Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am cardiopatie ischemică dureroasă” (Răspuns pentru MARIA – București)

Foto: Shutterstock

D-nă Maria, tratamentul pe care vi-l propun e foarte simplu: mâncați în fiecare zi câte doi căței de us­turoi. La început luați doar jumătate de cățel de us­tu­roi, apoi unul întreg, până ajungeți la doi că­ței. Este un tratament foarte bun, scăpați de durere. Vă doresc sănătate!

OLGA – Iași

„Urinez de 20 de ori pe noapte” (Răspuns pentru SIMONA – Sighet)

1. M-am confruntat și eu cu această problemă. Soluția pe care am găsit-o eu este aburul de oțet. Se înfierbântă bine o cărămidă și se pune într-un li­ghean de tablă, se întoarce un scaun, se pune li­gheanul    pe pi­cioarele lui și se toarnă încet 50 g oțet peste că­ră­midă. Trebuie să vă așezați deasu­pra aburilor, în­ve­lită într-un prosop mare sau o pă­tură, de la mijloc în jos. Fiți atentă la oțet, pentru a nu vă arde! Acest tra­tament trebuie făcut numai seara, înainte de culcare.

ELENA – Câmpulung Moldovenesc

2. Și eu am suferit de această boală (cistită cro­ni­că). Am fost la doctori în Pitești, am făcut tra­tamente cu antibiotice, dar fără rezultat. Aveam în continuare frisoane și zăceam la pat. Din fericire, o prietenă mi-a re­comandat un ceai foarte bun, care m-a ajutat enorm. Procurați-vă mătase de porumb, codițe de ci­re­șe și rădăcină de pă­trun­jel. În 3 litri de apă se pune câ­te o mână din fiecare plantă, se fierb 5 minute și se la­să să se răcească. Ceaiul se bea neîndulcit. Se con­su­mă până ce­dează boala. Să te ajute Dumnezeu să te faci bine!

KATY – Pitești

„Ajutați-mă să scap de o suferință psihică” (Răspuns pentru VICTORIA – Sibiu)

Rândurile tale scrise cu disperare m-au deter­mi­nat să-ți răspund, pentru că și eu am trecut anul tre­cut prin aceeași stare. Nu te neliniști, totul se va re­zol­va. Îți tre­buie însă nădejde și ajutorul fami­liei. Am ur­mat același drum pe care l-ai făcut tu – mers la me­dici, trata­mente, dar cel mai mult m-au ajutat fa­mi­lia, prietenul și câ­teva prietene care au luptat alături de mine. • Pe lângă tratamentul me­di­camentos am ur­mat și un tratament miraculos, ce a constat în spo­ve­da­nii la preot, mers la Sf. Maslu (chiar de 2-3 ori pe săp­tă­mână), dezlegări, po­melnice de însă­nă­toșire date la nenu­mărate mânăstiri. Părinții meu erau dis­pe­rați și se rugau în fiecare seară, înălțând Acatiste Maicii Domnului, Sfântului Nectarie și Sfântului Ca­linic de la Cernica – câte 40 la fieca­re. Pentru că am simțit că nu îmi revin atât de repede pe cât aș fi vrut, am început un tratament na­turist pe bază de ginkgo bi­loba și mag­neziu. • Seara, luam câte o pastilă din me­di­camentul ce se numește Passi­flora (pe bază de plan­te). Alimentația trebuie să fie di­versificată și să nu-ți lip­sească bananele –    măcar una pe zi. Din zi în zi m-am simțit mai bine și chiar cei din jur îmi spuneau că arăt foarte bine, odih­nită, cu putere de muncă. Acum am propria fa­milie, ser­viciu, dar am grijă să-mi res­pect pro­gra­mul de somn și, din când în când, mai iau seara o pastilă de Passiflora. • Scrie pe o hârtie câteva obiective și nu te da bătută până nu le realizezi (coa­se ceva, joacă-te desenând sau plantează o floa­re și ai grijă de ea – aceste lucruri banale m-au ajutat foar­te mult). • De ase­menea, fă o plim­bare, în fiecare zi, îm­pre­u­nă cu ci­neva care să stea de vorbă cu tine. Con­ver­sația face minuni. Trebuie să fim bucuroși că tre­cem prin aceste experiențe, pentru că învățăm foarte mul­te și-i privim cu alți ochi pe cei bolnavi, îi putem în­țe­lege. Îți doresc numai bine, Dumnezeu să te aibă în pa­za Lui, iar noi vom fi alături de tine, rugându-ne pen­tru sănătatea ta. Cu drag, cei ce se gândesc la tine.

Petronela – Târgoviște

„Caut un tratament naturist pentru gută” (Răspuns pentru MARCELA – Iași)

Și eu am avut soțul bolnav de gută. L-am făcut bi­ne cu ajutorul unei rețete naturiste. Se alege o lămâie cât mai coaptă. După ce a fost spălată se taie în două, apoi se stoarce sucul, care se pune separat într-un vas. Se taie fructul în felii subțiri, ce se pun în 250 ml apă la fiert, timp de 15 minute. Când s-a mai răcit, se filtrează și se toarnă peste su­cul obținut anterior. Se îndulcește cu miere de al­bine polifloră. Ceaiul se bea în fiecare dimi­neață, timp de 30 de zile, după care se face pauză o săptămână.

Pentru d-na Sânziana Pop și colectivul revistei pe ca­re o conduce cu atâta dra­goste și dăruire: vă doresc tot binele din lume, multă să­nătate și să scri­eți lu­cruri minunate, ca și până acum. Vă îm­bră­țișez pe toți cu drag!

PAULA – Constanța

„Am fost diagnosticată cu insuficiență renală cronică” (Răspuns pentru ȘTEFANIA – Vaslui, F. AS nr. 1410)

Mă numesc Liliana Laiu și sunt din Franța. Am citit la dvs. în re­vistă un articol scris de o doamnă care s-a tratat de insuficiență renală la ca­bi­netul „Lacrima naturii” din Bucu­rești și am decis să vă scriu cum am scăpat și eu de dializă, în urmă cu patru ani, tot la acest ca­binet. Toate analizele le aveam foarte mari – cre­a­tinina era 6,3 mg. După o lună de tratament, când am fost chemată aici să încep dializa, supriză mare: crea­tinina era 2,8 mg. M-au întrebat ce am făcut, am răspuns sincer și mi-au spus să mai așteptăm puțin. M-am bucurat enorm și am sunat la ca­binetul „Lacrima naturii” ca să întreb ce să fac mai departe. Mi s-a recoman­dat să con­tinuăm tratamentul încă 2 luni. După două luni, crea­tinina mea a scăzut sub 2 mg și de atunci și pâ­nă astăzi, a rămas la fel. Am 4 ani de când res­pect toate indicațiile doamnei dr. Elena Spânu și când vin în România, merg să o văd, că este un om rar întâlnit în zilele noastre. Dacă pot fi de folos cu acest răspuns al meu, mă bucur mult, căci insu­ficiența renală este o sufe­rință grea. Vă îmbrățișez cu drag și vă mul­țumesc din inimă că-mi faceți viața mai ușoară, prin aceste recoman­dări minu­nate. Vă iubesc și vă port în inimă și gând! Cu respect,

LAIU LILIANA

„Ce efect are mercurul asupra organismului?” (Răspuns pentru LUMINIȚA)

În general, o astfel de in­to­xi­cație poate fi de­tec­ta­tă prin analize de sânge, de uri­nă, a firului de păr etc. Pre­ven­tiv, puteți lua (dar fără a abu­za) din următoarele su­pli­men­te: • Vi­ta­mina B1 – o ta­ble­tă (50 mg) la fiecare masă; • Vi­ta­mina B6 – o ta­bletă (50 mg) la micul dejun; • Vi­ta­mi­na C – o ta­bletă (500 mg) la fiecare masă; • supli­men­te con­ținând zinc (15-30 mg) – o tabletă în fiecare sea­­ră; • supli­mente conținând mag­ne­ziu (100 mg), în fie­care seară; • vitamina E (con­form in­dicațiilor din pros­­pect); • seleniu – o tabletă pe zi, la cel puțin do­uă ore distanță de momentul când ați luat vi­tamina C. În plus, consumați mult iaurt, cu culturi acidofile, și mai ales usturoi. Sănătate!

Asistent medical CARMEN PILAT

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.