Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Demachiante naturale

Foto: Shutterstock

Ochii și tenul sunt zone foarte delicate ale corpului. Produ­sele cosmetice de curățare și de în­depărtare a murdăriei și machiajului pot conține chimicale care să le va­tăme în profunzime. Iată de ce, op­țiunea pentru ingrediente sănătoase și naturale ar fi un gest înțelept.

Laptele crud (nefiert)

Turnați o cantitate mică de lapte pe o bucată de vată (disc de­machiant) și ștergeți-vă obrazul și zona din jurul ochilor cu mişcări circulare. Repetaţi până ce tam­ponul de vată rămâne curat. Lap­tele ajută la rehidratarea pielii în profunzime, fiind recomandat și pentru tenul sensibil și gras.

Uleiul de măsline

Femeile din zonele mediteraneene – Italia, Franța, Spania – folosesc regulat uleiul de măsline pentru a-și curăța tenul. O linguriță de ulei de măsline extravirgin se amestecă cu două-trei picături de suc de lămâie. Emulsia se aplică pe față cu ajutorul unui tampon de vată, efectuându-se un masaj circular, care pornește de la bărbie spre frunte, trecând prin colțul exterior al ochi­lor. Al doi­lea gest constă în masajul ușor al obrazului, pentru ca uleiul să pă­trundă bine în piele. Rezultatul: pe lân­gă aspectul „împlinit” al obrazului, apariția ridu­ri­lor este întârziată da­torită polifenolilor care se gă­sesc în uleiul de măs­line.

Smântâna

Excelentă ca emulsie dema­chian­tă, se recomandă mai ales tenului uscat, ridat, lipsit de vitalitate. Se apli­că pe față cu degetele și se șterge cu un tampon.

Vaselina cosmetică pură

Este un produs natural, provenit din distilarea petrolului, fără con­servaţi şi chimicale, foarte eficient în curăţarea pielii (se găseşte la far­macie și magazinele naturiste). Cu­răţă pielea în profunzime şi o lasă netedă şi sănătoasă.

Untul de cacao

Extras din boabele de cacao, păs­trează aroma irezistibilă a ciocolatei. Folosit din vremuri străvechi pentru întreținerea frumuseții, este un de­machiant perfect pen­tru tenul matur, ridat, îmbătrânit și uscat. Aplicați o „boabă” de unt de cacao pe piele și întindeți-o cu de­getul pe întreg obra­­zul. Se înmoaie la temperatura corpului și este ușor de șters.

Laptele de migdale

Utilizarea laptelui de migdale pen­tru îngrijirea pielii se pierde în negura istoriei. Generații întregi de femei și-au îngrijit cu el frumusețea. Laptele de migdale este un „deter­gent” natural potrivit pentru toate ti­purile de piele.

Rețeta: o lingură de sâmburi de migdale se dau prin râșnița de cafea. Pulberea obținută se amestecă cu 150 ml apă distilată, se lasă câteva ore la macerat, apoi se strecoară. Laptele de migdale se păstrează la frigider, dar nu mai mult de câteva zile. Se agită înainte de folosire și se aplică pe față, după metodele descrise mai sus.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian