Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Băiețelul meu are mastocitoză cutanată” (Răspuns pentru RALUCA – Râmnicu-Vâlcea)

Foto: Shutterstock

Sper că ați făcut examene coprobacteriologice pen­tru ouă de paraziți intestinali. Sunt cazuri când rezul­tatul pozitiv iese abia a zecea oară. În fiecare zi, re­­col­tați, într-un recipient special obținut de la labo­rator, o mică cantitate de sub­stanțe de pe mar­ginea feca­lelor, unde este și mucoasă in­testinală. (Nu se iau probe din mijlocul sca­u­nului.) În afară de toxinele pro­duse de eventualii paraziți, mân­cărimea este dată și de diverse forme de alergeni pro­vocate de praful din ca­meră, cu acarieni, jucă­riile de pluș, covoa­rele persa­ne, lucrurile aglo­me­rate din jurul pătuțului copilului, diverse geluri de igienizare, șampoane de baie și păr. Spălați co­pilul cu săpun de casă, în apa de baie puneți-i ceai de gălbenele (Calendula officina­lis), în ames­tec cu busuioc (Oci­num basili­cum) și coada-șori­ce­lului (Achi­llea millefolium). După baie, îl ungeți cu ulei pentru bebe­luși de la Plafar. Poate face alergie și de la coaja fructelor mixate care este stropită cu substanțe con­servante. După decojire e bine să vă spălați pe mâini înainte de a prepara sucul. Fructele trebuie spăla­te și ele cu apă caldă și apoi șterse. Dacă aveți aer condițio­nat, și el poate prezenta o pro­blemă. Se poate face analiza aerului din casă la Sanepid. Poate hainele copi­lului sunt spă­late cu substanțe pe care pielea nu le suportă. Cu­rățați-le cu săpun de casă și clătiți-le bine. La fel, evitați lucrurile sintetice, folosiți doar lână și bum­bac. În alte țări, Crucea Roșie interzice folosirea pro­duselor sintetice direct pe piele, până la 9 ani. Pen­tru mâncărimea zilnică, un­geți-l cu cremă de tă­tă­neasă, dar numai pe locurile unde are pru­rit, nu peste tot. Sucul de lămâie pus în supe sau cea­iuri mărește rezistența organismului prin conținu­tul de vitamina C, dar nu în exces, ca să-i producă o sen­zație de respinge­re la acru. În ru­găciunea de seară, spuneți-i cu voce tare că mâine se va trezi fă­ră mâncărime. Ajută psihic, fa­ceți un program ce­rebral în care copiii au mare în­credere. Vă do­resc sănătate.

VALERIA – Brașov

„Caut un remediu pentru recto-colită ulceroasă hemoragică la colon” (Răspuns pentru IRINA    – Călărași)

Am cunoscut o persoană care s-a vindecat cu urmă­torul trata­ment: • Regim alimentar pasat și fiert. • Zece zile se fac clisme alternative cu ceai de mușețel, infuzie din o lingură de plantă la 120 ml apă. Se introduce foarte lent și se ține cât mai mult. • Ceai din gălbenele, 1 lingură la 120 ml apă, infuzie. O seară de mușețel și o seară cu găl­be­nele. Se fac înainte băi de șezut cu ceai de coa­­da-calului, o mână la 2 l apă. Se fier­be 15 mi­nute. Se unge abdomenul cu bitter suedez și se așează deasupra o cârpă moale. Ceaiurile din tim­pul zilei să fie aromate: melisă, busuioc, chi­men, gălbe­nele, mentă. Din acest amestec se pune 1 lin­gură la 500 ml apă, infuzie. Se folosește neîndul­cit, zahărul și mierea fermentează. • Se ia după fie­­care masă o tabletă de Metoclopramid. • Pâi­nea să fie nu­mai gra­ham și prăjită. Vă doresc suc­ces și sănătate!

CRISTINA – Mediaș

„Caut tratament pentru noduli tiroidieni” (Răspuns pentru CRISTINA – București)

În 2015 am fost diagnosticată cu noduli tiroi­dieni și am făcut tratamentul indicat de medicul specialist. N-au cedat, și după un nou control la ecograf mi s-a sugerat ideea că ar trebui să mă operez. N-am avut curaj și am refuzat. După o emisiune TV în care o femeie de la țară a arătat cum s-a vindecat „de glandă” prin ma­saj în talpă, i-am adoptat reme­diul și m-am hotă­rât imediat să urmez această cale. Cum am proce­dat: într-o ca­meră liniștită, m-am așezat cât mai comod, și cu o dorin­ță enormă de a scăpa de nodul, am spus „Tatăl nostru”. Am început apoi masajul pe zona tiroi­dei: pe tal­pă, între primul și al doilea metatars și falanga degetului mare. Durata: 5 minute pentru fiecare picior, de două ori pe zi, dimineața și spre seară. În primele 2-3 zile am sim­țit o formă ușoară de „sănătate bulver­sată” și o mică febră de 37,5°C. După câteva zile, mi-am dat seama că no­du­lul meu a început să scadă din ce în ce mai mult, până nu l-am mai simțit la palpare. Am continuat masajul două săp­tămâni. Pentru convingere, am mers la medic și mi-a confirmat că no­du­lul nu mai era. Vă doresc curaj, în­credere și suc­ces pentru liniștea dvs.

A. NEGREA – Galați

„La 18 ani am început să încărunțesc” (Răspuns pentru FLORIN – Sebeș)

Restabilirea culorii părului cărunt se poate obține aplicând următorul re­mediu: 6 ardei roșii iuți se pun într-un vas de sticlă închisă la culoare, peste care se toarnă 500 ml vodcă. Se lasă la întuneric 21 de zile. De două ori pe săptămână se freacă pielea capului cu 1 lin­guriță de macerat (o dată cu o zi înainte de spă­la­rea părului). Trata­mentul continuă până la refa­cerea culorii inițiale. Mult succes!

CLAUDIA – Iași

„Nu pot scăpa de afte” (Răspuns pentru AUREL)

Aftele sunt cauzate de unii agenți patogeni (bac­terii sau vi­ruși), ori (une­­ori) agenți fizici sau chimici. Trata­mentul local se face cu soluție de bi­carbonat de sodiu sau perman­ganat de potasiu, cu sau fără asocieri de plan­te. Li­chi­dul nu se în­ghite. De ase­­menea, se pot folosi infuzii pre­pa­rate din următoarele plante: busuioc, mu­șețel, salvie, sulfină. Se face infu­zie din două lin­gurițe de plan­tă la 100 ml de apă cu care se face gar­gară.

• Un alt remediu este mace­ratul din petale de trandafir în mie­re. Se tampo­nează de mai mul­te ori în cursul unei zile zonele afectate. Maceratul se prepară din 100 g de petale de tran­dafir la 400 ml de apă, la foc domol, timp de 15 minute, într-un vas acope­rit. Mace­ratul se fil­trează, și peste lichidul rămas se adaugă 600 g miere polifloră. Tratamentul se face până la vindecare.

În același timp trebuie ținut un regim alimen­tar fără mezeluri, grăsimi, condimente, lapte crud, alcool. De asemenea, dulceața ajută foarte mult în tratarea aftelor. Luați o lingură de dulceață, o țineți mai mult în gură, după care o înghițiți.

• Foarte bun este și propolisul. Se aplică pe rană cu un bețișor de vată.

• Gargară de 2-3 ori pe zi, cu apă argiloasă (argilă înmuiată în apă).

Vă doresc multă sănătate!

ION S. – Craiova

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.