Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am două tumori pe spate” (Răspuns pentru FLORINA – Oradea)

Foto: Shutterstock

1. Și eu am avut o tumoră destul de com­plicată pe co­loana vertebrală și numai prin operație am scăpat de­finitiv de ea (locul s-a vindecat, nici ur­mă de tu­mo­ră nu se mai vede și mă simt foar­te foarte bine). Am fost ope­rată în luna martie 2004 de d-l dr. Boțan Adri­an, chi­rurg plas­ti­cian la Spitalul Clinic Județean Târ­gu-Mureș. În prezent, folo­sesc di­ferite rețete cu plante me­­di­cinale din „Formula AS”, care mă ajută la în­tă­ri­rea orga­nis­mu­lui. Să nu vă fie frică de operație, tre­buie să aveți încredere în doc­tor și speranță în Dum­ne­zeu, ca­re ne scapă de toate necazurile noastre. Vă do­resc mul­tă sănă­tate!

MARIA – Târgu-Mureș

2. Problema dvs. de sănătate se poate rezolva cu mi­nunata plantă coada-calului, care face să stag­neze ori­ce tumoră benignă sau malignă și o dizolvă încet. Com­presele cu coada-calului fiartă la aburi au efecte ex­tra­ordinare în lupta cu tumo­rile, umflă­turile, ab­cesele, chis­turile, ade­noamele, melanoa­mele, tumorile pa­pi­lare sau hematoamele. Se iau două mâini pline cu coa­da-calului, se pun într-o sită și se așează pe o oală cu apă în clocot. Coada-ca­lului înmuiată și fierbinte se pu­ne într-o pânză și se aplică pe locul tumorii. Dacă aveți po­sibilitatea, puneți comprese de două ori pe zi, câte două ore, di­mineața și seara (de la ora 22 până la 6 dimi­neața se acoperă cu o folie de plastic și o fașă de pânză). Bolnavul trebuie să transpire și să stea la cald. Aceeași compresă cu coada-ca­lului se poate folosi de 3-4 ori la rând. La prânz, apli­cați timp de 4 ore o com­presă cu bitter suedez pus pe o bucată de vată umezită sau pe un tifon (locul trebuie uns mai întâi cu untură de porc sau alifie de gălbenele). Beți în fiecare zi 1-2 litri de ceai din următorul amestec de plante: 300 g găl­benele, 100 g coada-șoricelului, 100 g ur­­­zică, 100 g coa­­da-calului. Adău­gați 3-5 pi­că­turi de suc de mă­cri­șul-iepurelui la fiecare cană. În­sănătoșire grabnică!

VASILE S. – București

„Am dureri menstruale insuportabile” (Răspuns pentru OANA)

Am avut și eu dintotdeauna pro­bleme în timpul menstruației. Une­ori, eram nevoită să stau în casă în prima zi, din cauza durerilor și ame­țelilor. În liceu și studenție, lipseam câte o zi de la cursuri. O colegă mi-a sugerat să iau extract din mlădițe de zmeur. E un produs natural 100% și nu are efecte secundare. Se găsește la Plafar. Am luat două luni de zile, în fiecare zi, di­mineața și seara, îna­inte de mân­care, câte 40 de pi­că­turi. Și, spre fe­ricirea mea, a avut efectul aș­teptat. Acum pot face mișcare, pot să-mi des­fășor fără grijă ac­tivitatea, nu mai am deloc pro­ble­me în zilele res­pective. Reco­mand acest produs tu­tu­ror femeilor cu astfel de pro­bleme. Pentru mine a fost o bine­cu­vân­ta­re. Vă doresc o zi bună și mult succes în con­tinuare. Să faceți și mai departe o revistă la fel de bună.

ALINA – Târgu-Mureș

„Fiul meu face des amigdalită” (Răspuns pentru ILEANA – Tecuci)

Vă recomand să faceți următorul preparat: puneți 200 g polen de albine într-un borcan de 800 ml. Tur­nați apoi conținutul unei sticluțe de tinctură de echi­na­cea și sucul de la două lămâi, bine filtrat. Se aco­peră recipientul cu capac pen­tru două ore, apoi, cu o lin­gură, se sfărâmă foarte bine fiecare granulă de po­len. După ce ați sfărâ­mat granulele, umpleți borcanul cu miere poli­floră. Se mai pot pune în borcan și 4 g de lăp­tișor de matcă (nu este obligatoriu, dar este mai efi­cace). Înainte de fiecare întrebuin­țare se va ames­teca foarte bine conținutul bor­canului, pentru că are tendința să se stratifice. Administrare: se va lua câte o linguriță din acest pre­­parat până la ter­minare, de trei ori pe zi. Per­soa­nele subponderale îl vor lua după mesele prin­ci­pale, iar cei supra­pon­derali îl vor lua cu 30 de mi­nute înainte de mese. Înainte de mese „taie” pof­ta de mâncare. Este unul dintre cele mai bune pre­pa­rate naturale care se pot ad­minis­tra pentru în­tă­rirea imunității or­ganis­mului. Se recomandă ad­mi­nis­tra­rea lui îna­inte de venirea frigului. Alte trata­mente: în cazul amigdalitei, rezultate foarte bune se obțin și cu tinctură de propolis 30% (cea pro­dusă de Api­cola). Se vor administra câte două picături pen­tru fiecare 5 kg corp (indi­ferent de vârstă). Tinc­tura se va pune pe o bu­cată de pâine, care se mes­tecă bine și se înghite. Se face o cură de 20 de zile. Se va în­locui în alimente zahărul cu mie­rea de albine.

EUGEN – Alba-Iulia

„Am o eczemă microbiană în palmă (Răspuns pentru FLORINA – Orșova)

Lucrez într-o fabrică de medicamente și fac aceas­tă eczemă cel puțin o dată pe an. Din păcate, noi sun­tem imuni la tratamentele cu unguente și am fost ne­voi­tă să găsesc un alt leac. În momentul apariției eczemei, mâinile trebuie unse seara cu iod. La un mo­ment dat, veziculele se vor sparge și atunci trebuie să vă dați cu unguent (Clotrima­zol, de exemplu). Tra­ta­mentul e mult mai ușor când apar primele simptome, pen­tru că e suficient să pui iod trei seri și dispare ori­ce urmă de ec­zemă, fără să treci prin neplăcerea pri­ci­nuită de mâncărimi. În primul an de eczemă, tra­ta­mentul a durat mult, datorită extinderii mari a bo­lii. Acum, o înving în 2-3 zile. Sănă­ta­te multă.

VIORICA D.

„Sunt foarte emotivă” (Răspuns pentru ANA MARIA – Iași)

Acum mulți ani de zile, pe când „Formula AS” era la începuturi, am citit în paginile revistei de­cla­rația    unei cititoare, conform căreia își tratase homeopat co­pi­lul, foarte timid, și reușise să-l vindece. Am fost foarte impresio­nată de faptul că, undeva în lumea asta, cineva reu­șise să trateze o trăsătură de caracter, per­sonalitatea cuiva, și nu vreo boală sau afec­țiune – fapt pentru care mi-a rămas în cap „des­co­pe­rirea”. Peste ani, am fost nevoită să apelez și eu la un medic homeopat. Pentru mine (cu pro­ble­me fizice) și pentru copilul meu, căruia în­cerc să-i rezolv (ce cre­deți?) tocmai de­fecte com­portamentale (provenind din­tr-o ge­lozie patologică, nerezol­va­bilă prin pilule…). Mă bucur că, în ceea ce privește copilul, sunt pe dru­mul cel bun. Și dacă timiditatea se poate rezolva, ge­lo­zia se poate re­zolva, de ce nu s-ar vindeca și emo­­­ti­vi­ta­tea? Recomand, așadar, cititoa­rei să încerce o abor­da­re ho­meo­pată a problemei. De asemenea, aș în­drăzni să-i dau câteva sfaturi despre cum să se pre­gătească înainte de a merge la consultație, pentru că acolo, la fața locului, riști să te lași furat de emoții și să nu te poți con­centra să oferi răs­punsurile com­plete. Așa­­dar, e bine să facem de acasă o „recapitulare” a pre­ferințelor, gusturilor, felului în care reacționăm la sti­muli (căldură, lumină, muzică, sonor etc.), la pro­vo­cări, re­acțiile comportamentale (cât de repede ne ener­­văm, cât de repede ne trece etc.) s.a. În acest fel, vom ajuta medicul să ne „citească” cât mai eficient. Vă avertizez că se poate întâmpla ca trata­mentele ho­­meo­­pate să dureze foarte mult (reacția organis­mului la unele dintre ele nu este imediată, dar este foarte sta­bilă). Important este să nu-ți pierzi răbda­rea, fiind­că efectele sunt sigure. Succes.

CLAUDIA – Cluj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.