
* Earl Mindell, „Biblia vitaminelor” prevede pentru halenă (respirație, gură urât mirositoare):
– Vitamina B3 (se găsește în B complex), nu acționează decât în prezenta vitaminelor B1, B2, B6, ca urmare luați B complex, conform prospectului.
– Acidofilus, 1-2 linguri, de 3 ori pe zi.
– Clorofilă, de 3 ori pe zi.
– Zinc, 5 mg pe zi.
– Enzime digestive (Dygenzym, Mezym etc.).
* Biblioteca „Formula AS”, 2012, menționează:
– Un gram de propolis brut, ținut în gură, apoi se înghite.
– Argilă ALGO (dl ing. Mircea Bocan, vezi internet).
– Ceaiuri: pelin, roiniță, cimbrișor, sânziene.
– În fiecare dimineață se ia în gură o lingură cu ulei de floarea-soarelui. Nu se înghite, doar „se plimbă”, se suge ca pe o bomboană. Se elimină din gură. Limba și dinții se curăță bine cu periuța de dinți, se clătește gura cu apă cu sare, se mai pot peria dinții și cu bicarbonat de sodiu.
– Excludeți carnea, mezelurile, zahărul, pâinea albă. Consumați sucuri naturale, morcovi + mere + țelină + sfeclă + portocale + banane.
* De două ori pe an, primăvara-toamna, luați „Multivitamine cu multiminerale”, conform prospectului. Vitaminele și mineralele nu au efect luate individual, doar în corelație unele cu altele și susținute de o alimentație vegetariană 50-60%. Carența de B12 se resimte cinci ani. Are acțiune injectabil.
MARIANA M. – Cluj-Napoca
„Nu pot scăpa de afte” (Răspuns pentru AUREL, F. AS nr. 1447)
Aftele sunt cauzate de unii agenți patogeni (bacterii sau viruși), ori (uneori) agenți fizici sau chimici. Tratamentul local se face cu soluție de bicarbonat de sodiu sau permanganat de potasiu, cu sau fără asocieri de plante. Lichidul nu se înghite. De asemenea, se pot folosi infuzii preparate din următoarele plante: busuioc, mușețel, salvie, sulfină. Se face infuzie din două lingurițe de plantă la 10 ml de apă cu care se face gargară.
* Un alt remediu este maceratul din petale de trandafir în miere. Se tamponează de mai multe ori în cursul unei zile, zonele afectate. Maceratul se prepară din 100 g de petale de trandafir la 400 ml de apă, la foc domol, timp de 15 minute, într-un vas acoperit. Maceratul se filtrează și peste lichidul rămas se adaugă 600 g miere polifloră. Tratamentul se face până la vindecare.
În același timp trebuie ținut un regim alimentar, fără mezeluri, grăsimi, condimente, lapte crud, alcool. De asemenea, dulceața ajută foarte mult în tratarea aftelor. Luați o lingură de dulceață, o țineți mai mult în gură, după care o înghițiți.
* Foarte bun este și propolisul. Se aplică pe rană cu un bețișor de vată.
* Gargară de 2-3 ori pe zi, cu apă argiloasă (argilă înmuiată în apă).
Vă doresc multă sănătate!
STANCU I. – jud. Olt
„Caut un remediu natural pentru hipertrofie benignă de prostată” (Răspuns pentru ION D. – Alba Iulia, F. AS nr. 1475)
Și eu am suferit de această boală, dar în urmă cu 7 ani. Aveam simptome extrem de stresante: mergeam des la toaletă, atât ziua, dar mai ales noaptea, ajunsesem să fiu obosit permanent și să mă simt slăbit. Pe lângă asta, după ce urinam, aveam senzația că vezica nu mi s-a golit complet și mai stăteam încă o jumătate de oră la baie și urinam fragmentat, din cinci în cinci minute. Atunci am luat hotărârea de-a merge la medicul urolog. Expresia lui a fost una de uimire, referitor la cât de mare îmi devenise prostata: dimensiunile prostatei erau 51/36/51 mm, iar volumul prostatic de 54 cm3, cu PSA-ul 15,3. Medicul mi-a recomandat să urmez un tratament alopat clasic, cu Avodart și Fokusin, care au ameliorat situa ția, pentru o perioadă de timp. Văzând că nu sunt mari îmbunătățiri ale stării mele și că adenomul nu prea răspunde la tratament, fiindu-mi în pericol și rinichii, medicul urolog mi-a propus intervenția chirurgicală. Bineînțeles, am refuzat operația (recunosc că sunt și mai fricos din fire) deoarece m-am gândit să încerc și alte variante de tratament. Astfel, mi-am îndreptat atenția spre produsele naturiste. Norocul meu a venit din „Formula AS”, de la o persoană care scrisese cum primise un ajutor nesperat de eficient, prin remedii din plante. Mai întâi am telefonat la numărul publicat în revistă și am cerut niște relații spunând ce diagnostic am. Ulterior, am comandat remediile Elixir of Youth și Digestton Canadian Sweet Extract. Concomitent cu urmarea acestui tratament, mi-am schimbat și stilul de viață, am redus considerabil zahărul alb, am renunțat la carnea roșie, la afumături și murături, am abordat o alimentaţie bogată în grăsimi saturate, legume, fructe și proteine vegetale. Am renunțat cât am putut la alimentele de origine animală și la grăsimi. Alte măsuri au fost următoarele:
* Am consumat zilnic o lingură de seminţe de bostan neprăjite (au Zinc).
* Am consumat de 2-3 ori pe zi câte o lingură de polen cu iaurt (duce la micşorarea volumului prostatei).
* Am pus o lingură de ulei de in sau 1-2 linguri de seminţe de in în salată.
* Am mâncat mai mult pește: somon, hering, pește sălbatic – nu de crescătorie.
* Am început să fac mai multă mișcare în aer liber.
După două luni de la acest regim, starea mea de sănătate s-a îmbunătățit simțitor. Medicul urolog, la tușeul rectal care se practică la prostată, mi-a spus că nu mai am nicio problemă cu inflamarea ei.
Sper să vă fie utile și dvs. îndrumările mele! Vă urez multă sănătate și în același timp transmit mulțumiri și aprecieri realizatorilor acestei atât de grozave reviste!
MARIAN C. – București
„Ce se poate face pentru un copil cu sindrom nefrotic?” (Răspuns pentru CĂTĂLINA V., F. AS nr. 1483)
Pentru Andrei, în vârstă de 5 ani, care suferă de sindrom nefrotic primar, cu evoluție nefavorabilă, tratamentul cu Prednison trebuie completat cu medicamentul Cyclofosfamidum, un imunosupresor. Faceți o internare la Clinica de pediatrie a Spitalului Fundeni din București. Multă sănătate!
Dr. ANA MARIA N.