
Și eu am suferit în copilărie de urticarie. Un medic în vârstă a îndemnat-o pe mama să mă ducă la țară, să mă lase acolo toată vacanța de vară, ca să mănânc cât mai multe fructe. Și am mâncat mere, pere și prune. Fructele și apa de fântână netratată chimic cu clor au făcut totul. Boala a dispărut pentru totdeauna. În plus, eu vă mai recomand oțetul de mere cu miere, câte o lingură de oțet de mere și o linguriță de miere la un pahar de apă (rece) de izvor, dimineața, înainte de masă cu 20 de minute. Peste zi, beți ceaiuri din următoarele plante care curăță sângele: urzică, păpădie, salvie, turiță mare în amestec de părți egale, sau separat, după posibilități. Multă sănătate și încredere.
MARIA – Curtea de Argeș
„Mi s-a pus diagnosticul de retractură a aponevrozelor palmare” (Răspuns pentru MIHAIL – Iași)
De această boală am suferit și eu. Se mai numește boala lui Dupuytren. Nu prea se știe cauza bolii. Eu am moștenit-o de la mama mea. Nu există nici un fel de tratament în afara celui chirurgical, prin care se curăță acești noduli, care, într-adevăr, nu sunt dureroși. Eu am fost operată acum 20 de ani la ambele palme, și totul este normal. Operația este ușoară, se face cu anestezie locală. Dacă nu vă grăbiți să vă operați, degetele vor rămâne pentru totdeauna întoarse spre palmă. Și așa mă tem că e târziu, având în vedere că vă e greu să țineți palma deschisă. Mă surprinde că de la Spitalul Clinic nu v-a îndrumat nimeni spre un chirurg. Vă doresc sănătate și succes!
ZOICA – Galați
„Sufăr de compulsii pe un fond anxios” (Răspuns pentru ELENA – Brăila)
Situația ta îmi este familiară, dar eu am depășit-o. Nu mai lua medicamente. Totul e o problemă de ambianță, de conjunctură. Nu sta doar tu și copilul. Lipsa de comunicare de la egal la egal enervează, exasperează pe oricine. Cheamă o prietenă, două (fără copii, obligatoriu, ca să nu trebuiască să-i păziți că sparg ceva, sau să interveniți dacă se bat), ascultați muzică, beți un pahar de ceva, bârfiți (bârfa este foarte relaxantă, chiar dacă e de prost gust). Mai lasă copilul la cineva și pleacă „de nebună”, chiar dacă n-ai bani. Te uiți la vitrine, mai vezi fețe noi, cumperi mărunțișuri. Trebuie să te îndepărtezi puțin de copil, ca să-ți vină dor de el. Nu te mai uita la știri macabre, nu mai citi cronici negre din ziare; uită-te la Animal Planet, comentează cu copilul, explică-i cum trăiesc puii de animale, construiți cu piese LEGO, mâzgăliți cu carioci pe coli albe, faceți o prăjitură împreună, faceți baie amândoi în cadă, bucurați-vă unul de altul. Nu știu dacă e bine ce-ți spun, sau dacă revista va publica asta, dar cred că ar trebui să-ți găsești un iubit. Te simți neiubită și neînțeleasă, lipsită de apărare. Schimbă-ți înfățișarea, să nu te mai recunoști nici tu. În bine, evident. Succes!
LARA – Râmnicu-Vâlcea
P.S. O soluție super pentru stări de furie. * Când ești singură (ca să nu te creadă nebună…) închide-te în baie, țipă de două ori cât te țin corzile vocale și plămânii. Durata 6 timpi-10 timpi un țipăt. * Sparge 2-3 borcane sau sticle, costă câțiva lei, dar te simți de milioane.
„Obrajii îmi sunt roșii și mă ard” (Răspuns pentru RAMONA – Brașov)
Nu trebuie să te alarmezi, dar trebuie, în schimb, să urmezi niște sfaturi, pentru ca această roșeață să nu evolueze spre cuperoză. Cuperoza apare pe față sub aspectul unor vinișoare roșii, inestetice, dar care pot fi înlăturate cu ajutorul laserului. Deocamdată, iată câteva reguli: • evitarea trecerii bruște de la căldură la frig și de la frig la căldură (când în casă este foarte cald și ieși afară în frig, stai puțin pe holul de la intrare, astfel încât să nu fie o trecere prea bruscă de temperatură). * Nu mânca condimentat. * Folosește produse cosmetice (de la demachiant până la creme) recomandate pentru ten sensibil. * Baia de aburi fierbinți pentru curățarea feței, și dacă mergi la cosmeticiană, să specifici că ai ten sensibil (chiar dacă el este gras sau uscat). * Trebuie evitate toate produsele abrazive (gomaj) pe care nu scrie că sunt pentru ten sensibil. * Pentru a ameliora roșeața feței sunt foarte bune compresele cu ceai de coada-șoricelului (calmează tenul înroșit). Se face o infuzie din 3 linguri de plantă opărită cu 500 ml apă clocotită. Se lasă vasul cu un capac deasupra câteva minute, se răcește cât să fie ceaiul suportabil pentru ten și se aplică comprese. • O mască foarte bună se prepară din o bucată de banană + o linguriță ulei măsline + o linguriță de miere. Se zdrobește banana, se amestecă cu celelalte ingrediente și se obține un piure care se lasă pe față 15 minute. * Tamponează-ți fața în fiecare zi, dimineața și seara, cu ceai de tei (o lingură cu flori de tei uscate se pun într-un litru de apă fiartă. Se lasă la infuzat 10 minute.) Rezultatele nu vor întârzia să apară. Doamne ajută!
ANGELA – Brăila
P.S. „Formula AS”, îți mulțumesc că exiști și să îți ajute Dumnezeu în tot ceea ce întreprinzi!
„Am artrită cu celule gigant și fibromialgie reumatoidă” (Răspuns pentru VASILICA – Pașcani)
Stimată doamnă, afecțiunea dvs. este destul de avansată, dar se poate ameliora semnificativ. Preparați pentru uz extern un ulei medicinal cu următoarea compoziție: 20 g tătăneasă, 10 g arnică, 20 g fructe de tuia, 25 g gălbenele și 25 g mușețel. Toate ingredientele se pun într-un borcan la macerat cu 150 ml alcool de 60°, timp de 12 ore. Se adaugă 500 ml ulei de măsline. Apoi se pune vasul pe baia de abur la fiert. Se filtrează. Separat se topesc 20 g rășină de pin în 100 ml de ulei de măsline. Se filtrează, apoi se combină cele două uleiuri plus 50 ml ulei de jojoba (îl găsiți în magazinele naturiste). Uleiul se păstrează la rece și se agită bine înainte de folosire. Se fac masaje pe zonele afectate, de două ori pe zi. Uleiul este util în toate afecțiunile reumatice. Pentru uz intern, vă recomand pudră de măceșe. Se macină fructele uscate cu râșnița de cafea și se administrează câte 1,5 g de două ori pe zi, cu puțină apă. Cura este nelimitată. Ea este eficientă atât pentru a ameliora durerea, cât și pentru afecțiunile de care suferiți. Vă doresc sănătate!
FLOREA B. – Drăgănești, jud. Olt