Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net

Voi începe cu câteva îndrumări cu caracter general, care nu vor înlocui, însă, recomandările făcute de medicul specialist.
La copii, un chist splenic se poate dezvolta în etape complet diferite de vârstă: de la primii ani de viață până la adolescență. Ce cauzează apariția chisturilor la copii? O cauză ar fi boli din trecut – în special patologii virale, mononucleoză infecțioasă, precum și leziuni. Un procent semnificativ de chisturi splenice sunt și bolile congenitale. Tacticile de abordare a tratamentului depind de dimensiunea chistului, de simptomele acuzate, dar și de cele existente. În prezent, intervențiile chirurgicale asupra copiilor sunt efectuate folosind tehnica laparoscopică, facilitând astfel perioada postoperatorie și ușurând reabilitarea. Totuși, este deosebit de important pentru copii să-și păstreze splina, care asigură starea imunitară a organismului aflat în creștere. Deși chistul splenic este o boală bine cercetată, experții nu pot răspunde clar la întrebarea: ce cauzează formarea lui? Chistul splinei este un diagnostic întotdeauna destul de grav și necesită îngrijiri medicale imediate. Faptul că splina joacă un rol-cheie în sistemul imunitar uman face ca orice problemă la acest organ să trebuiască a fi rezolvată imediat, fără a aștepta ca patologia să se agraveze.
Dieta recomandată în cazul chisturilor splenice – trebuie spus din capul locului că sistemului imunitar „nu-i place” mâncatul în exces, mâncarea prea caldă sau prea rece, mâncarea aspră, dulciurile în exces. Alimentația ideală a unui pacient cu chist splenic trebuie să arate așa: pește de mare cu grăsime medie, fiert sau copt; sfeclă fiartă, în salate și supe; varză (dacă nu există probleme digestive); avocado, rodii, mere verzi; nuci (cu moderație); hrișcă și ovăz; miere și alte produse apicole. Sunt recomandate supele de legume și cerealele adăugate în salate. Consumați zilnic 50 g de stafide pe care le-ați lăsat în apă cu o seară înainte. De asemenea, merișoare și alte fructe de pădure.
Excluse din alimentație: grăsimile animale, untura; alimentele prea prăjite, sărate și picante; băuturile alcoolice; amplificatorii chimici ai gustului și mirosului; arome, condimente. Nu este indicat să folosiți nici preparate murate și afumate, cafea, ceai negru.
Se recomandă și un tratament pe bază de plante – De exemplu: 20 de grame de coajă de Stejar la 1 litru de apă. Toată coajă se zdrobește, peste ea se toarnă apă, se fierbe timp de cinci minute. Se ia de pe foc, se pune un capac și se lasă până se răcește, apoi se strecoară. Se beau 100 ml, de trei ori pe zi. Durata curei este de o lună. Altă rețetă: pregătiți o infuzie de conuri de Hamei (10 g) la 200 ml apă clocotită. Infuzia trebuie păstrată aproximativ 8-9 ore sub capac. Se iau 30 ml decoct zilnic, înainte de fiecare masă (cu 30-35 de minute), timp de câteva săptămâni. De asemenea, recomand o cură de cel puțin 6 luni cu Elixir of Youth și Immunoforce Canadian Sweet Extract. Pe lângă faptul că au în componență plante imunostimulatoare, contribuie la protejarea celulelor prin neutralizarea radicalilor liberi și sprijină diviziunea celulară normală.
Sper să vă fie de folos aceste indicații, vă doresc sănătate!
Pentru mai multe relații, ne puteți contacta telefonic.
Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77
„Caut o metodă eficientă de curățare a colonului” (Răspuns pentru ALEC – Craiova, F. AS nr. 1497)

Afecțiunile aparatului digestiv sunt la ordinea zilei. Românii sunt campioni mondiali la consumul de medicamente și antibiotice. Alimentele procesate conțin conservanți și antibiotice în cantități uriașe.
Tractul digestiv măsoară aprox. 15 m: intestine, duoden, stomac, colon. Așa cum pielea are o suprafață uriașă și ne protejează de agresiunea factorilor externi, tubul nostru digestiv este căptușit cu 2 kg de floră biologică. Marele savant Fleming, când a descoperit accidental penicilina naturală, trata o pneumonie cu doar 300 u.i. Acum, pentru orice fleac, se folosesc milioane u.i. antibiotice de sinteză chimică, care distrug flora. Aceasta se reface în mod natural după 10 ani. Trebuie să înțelegem că în „laboratorul” nostru sunt alimente care fermentează, acizi, fecale, toate foarte agresive. Din această cauză apar atâtea boli „autoimune”, enterocolite, ulcere, melene, colon iritabil, rectocolite hemoragice. Medicina alopată este complet neputincioasă. (Simona Halep, în toate interviurile, „se laudă” că nu poate să mănânce „aproape nimic”). Vindecarea aparatului digestiv trebuie să înceapă cu refacerea florei. Există multe feluri de probiotice; eu îl recomand pe cel de la firma „Doterra” (tel. 0740/59.18.74).
Argila formează un strat de protecție cu efect bactericid, cicatrizant, regenerator. Garanția de vindecare este 100% pentru orice afecțiune digestivă.
Pentru colon, pe lângă suspensia de argilă care trebuie băută, se mănâncă și 2 linguri cu pastă de argilă, înaintea meselor principale.
Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.
Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]
„Băiețelul meu are o secreție în ureche” (Răspuns pentru ANDRA – Buzău, F. AS nr. 1483)

Otita medie acută supurată de care suferă băiețelul dvs. este o afecțiune caracterizată prin inflamația acută a mucoasei timpanului și a trompei lui Eustachio, de etiologie bacteriană sau virală, cu debut rapid și tablou clinic zgomotos: febră, scurgeri purulente, hipoacuzie (scăderea auzului).
Cauzele cele mai frecvente pentru apariția otitei supurate sunt:
* Alergia – prin procesul inflamator pe care îl determină, duce la înfundarea nasului și la perturbarea consecutivă a funcției trompei lui Eustachio.
* Infecțiile virale sau bacteriene ale căilor respiratorii superioare (ex: rino-adenoidita, amigdalo-faringita etc.).
* Plânsul sau suflarea incorectă a nasului – favorizează împingerea secrețiilor în trompa lui Eustachio, antrenând obstruarea acesteia și accentuarea infecției. O posibilă cauză în apariția otitei poate fi „tragerea permanentă a nasului”.
* Spălătura auriculară, făcută în scopul de a extrage un dop de cerumen sau un alt corp străin auricular.
Planul terapeutic se poate schematiza astfel:
* Asanarea medico-chirurgicală a focarelor infecțioase din căile aeriene superioare (vegetațiile adenoidiene, adică, în termeni populari, „polipi”).
* Dezobstrucție nazo-faringiană cu instilații nazale (reteță magistrală proprie).
* Aerosolo-aromaterapie cu Ocnasept (soluție salină cu extract din 8 plante medicinale aromatice).
* Recoltarea secreției otice pentru efectuarea antibiofungigramei.
* Toaletă locală, aspirația secrețiilor, urmată de pansament auricular.
* Susținerea terenului imunologic, cu „Imunorezistan junior” (extract din echinacea).
* Aerosoloterapie salină la Ocna Sibiului, pentru evitarea recurențelor.
Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro
„Fetița mea are giardia” (Răspuns pentru ANTONIA – Sibiu, F. AS 1500)

Pentru fetița dumneavoastră în vârstă de 5 ani, care are infecție cu giardia de peste 10 luni și nu a reacționat la tratamentul medicamentos, vă propun o cură cu preparatul fitoterapeutic Giardinophyt, realizat de academicianul Ovidiu Bojor, și care s-a dovedit extrem de eficient în multe tipuri de parazitoze intestinale, inclusiv în giardioză, cum se vede și din denumirea sa. Favorizează eliminarea paraziţilor, distruge şi împiedică proliferarea microorganismelor, favorizează eliminarea gazelor din intestin, combate senzaţia de vomă şi greaţă. Nu se recomandă administrarea în cazul alergiei la produse apicole (conține și propolis). Cura durează 14 zile: 7 zile urmate de 7 zile pauză, apoi încă 7 zile, pentru prevenirea recidivelor. Administrarea constă în doză zilnică unică, dimineața. Acest ciclu se poate repeta, având în vedere vechimea infecției. De asemenea, vă recomand ca pe parcursul curei (inclusiv în pauzele de 7 zile) să se administreze de 2 ori pe zi Extract din mlădițe de Merișor, pentru refacerea mucoasei intestinale. Ar fi util de urmat și o cură pentru întărirea imunității, iar pentru aceasta vă recomand Extractul din muguri de Cătină și Extractul din muguri de Porumbar, câte două administrări pe zi, timp de o lună de zile. Multă sănătate!
Toate cele bune!
„La un an de la operația de fibrom, am scurgeri vaginale” (Răspuns pentru LAURA D., F. AS 1501)
Doamnă Laura, pentru aceste scurgeri vaginale de culoare maronie, fără miros și care nu sunt abundente, așa cum vă spune medicul ginecolog, nu ar trebui să vă îngrijorați și ele ar trebui să treacă de la sine. Pentru siguranța dumneavoastră, ați putea merge însă și la un alt medic ginecolog – o a doua opinie fiind benefică, dacă este nevoie și numai pentru liniștire. Eu vă propun o schemă terapeutică cu extracte gemoterapice recomandate în cazuri de leucoree. Astfel, Extractul din muguri de Ulm, Extractul din muguri de Arin negru și Extractul din mlădițe de Iarbă-neagră, cu acțiune antiinflamatoare, cicatrizantă, de refacere a integrității mucoaselor și de reducere a scurgerii vaginale, se pot combina pentru o vindecare rapidă. Se vor administra: Arin negru, 2 ml dimineața, Iarbă neagră, 2 ml la prânz, și Ulm, 2 ml seara, timp de 1-2 luni. Numai bine!