
Stimate d-le Petru, și în familia mea există asemenea probleme și, de aceea, documentându-mă îndelung, am ajuns la anumite concluzii, pe care vi le voi transmite pe scurt, împreună cu remediile posibile. O primă problemă este încrederea în tratament, care vine din înțelegerea fenomenelor ce duc la acea boală și la motivarea tratamentului. Acesta trebuie să înceapă cu o cură de dezintoxicare generală a organismului. Aceasta se poate face cu ajutorul oțetului de mere (de preferat oțetul preparat în casă), conform indicațiilor doctorului D.C. Jarvis, în cartea „Mierea și alte produse naturale”. Tratamentul este extrem de simplu: 2 lingurițe de oțet de mere se amestecă cu 2 lingurițe de miere într-un pahar cu apă. Se bea amestecul dimineața, pe stomacul gol, cu înghițituri mici, în timp de 10-15 minute. Tratamentul se face zilnic. Al doilea remediu este tratamentul cu argilă recomandat de d-l Mircea Bocan. Aceste două procedee sunt cele mai eficiente și mai rapide.
Alte remedii împotriva bolii venelor:
* Înțepăturile de albine (apipunctura), practicată de apicultori și medici (unii medici tratează cu venin injectat în zona lombară).
* Alt mijloc eficient este propolisul. În lucrarea „Propolisul – Cercetări științifice și păreri cu privire la compoziție, caracteristicile și utilizările sale în scopuri terapeutice”, produsul amintit este considerat un panaceu, fără contraindicații. Propolisul se administrează sub formă de tinctură (dizolvat în alcool de 85-90°) sau ca atare, mestecându-se în cantități mici. În ambele cazuri, se face un tratament de acomodare: 3-5 picături pe zi, timp de 4-5 zile, după care doza se mărește treptat. Cura durează 15 zile. Atenție, în perioada de acomodare pot apărea unele efecte: usturimi bucale, deranjament intestinal, care nu trebuie să surprindă sau să ducă la abandonarea tratamentului.
Alte tratamente: – grâu încolțit; – muguri de castan sălbatic; – Spirulină – cremă, produs pe care am început să-l utilizez de câteva zile și rezultatele le-am simțit deja. Multă sănătate!
prof. E. Diaconu – Bacău
„Cum pot scăpa de cearcăne?” (Răspuns pentru IONELA – Buzău, F. AS nr. 1487)
* Atât de cearcăne, cât și de pungile de sub ochi putem scăpa folosind felii de castraveți sau de cartofi aplicate seara și dimineața pe ochi.
* Se face hidromasaj, folosind alternativ apă caldă și rece, atunci când ne spălăm pe față.
* Pentru pungile de sub ochi se folosesc cuburi de gheață sau o linguriță de inox răcită în frigider, aplicate pe locurile afectate. Feliile de castraveți sau de cartofi puse sub ochi trebuie lăsate douăzeci de minute. Tratamentul trebuie făcut timp de câteva săptămâni.
* De asemenea, putem aplica pe ochi comprese cu ceai de mușețel, de tei, de albăstrele, alternativ.
* O pastilă de vitamina E pisată amestecată cu un albuș de ou și puțină miere se întind în jurul ochilor.
* Odihniți-vă cel puțin opt ore pe noapte.
Să auzim numai de bine!
O.M. STANCU – jud. Olt
„Am mâncărimi în zona anală și mi se exfoliază pielea” (Răspuns pentru VALI, F. AS nr. 1497)
1. Faceți spălături cu acid boric (un pliculeț la un litru de apă). Se fierbe apa, se lasă la răcit și acidul boric se pune când apa este călduță. Se fac spălături dimineața și seara. După spălătură se aplică crema Travocort în strat subțire (dimineața și seara). Seara, înainte de culcare, se ia o pastilă de Aerius sau Claritine. Igienă perfectă în timpul tratamentului. Durează 20 de zile. Să vă fie de folos!
MARIA E. – Buzău
2. Bănuiesc că suferiți de hemoroizi interni și aveți o fisură pe colon, manifestările de care vă plângeți sunt urmare a acestora. Luați de la farmacie o cantitate mică de permanganat de potasiu, iar de la magazine naturiste, supozitoare cu argilă, cu 5 sau 7 plante, produse de „Favisan”. Pregătiți într-o sticlă de 0,5-1 l, o soluție de permanganat de potasiu colorată slab roz, dintr-un cristal mic și apă. După scaun, ștergeți zona anală cu hârtie igienică înmuiată puțin în apă, spălați-vă cu apă la temperatura camerei, și apoi cu soluția de permanganat. Ștergeți zona prin tamponare ușoară, nu prin frecare, apoi introduceți în anus un supozitor și ungeți zona anusului cu alifie de gălbenele (tot de la magazinele naturiste). Supozitoarele se pun de două ori pe zi, dimineața, după scaun, și seara, înainte de culcare. Folosiți în alimentație fibre din legume și fructe proaspete, pâine integrală, salate de crudități și varză murată, cu ulei de măsline și suc de lămâie, condimente cu pulbere de chimen, iar pentru refacerea florei intestinale, de două ori pe an, luați un probiotic, de exemplu, Hepiflor, timp de 10-15 zile. Consumați zilnic iaurt și mai ales tărâțe de grâu, de la 2 până la 8 linguri pe zi, înmuiate în apă. De asemenea, beți 2 l de lichide pe zi, mâncați miere dimineața, prune uscate înmuiate, dacă suferiți de constipație. Toate acestea normalizează scaunul, iar după vindecare, să aveți mereu în casă supozitoarele cu argilă. Utilizați-le imediat, la orice semn de recidivă. Numai bine!
MAGDA M. – Pitești
Dragă „Formula AS” și AS Verde,
Încerc ca prin acest răspuns, care sper să fie de ajutor, să-mi plătesc o parte din datoriile către „Formula AS” și Asul Verde, care mi-au dat de multe ori ajutor mie, familiei mele și prietenilor mei, prin sfaturile oferite. În plus, ne-au adus mereu bucurie prin articolele publicate. Vă mulțumesc din tot sufletul și, pentru că a venit Anul Nou, vă urez dumneavoastră, celor care trudiți ca să faceți cele două publicații, precum și cititorilor dvs., zile frumoase, senine, sănătate cu bucurii. La mulți ani și viață cât mai lungă celor două reviste!
MAGDA M.
„Am retinopatie proliferativă” (Răspuns pentru SIMONA R. – Craiova, F. AS nr. 1496)
Stimată doamnă, cu ani în urmă am fost operat de cataractă. La recomandarea medicului de familie, am ajuns la spitalul policlinicii „Dr. Agripa” din București, în sectorul 1, lângă piața Ion Mihalache (fostă 1 Mai) la un medic oftalmolog. Am fost foarte mulțumit de tratament, dar și de modul în care am fost tratat, cu ocazia consultației, comportamentul asistenților fiind exemplar. În perioada de așteptare, am avut ocazia să stau de vorbă cu unul din pacienți, care avea retinopatie, și era foarte mulțumit de evoluția vindecării. Medicul respectiv se numește dr. Horia Stanca și puteți face programare la tel. 0758/64.39.38, secția oftalmologie.
Vă urez multă sănătate și zile luminoase.
MIRCEA D.