Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sibiul vă invită la dans!

Foto: Shutterstock

– După o vară cu evenimente culturale de anvergură in­ternațională, precum „Festivalul Internațional de Teatru” și „Astra Film Festival”, în luna Noiembrie e rândul dansului să iasă la aplauze în orașul de pe apa Cibinului. Cu respect pentru pandemie, dar fără teamă de ea, ritmuri latino și muzici clasice, de balet, vor înaripa, deopotrivă, dansatorii și amatorii de dans, într-un zbor, atât de necesar, spre înalt –

Transylvanian Grand Prix 2021, Sibiu

Nu este un concurs de mașini, după cum s-ar părea, ci de dans: „Campionatul mondial de dans sportiv”, care se desfășoară la Sibiu, între 5 și 7 noiembrie. Anul acesta, „Sala Transilvania” rede­vine gazda competițiilor internaționale de clasă, pentru toate categoriile de vârstă, la dans sportiv stan­dard și latino. În plus, pe 6 și 7 noiembrie, Grand Prix aduce trei noi campionate mondiale: Junior 2 latino, Tineret 10 dansuri și Under21 La­tino. Acest eveniment este cea mai mare competiție care răsplătește tinerii campioni de dans sportiv din toată țara, după etape de calificări la Brașov, Deva, Pitești, Timișoara și Oradea. Sute de perechi de per­formeri de dans sportiv standard și latino, de toate vârstele, vor putea fi admirați și aplaudați la Sibiu. „Transylvanian Grand Prix 2021” este organizat cu sprijinul Primăriei Sibiu, prin „Agenda Sportivă 2021”.

(Participarea este permisă doar pentru persoa­nele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.)

Theatre Russian Ballet – Sankt Petersburg

În Noiembrie, Sibiul mai marchează un eveni­ment internațional: prezența celebrei trupe a Tea­trului Rusesc de Balet din Sankt Petersburg, cu un spectacol de excepție: „Spărgă­torul de nuci”, o călă­torie de basm, pe muzica lui Ceaikovski, îna­poi în lumea co­pilăriei, a prăjitu­rilor și acadelelor până la „Castelul tran­dafirilor din Împărăția Dulciu­rilor”, unde dan­sa­torii vor trece prin pe­ripețiile per­sona­jelor de basm.

Cu un decor de poveste, cos­tume măiastre și o coregrafie de înaltă clasă, tipică balerinilor ruși, „Spărgătorul de nuci” va fi darul de neuitat al acestui sfârșit de toam­nă.

(Evenimentul se va desfășura la Centrul Cul­tural „Ion Besoiu” din Sibiu, în data de 11 noiem­brie 2021. Prețul biletului începe de la 108 lei. Citiți regulamentul online, pe sibiu.fest.ro)

Concert de muzică de film

Iubitorii de cinema vor avea și ei prilejuri de bucurie. Filme știute și îndrăgite vor retrăi prin muzica lor. Sub bagheta dirijorului Alexandre Steinitz, vor putea fi ascultate armoniile sonore ale unor pelicule legen­dare – „Harry Potter” și „Stăpânul Inelelor”, precum și operele compo­zitorului german de muzică de film Hans Zimmer, creator al universului muzical al filmelor „Regele Leu”, „Gladiatorul”, „Ultimul samurai”, „Inception”, de 9 ori nominalizat la Premiile Oscar și Globurile de Aur.

Își dau concursul instrumentiștii Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, soliștii Johanna Krumin – soprană, Rachid Barji – tenor, interpreții de soul Portia Manyike și Linda Rheretyane.

(Concertul Filarmonicii din Sibiu are loc în sala Thalia, str. Cetății nr. 3-5, pe 21 octombrie, orele 19.)

Balet neoclasic: „Dama cu camelii”

Scenă din ”Dama cu camelii”

Inspirat din opera lui Alexandre Dumas-fiul, spec­tacolul este pus în scenă de coregraful de ori­gine turcă Mehmet Balkan. Absolvent al Con­ser­vatorului Național din Ankara, acesta s-a spe­cializat în Rusia, la Academia de Teatru Bolșoi, în tehnica Vaganova, lucrând cu Asaf Messerer și Serghei Prokofiev. De-a lungul carierei, a dansat și în cali­tate de solist, în companii pres­tigioase precum: Baletul de Stat – München, Calgary Ballet – Ca­nada, Baletul Operei Națio­nale din Berlin, Baletul Operei Naționale Rhein – Düs­sel­dorf, Teatrul de Balet din Tokyo etc. A pus în scenă, de-a lungul carierei, peste 60 de specta­cole de dans și operă. Spectacolul de la Si­biu va fi pus în scenă cu bale­rinii Teatrului de Ba­let Sibiu, trupă cu o componență interna­țională.

(Premiera spectacolului de balet „Dama cu Camelii” va avea loc la Centrul Cultural „Ion Be­soiu” din Sibiu, pe data de 11 și 12 noiembrie. Aflați detalii accesând adresa: www.sibiubalet.ro Accesul în sală le este permis doar persoanelor vaccinate.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian