Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de micoză la ambele urechi” (Răspuns pentru GELU T., F. AS nr. 1083)

Foto: Shutterstock

Miraculosul usturoi, care alungă toți microbii rezis­tenți și rebeli la tratament, vă va vindeca și pe dvs. Seara, înainte de culcare, se zdro­beș­te un cățel de usturoi și se pune într-o bucă­țică de tifon destul de mare, ca să nu alunece în pavilionul urechii. Se introduce în urechea bolnavă și se lasă până a doua zi. Dacă nu vă incomo­dea­ză mirosul, îl puteți lăsa până seara următoare, când re­pe­tați operația cu alt cățel de usturoi. Eficient este și tra­tamentul cu Nidoflor (unguent) – un­geți din abundență pavilio­nul ure­chii și acoperiți cu un tampon de vată. Multă sănătate!

VALERIA P. – Brașov

„Am o secreție bilaterală la sâni” (Răspuns pentru CAMELIA – Iași, F. AS nr. 1103)

În urmă cu 20 de ani, am avut un avort spontan la o sarcină de 8 luni și am rămas cu o secreție gal­ben-ver­zuie la sâni. Am făcut diverse trata­mente medi­ca­men­toase, dar nimic nu m-a ajutat. Aveam temperatură la sâni, mereu erau tari și dureroși. După îndelungi cău­tări, am găsit un trata­ment pe care vi-l recomand ca fiind cel mai bun. Acesta con­stă în aplicații de cartofi cruzi și pă­trunjel verde, în fiecare seară, direct pe sâni. Procedați astfel: 2 cartofi bine spălați, cu coajă cu tot, se dau pe ră­ză­toarea mare și se amestecă cu o mână de pătrunjel verde tocat mărunt. Această compoziție se împarte în două, câte o parte pentru fiecare sân. Se ia o pânză de in sau de bumbac lată, un pic mai mare decât sutienul. Se așa­ză deasupra sutienului întins pe masă. În dreptul cupelor sutienului, se pune câte o grămăjoară din compoziția de mai sus și se întinde ușor pe pânză. Se aplică pe sâni su­tienul astfel pregătit și se ține până dimineața. Dimi­neața se spală sânii cu apă rece. Tot dimineața, se beau 3 linguri de ceai rece de pelin, cu 20 de minute înainte de masă. Ziua se pun pe sâni com­prese cu ceai rece de pelin. Acest trata­ment se va începe imediat după ciclu și du­rea­ză trei săptămâni. Este mult mai efi­cient dacă perioada tratamentului coin­cide cu ciclul descrescător al Lunii. Eu m-am tratat în două luni, dar boala mea a fost foarte veche. Vă doresc sănă­tate și reușită deplină!

ANIȘOARA S. – Craiova

„Nu mai suport simptomele provocate de spasmofilie” (Răspuns pentru MIHAI – Bacău, F. AS nr. 1235)

Teoretic, spasmofilia este cauzată de hipo­cal­cemie, dar dvs. nu ați menționat nimic de­spre valoarea calce­miei. Dacă ați făcut analize și aveți într-adevăr o va­loare scă­zută la calciu, vă sfătuiesc să fa­ceți injecții intramusculare cu Glu­conat de calciu și magneziu, care sunt foar­te bine asimilate de organism.

* Vă pot ajuta și cu o re­țetă naturistă utilă în spasmo­fi­lie, dato­rită efectului to­nic asupra siste­mului nervos: 300 g țeli­nă, 100 g morcov, 100 g măr (rase) se amestecă cu zeama de la o lămâie. Se cons­umă în timpul zilei. Cura se face timp de o lună de zile sau mai mult.

EMILIAN F. – Iași

„Sufăr de impotenţă incipientă şi ejaculare precoce” (Răspuns pentru M.D. – Tecuci, jud. Galaţi, F. AS nr. 1237)

Tulburările de dinamică sexuală legată de eja­culare se întâlnesc destul de frecvent. Dacă ați fost la medic și nu s-au depistat probleme organice sau o afecțiune generală care să determine această dis­funcție, cel mai probabil cauza este de natură psi­ho-emoțională. Rezultate foarte bune se pot obține prin tratament homeopatic care, pe lângă re­zol­varea problemelor psiho-emoționale, poate corecta un even­tual dezechilibru hormonal de început de cli­mac­­terium masculin.

SILVIA N.

„Caut un tratament naturist pentru rinită alergică acută” (Răspuns pentru ALEXANDRU M. – Bistriţa, F. AS nr. 1298)

Acum un an și ceva am cunoscut o doctoriță de la Spitalul Colentina. Avea o rinită alergică cronică cu care se chinuia de aproape 8 ani. Își punea în nas tot felul de picături, fă­cuse aerosoli, inhalații, dar fără niciun re­zul­tat. Am afirmat că se poa­te vindeca în ma­xi­mum o săptămână, dar a început să râdă și mi-a spus că e cea mai bună glumă pe care a auzit-o în ultima vreme. I-am recomandat să re­nunțe la medicația folosită și să-și pună în fiecare nară câte o picătură de ulei de cătină, dimineața și seara. După 5 zile, rinita dis­pă­ruse complet. A continuat tratamentul până la 7 zile cu 2 picături, următoarea săptămână a pus nu­mai câte o picătură pe zi, iar a treia săptămână câte o pică­tură la 2-3 zile. Cunoșteam efectul cătinei și perioada scurtă de vindecare din multe cazuri rezolvate anterior. Vă doresc numai bine!

S. B. – București

„Nu reuşesc să mă vindec de onicomicoză” (Răspuns pentru A. T. – Bucureşti, F. AS nr. 1315)

O persoană din familia mea a suferit de acest diag­nostic și i-au căzut unghiile de la amândouă mâinile. Un medic în vârstă a vindecat-o cu soluție de violet de gen­țiană. Se badijonează la matricea unghiei și de jur-îm­pre­jur cu un băț de chibrit pe care se pune un strat subțire de vată. Soluția pă­tează și pe timpul tratamentului veți avea unghiile colorate. Nu ustură și se suportă ușor; doar aspectul trebuie tolerat. Persoanele care au aplicat acest tratament s-au vindecat văzând cu ochii, de la o zi la alta. Trata­mentul se urmează până la vinde­carea completă. Vă doresc sănătate!

SIMINA – Brașov

„Băieţelul meu face febră în mod repetat” (Răspuns pentru IRINA R. – Cluj, F. AS nr. 1329)

Pot spune că și băiețelul meu s-a confruntat cu o problemă asemă­nă­toare. Pe atunci avea 3 ani și în Aju­nul Crăciunului a plecat cu fratele lui mai mare să colinde. După ce s-au întors, spre seară, a început să facă febră. Am pus totul pe seama răcelii și m-am mus­trat că i-am dat voie să plece. Imediat am înce­put un tratament care nu a dat rezultate, febra scăzând doar în timpul medicației. A urmat și tratament injectabil, dar tot fără efect. Au trecut aproape două săptă­mâni și febra tot nu îi scădea. Tocmai când m-am hotărât să-l duc la spital, a venit în vizită o verișoară de-a tatălui meu care m-a întrebat dacă nu cumva copilul e deocheat. Până atunci, nu mă gân­disem la așa ceva. Imediat a făcut un descântec cu apă și l-a stropit peste tot. După ce l-am mai descântat la două persoane diferite, febra i-a scăzut ime­diat și de atunci ne-a ferit Dumnezeu de asemenea pro­bleme. Copilul meu fusese deocheat când a fost cu co­lin­dul.

C.V. – Sulina

„Mi s-a pus diagnosticul alopecie areata” (Răspuns pentru S. T. – Bucureşti, F. AS nr. 1337)

Pentru combaterea că­derii părului se face o tinctură din 100 g frunze și semințe de căl­țunași, 100 g frunze de urzică și 250 ml alcool de 45°. Se lasă două săptămâni la ma­cerat. Se agită bine în fiecare zi. Cu această tinctură se fac frecții pe cap în fiecare seară.

* O altă rețetă natu­ristă pentru împiedicarea căderii părului și stimularea crește­rii lui: se face un decoct din 8 linguri de iarbă-mare la un litru de apă. Se spală părul o dată pe săptămână.

ANA C. – Sibiu

„Fratele meu suferă de stomatită” (Răspuns pentru GABRIELA – jud. Brăila, F. AS nr. 1384)

Îi recomand fratelui dvs. să folo­sească Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia) sau ulei de mirt. Amândouă ajută în aceeași măsură la vinde­ca­rea aftelor și a ulcerațiilor bucale. Se pune câte o pică­tură de ulei pe periuța de dinți și se face un periaj bucal. Se folosește o periuță de dinți moale. Se mai poate clăti gura și în timpul zilei cu același ulei – câte o pică­tură în puțină apă călduță. Mie acest tratament mi-a adus alinare și, în cele din urmă, vindecare. Sper din tot sufletul să vă fie de ajutor sfatul meu. Uleiurile le pu­teți procura de la Plafar sau din magazinele natu­riste. Vă urez sănătate și să auzim de bine.

MIRELA A. – Constanța

P.S. Apreciez foarte mult misiunea pe care re­dac­torii „Formulei AS” și-au luat-o în redac­tarea acestei re­viste. Este un izvor de speranță pentru oamenii necă­jiți. Să vă binecuvânteze Bunul Dum­nezeu!

„Sufăr de înțepături și dureri la limbă” (Răspuns pentru DUMITRU T. – jud. Bacău, F. AS nr. 1423)

Pentru că medicii nu se pronunță în privința bolii de care suferiți, vă dau mai jos un tratament pe cât de simplu, pe atât de eficient, după cum afirmă Ma­ria Treben în cartea sa, „Sănătate din far­macia Dom­nului”: o linguriță cu vârf de sân­ziene proaspete, mă­run­țite, se opărește scurt cu o cană de apă. Cu acest ceai, pe tot par­cursul zilei, se clătește gura, se face gar­gară cât se poate de adânc, apoi se scuipă. Se folosesc 6-8 căni de ceai pe zi. În interva­lele dintre două gargare, se bea din când în când câte o înghițitură. Umflăturile și durerile cedează încă din a patra sau a cincea zi. Acest trata­ment este indicat pentru orice afecțiune a cavității bucale. Dacă folosiți sânziene uscate, de la Plafar, opăriți-le circa 10 minute.

Multă sănă­tate!

GRIGORE M.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.