de ma­cerat, în jumătate de pahar cu apă, numai seara, cu 15 mi­nu­te înainte de cină. Tra­ta­men­­tul durează o lună, 10 zi­le pauză, după care se poa­te relua.

Probleme de circulație (mâini și picioare reci)

Băi fierbinți cu sare de mare iodată

– Pentru picioare: 5 litri de apă + 1 kg sare de mare iodată.

– Pentru mâini: 2 litri de apă + 1/2 kg de sare de mare iodată. Se țin mem­brele în apă cu sare, până ce se răcește.

Băi locale cu extract de nalbă

Se lasă la macerat, de dimineața până seara, 200 g nalbă, în 3 litri de apă. Seara, se încălzește maceratul și se stă 30 de minute în apă! Nu se iese în frig. După terminarea băii, se acoperă mâi­nile și picioarele cu o pânză de finet.

Cataplasme cu bitter suedez, cu varză crudă și hrean ras

Se aplică pe picioare, seara. În plus, se beau zilnic 2-3 căni de ceai de pădu­cel și talpa-gâștii (cu rol vasodilatator). După aceste băi și cata­plas­me, se îm­bracă gros și se merge la culcare.

Tahicardie

Tocătură de sâmburi de caisă cu miere

Se toacă mărunt 1/2 kg lămâi și se amestecă cu 1/2 kg miere și cu 21 sâm­buri (miez) de caisă pisați. Se ia din acest amestec dimineața și seara câte o linguriță, pe stomacul gol.­

Vinuri medicinale din fructe

Vin de grepfruit

Ingrediente: sucul de la 2 grepfruituri, 1 litru de vin alb, 200 g zahăr, 50 ml rachiu.

Mod de preparare și folosire: se amestecă ingre­dientele și se lasă la rece, la macerat, timp de două săptămâni. Se filtrează și se îmbuteliază. Se iau câte 50 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Recomandări: anorexie, artrită, dis­pepsie, insuficiență biliară.

Vin de piersici

Ingrediente: 2,5 kg piersici, 4 litri vin alb, 1,3 litri coniac, 500 g zahăr, 4 migdale amare, 7 g drojdie de bere uscată.

Mod de preparare și folosire: peste piersicile decojite și tăiate bucăți se pune zahărul și se lasă câteva ore. Apoi se fierbe amestecul 15 minute. Du­pă ce s-a răcit, se toarnă peste el vinul alb și conia­cul. Se adaugă drojdia și migdalele. Se lasă la ma­cerat, la rece, timp de 30 de zile. Se filtrează și se îmbuteliază. Se iau câte 50 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Recomandări: constipație, litiază renală, tulbu­rări digestive.

Vin de portocale

Ingrediente: o portocală bine spălată, 1 litru vin alb, 12 cuișoare, 1 baton scorțișoară, 100 g zahăr, 50 ml rachiu.

Mod de preparare și folosire: se pun cuișoarele și portocala tăiată într-un borcan. Se adaugă scorțișoara, za­hărul și rachiul. Se acoperă cu vin alb și se lasă la macerat 30 de zile. Se fil­trează și se îmbuteliază. Se folosește după 2-3 luni. Se iau câte 50 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Recomandări: anorexie, astenie, dispepsie, hiper­vâs­co­zitate sangui­nă, tulburări intestinale.

Vin de nuci

Ingrediente: 350 g frunze de nuc, 1 litru vin roșu, 1 baton de scorțișoară, 100 g zahăr, 25 ml rom.

Mod de preparare și folosire: se pun toate ingre­dientele la macerat, timp de o lună. Se filtrează și se îmbuteliază. Se iau câte 50 ml, de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Recomandări: anemie, diaree, eczeme, gută, reu­matism.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian