Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru CRISTINA V. – Cluj, F. AS nr. 1495 – „Fiului meu i s-a găsit un chist pe splina”

Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net

Voi începe cu câteva îndrumări cu caracter ge­ne­ral, care nu vor înlocui, însă, reco­mandările făcute de medicul specialist.

La copii, un chist splenic se poate dezvolta în etape complet diferite de vârstă: de la primii ani de viață până la adolescență. Ce cauzează apariția chisturilor la copii? O cauză ar fi boli din trecut – în special patologii virale, mononucleoză infecțioasă, precum și leziuni. Un procent semnificativ de chisturi splenice sunt și bolile congenitale. Tacticile de abordare a trata­mentului depind de dimensiunea chistului, de simp­tomele acuzate, dar și de cele existente. În prezent, intervențiile chirurgi­cale asupra copiilor sunt efec­tuate folosind tehnica laparo­sco­pică, facilitând astfel perioada postoperatorie și ușurând reabi­litarea. Totuși, este deosebit de important pentru copii să-și păstreze splina, care asigură sta­rea imunitară a organismului aflat în creștere. Deși chistul sple­nic este o boală bine cer­cetată, experții nu pot răspunde clar la întrebarea: ce cauzează formarea lui? Chistul splinei este un diagnos­tic întot­deauna destul de grav și necesită îngrijiri me­dicale imediate. Fap­tul că splina joacă un rol-cheie în sistemul imunitar uman face ca orice pro­blemă la acest organ să tre­buiască a fi rezolvată imediat, fără a aștepta ca patologia să se agraveze.

Dieta recomandată în cazul chis­turilor splenice – trebuie spus din capul locu­lui că siste­mu­lui imu­nitar „nu-i place” mâncatul în exces, mâncarea prea caldă sau prea rece, mâncarea aspră, dulciurile în exces. Alimentația ideală a unui pa­cient cu chist splenic trebuie să arate așa: pește de mare cu grăsime medie, fiert sau copt; sfeclă fiartă, în salate și supe; varză (dacă nu există probleme digesti­ve); avocado, rodii, mere verzi; nuci (cu mo­derație); hrișcă și ovăz; miere și alte produse api­cole. Sunt recoman­date supele de legume și cerea­lele adău­gate în salate. Consumați zilnic 50 g de sta­fide pe care le-ați lăsat în apă cu o seară înainte. De ase­menea, merișoare și alte fructe de pădure.

Excluse din alimentație: grăsimile animale, untura; alimentele prea prăjite, sărate și picante; băuturile alcoolice; amplificatorii chimici ai gustu­lui și mirosului; arome, condimente. Nu este indicat să folosiți nici preparate murate și afumate, cafea, ceai negru.

Se recomandă și un tratament pe bază de plante – De exemplu: 20 de grame de coajă de Ste­jar la 1 litru de apă. Toată coajă se zdrobește, peste ea se toarnă apă, se fierbe timp de cinci minute. Se ia de pe foc, se pune un capac și se lasă până se ră­ceș­te, apoi se strecoară. Se beau 100 ml, de trei ori pe zi. Durata curei este de o lună. Altă rețetă: pre­gătiți o infuzie de conuri de Hamei (10 g) la 200 ml apă clocotită. Infuzia trebuie păstrată aproxi­mativ 8-9 ore sub capac. Se iau 30 ml decoct zilnic, înain­te de fiecare masă (cu 30-35 de minute), timp de câteva săptămâni. De asemenea, recomand o cură de cel puțin 6 luni cu Elixir of Youth și Immuno­force Canadian Sweet Extract. Pe lângă faptul că au în componență plante imunostimulatoare, con­tri­­buie la protejarea celulelor prin neutralizarea ra­di­calilor liberi și sprijină diviziunea celulară normală.

Sper să vă fie de folos aceste indicații, vă doresc sănătate!

Pentru mai multe relații, ne puteți contacta telefonic.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Caut o metodă eficientă de curățare a colonului” (Răspuns pentru ALEC – Craiova, F. AS nr. 1497)

Afecțiunile aparatului digestiv sunt la ordinea zilei. Românii sunt campioni mondiali la consumul de medicamente și antibiotice. Alimen­tele procesate conțin conservanți și antibiotice în cantități uriașe.

Tractul digestiv măsoară aprox. 15 m: intestine, duoden, stomac, co­lon. Așa cum pielea are o suprafață uriașă și ne pro­tejează de agresiunea factorilor externi, tubul nostru digestiv este căptușit cu 2 kg de floră biolo­gică. Marele savant Fleming, când a descoperit accidental penicilina naturală, trata o pneumonie cu doar 300 u.i. Acum, pentru orice fleac, se folo­sesc milioane u.i. antibiotice de sinteză chimică, care distrug flora. Aceasta se reface în mod natural după 10 ani. Trebuie să înțelegem că în „labo­rato­rul” nostru sunt alimente care fermentează, acizi, fecale, toate foarte agresive. Din această cau­ză apar atâtea boli „autoimune”, enterocolite, ulcere, melene, colon iritabil, rec­tocolite hemoragice. Medicina alo­pată este complet neputincioasă. (Simona Halep, în toate inter­viurile, „se lau­dă” că nu poate să mănânce „aproa­pe ni­mic”). Vinde­carea aparatului digestiv tre­buie să înceapă cu refacerea florei. Există multe feluri de probiotice; eu îl recomand pe cel de la firma „Doterra” (tel. 0740/59.18.74).

Argila formează un strat de protecție cu efect bactericid, cica­trizant, regenerator. Garanția de vindecare este 100% pentru orice afecțiune digestivă.

Pentru colon, pe lângă suspen­sia de argilă care trebuie băută, se mănâncă și 2 linguri cu pastă de argilă, înaintea meselor principale.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

„Băiețelul meu are o secreție în ureche” (Răspuns pentru ANDRA – Buzău, F. AS nr. 1483)

Otita medie acută supurată de care suferă băie­țelul dvs. este o afecțiune carac­terizată prin inflamația acută a mucoasei timpanului și a trompei lui Eustachio, de etiologie bacte­riană sau virală, cu debut rapid și tablou clinic zgomotos: febră, scur­geri purulente, hipoacuzie (scă­de­rea auzului).

Cauzele cele mai frecvente pentru apariția otitei supurate sunt:

* Alergia – prin procesul inflamator pe care îl determină, duce la înfundarea nasului și la per­turbarea consecutivă a funcției trompei lui Eus­tachio.

* Infecțiile virale sau bacteriene ale căilor res­piratorii superioare (ex: rino-adenoidita, amigdalo-farin­gita etc.).

* Plânsul sau suflarea incorectă a nasului – favo­rizează împingerea secrețiilor în trompa lui Eustachio, an­trenând obstruarea acesteia și accentuarea infecției. O po­sibilă cauză în apariția otitei poate fi „tragerea permanen­tă a nasului”.

* Spălătura auriculară, făcută în scopul de a extrage un dop de cerumen sau un alt corp străin auricular.

Planul terapeutic se poate schematiza astfel:

* Asanarea medico-chirurgicală a focarelor infecțioase din căile aeriene superioare (vegetațiile adenoidiene, adică, în termeni populari, „polipi”).

* Dezobstrucție nazo-faringiană cu instilații nazale (reteță magistrală proprie).

* Aerosolo-aromaterapie cu Ocnasept (soluție salină cu extract din 8 plante medicinale aroma­tice).

* Recoltarea secreției otice pentru efectuarea antibiofungigramei.

* Toaletă locală, aspirația secrețiilor, urmată de pansament auricular.

* Susținerea terenului imunologic, cu „Imu­norezistan junior” (extract din echinacea).

* Aerosoloterapie salină la Ocna Sibiului, pentru evitarea recurențelor.

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Fetița mea are giardia” (Răspuns pentru ANTONIA – Sibiu, F. AS 1500)

Carmen Ponoran

Pentru fetița dumneavoastră în vârstă de 5 ani, care are infecție cu giardia de peste 10 luni și nu a reacționat la tratamentul medica­mentos, vă propun o cură cu prepa­ratul fitoterapeutic Giardinophyt, realizat de academicianul Ovidiu Bojor, și care s-a dovedit extrem de eficient în multe tipuri de parazitoze intestinale, inclusiv în giardioză, cum se vede și din denumirea sa. Favo­rizează eliminarea paraziţilor, distruge şi împiedică proliferarea microorganismelor, favorizează elimi­narea gazelor din intestin, combate senzaţia de vomă şi greaţă. Nu se recomandă administrarea în cazul alergiei la produse apicole (conține și propo­lis). Cura durează 14 zile: 7 zile urmate de 7 zile pauză, apoi încă 7 zile, pentru prevenirea recidi­velor. Administrarea constă în doză zilnică unică, dimineața. Acest ciclu se poate repeta, având în vedere vechimea infecției. De asemenea, vă reco­mand ca pe parcursul curei (inclusiv în pauzele de 7 zile) să se administreze de 2 ori pe zi Extract din mlădițe de Merișor, pentru refacerea mucoasei intestinale. Ar fi util de urmat și o cură pentru întă­rirea imunității, iar pentru aceasta vă recomand Extractul din muguri de Cătină și Extractul din muguri de Porumbar, câte două administrări pe zi, timp de o lună de zile. Multă sănătate!

Toate cele bune!

„La un an de la operația de fibrom, am scurgeri vaginale” (Răspuns pentru LAURA D., F. AS 1501)

Doamnă Laura, pentru aceste scurgeri vaginale de culoare maronie, fără miros și care nu sunt abundente, așa cum vă spune medicul ginecolog, nu ar trebui să vă îngrijorați și ele ar trebui să treacă de la sine. Pentru siguranța dumneavoastră, ați putea merge însă și la un alt medic ginecolog – o a doua opinie fiind benefică, dacă este nevoie și numai pentru liniștire. Eu vă propun o schemă terapeutică cu extracte gemoterapice recomandate în cazuri de leucoree. Astfel, Extractul din muguri de Ulm, Extractul din muguri de Arin negru și Extractul din mlădițe de Iarbă-neagră, cu acțiune antiin­fla­matoare, cicatrizantă, de refa­cere a integrității mucoaselor și de reducere a scurgerii vaginale, se pot combina pentru o vin­decare rapidă. Se vor administra: Arin negru, 2 ml dimineața, Iarbă neagră, 2 ml la prânz, și Ulm, 2 ml seara, timp de 1-2 luni. Numai bine!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian