
Sper că ați făcut examene coprobacteriologice pentru ouă de paraziți intestinali. Sunt cazuri când rezultatul pozitiv iese abia a zecea oară. În fiecare zi, recoltați, într-un recipient special obținut de la laborator, o mică cantitate de substanțe de pe marginea fecalelor, unde este și mucoasă intestinală. (Nu se iau probe din mijlocul scaunului.) În afară de toxinele produse de eventualii paraziți, mâncărimea este dată și de diverse forme de alergeni provocate de praful din cameră, cu acarieni, jucăriile de pluș, covoarele persane, lucrurile aglomerate din jurul pătuțului copilului, diverse geluri de igienizare, șampoane de baie și păr. Spălați copilul cu săpun de casă, în apa de baie puneți-i ceai de gălbenele (Calendula officinalis), în amestec cu busuioc (Ocinum basilicum) și coada-șoricelului (Achillea millefolium). După baie, îl ungeți cu ulei pentru bebeluși de la Plafar. Poate face alergie și de la coaja fructelor mixate care este stropită cu substanțe conservante. După decojire e bine să vă spălați pe mâini înainte de a prepara sucul. Fructele trebuie spălate și ele cu apă caldă și apoi șterse. Dacă aveți aer condiționat, și el poate prezenta o problemă. Se poate face analiza aerului din casă la Sanepid. Poate hainele copilului sunt spălate cu substanțe pe care pielea nu le suportă. Curățați-le cu săpun de casă și clătiți-le bine. La fel, evitați lucrurile sintetice, folosiți doar lână și bumbac. În alte țări, Crucea Roșie interzice folosirea produselor sintetice direct pe piele, până la 9 ani. Pentru mâncărimea zilnică, ungeți-l cu cremă de tătăneasă, dar numai pe locurile unde are prurit, nu peste tot. Sucul de lămâie pus în supe sau ceaiuri mărește rezistența organismului prin conținutul de vitamina C, dar nu în exces, ca să-i producă o senzație de respingere la acru. În rugăciunea de seară, spuneți-i cu voce tare că mâine se va trezi fără mâncărime. Ajută psihic, faceți un program cerebral în care copiii au mare încredere. Vă doresc sănătate.
VALERIA – Brașov
„Caut un remediu pentru recto-colită ulceroasă hemoragică la colon” (Răspuns pentru IRINA – Călărași)
Am cunoscut o persoană care s-a vindecat cu următorul tratament: • Regim alimentar pasat și fiert. • Zece zile se fac clisme alternative cu ceai de mușețel, infuzie din o lingură de plantă la 120 ml apă. Se introduce foarte lent și se ține cât mai mult. • Ceai din gălbenele, 1 lingură la 120 ml apă, infuzie. O seară de mușețel și o seară cu gălbenele. Se fac înainte băi de șezut cu ceai de coada-calului, o mână la 2 l apă. Se fierbe 15 minute. Se unge abdomenul cu bitter suedez și se așează deasupra o cârpă moale. Ceaiurile din timpul zilei să fie aromate: melisă, busuioc, chimen, gălbenele, mentă. Din acest amestec se pune 1 lingură la 500 ml apă, infuzie. Se folosește neîndulcit, zahărul și mierea fermentează. • Se ia după fiecare masă o tabletă de Metoclopramid. • Pâinea să fie numai graham și prăjită. Vă doresc succes și sănătate!
CRISTINA – Mediaș
„Caut tratament pentru noduli tiroidieni” (Răspuns pentru CRISTINA – București)
În 2015 am fost diagnosticată cu noduli tiroidieni și am făcut tratamentul indicat de medicul specialist. N-au cedat, și după un nou control la ecograf mi s-a sugerat ideea că ar trebui să mă operez. N-am avut curaj și am refuzat. După o emisiune TV în care o femeie de la țară a arătat cum s-a vindecat „de glandă” prin masaj în talpă, i-am adoptat remediul și m-am hotărât imediat să urmez această cale. Cum am procedat: într-o cameră liniștită, m-am așezat cât mai comod, și cu o dorință enormă de a scăpa de nodul, am spus „Tatăl nostru”. Am început apoi masajul pe zona tiroidei: pe talpă, între primul și al doilea metatars și falanga degetului mare. Durata: 5 minute pentru fiecare picior, de două ori pe zi, dimineața și spre seară. În primele 2-3 zile am simțit o formă ușoară de „sănătate bulversată” și o mică febră de 37,5°C. După câteva zile, mi-am dat seama că nodulul meu a început să scadă din ce în ce mai mult, până nu l-am mai simțit la palpare. Am continuat masajul două săptămâni. Pentru convingere, am mers la medic și mi-a confirmat că nodulul nu mai era. Vă doresc curaj, încredere și succes pentru liniștea dvs.
A. NEGREA – Galați
„La 18 ani am început să încărunțesc” (Răspuns pentru FLORIN – Sebeș)
Restabilirea culorii părului cărunt se poate obține aplicând următorul remediu: 6 ardei roșii iuți se pun într-un vas de sticlă închisă la culoare, peste care se toarnă 500 ml vodcă. Se lasă la întuneric 21 de zile. De două ori pe săptămână se freacă pielea capului cu 1 linguriță de macerat (o dată cu o zi înainte de spălarea părului). Tratamentul continuă până la refacerea culorii inițiale. Mult succes!
CLAUDIA – Iași
„Nu pot scăpa de afte” (Răspuns pentru AUREL)
Aftele sunt cauzate de unii agenți patogeni (bacterii sau viruși), ori (uneori) agenți fizici sau chimici. Tratamentul local se face cu soluție de bicarbonat de sodiu sau permanganat de potasiu, cu sau fără asocieri de plante. Lichidul nu se înghite. De asemenea, se pot folosi infuzii preparate din următoarele plante: busuioc, mușețel, salvie, sulfină. Se face infuzie din două lingurițe de plantă la 100 ml de apă cu care se face gargară.
• Un alt remediu este maceratul din petale de trandafir în miere. Se tamponează de mai multe ori în cursul unei zile zonele afectate. Maceratul se prepară din 100 g de petale de trandafir la 400 ml de apă, la foc domol, timp de 15 minute, într-un vas acoperit. Maceratul se filtrează, și peste lichidul rămas se adaugă 600 g miere polifloră. Tratamentul se face până la vindecare.
În același timp trebuie ținut un regim alimentar fără mezeluri, grăsimi, condimente, lapte crud, alcool. De asemenea, dulceața ajută foarte mult în tratarea aftelor. Luați o lingură de dulceață, o țineți mai mult în gură, după care o înghițiți.
• Foarte bun este și propolisul. Se aplică pe rană cu un bețișor de vată.
• Gargară de 2-3 ori pe zi, cu apă argiloasă (argilă înmuiată în apă).
Vă doresc multă sănătate!
ION S. – Craiova