
M-am confruntat și eu cu aceeași afecțiune. Vă recomand câteva tratamente eficiente.
* Clătirea cu apă oxigenată (1-2 lingurițe în 100 ml apă sau ceai) – se clătește gura de câteva ori, insistând la trecerea lichidului printre dinți. Se repetă de 4-5 ori pe zi. Prin acest procedeu m-am vindecat de o infecție la rădăcina unei măsele, renunțând astfel la niște antibiotice care aveau efecte secundare nedorite.
* Clătirea cavității bucale cu decoct de coajă de stejar (se fierbe circa 20 minute).
* Clătirea gurii cu infuzie de pelin (o lingură de plantă la 100 ml apă) – se clătește gura insistent, până se face spumă (același tratament se poate face cu infuzie de salvie, de frunze de nuc sau de gălbenele). Infuzia va fi obținută dintr-o linguriță de plantă mărunțită, peste care se toarnă 50 ml apă în clocot (se pot combina sau folosi separat).
* Infuzie de mușețel, în care se adaugă câteva picături de petrol lampant (e cam riscant, deoarece nu se poate determina gradul de rafinare). Vă sugerez să consultați un medic de laborator care ar putea să-i prepare un autovaccin injectabil. Autovaccinul se pregătește cu ajutorul unei grăunțe de puroi din zona infectată. În felul acesta m-am vindecat de o furunculoză foarte gravă, care n-a revenit niciodată. Nu știu dacă se poate aplica și în cazul parodontitei purulente. Totuși, vă puteți informa la un medic competent. Multă sănătate!
NICOLESCU V. – Galați
„Sufăr de ulcer duodenal” (Răspuns pentru CORINA L., F. AS nr. 1495)
După ce am citit despre suferința pe care o aveți și am înțeles nevoia de ajutor, vă recomand un tratament pe cât de simplu, la îndemână și interesant, pe atât de eficient. Este cunoscut și recunoscut de cei care l-au folosit.
Deci, în fiecare dimineață după ce vă treziți, veți bea pe stomacul gol un pahar cu 50 ml de rachiu (pălincă), în care dizolvați o linguriță cu miere bună de albine. Amestecați până se dizolvă mierea și beți conținutul. După 15-20 de minute, mâncați ceva.
Tratamentul durează până ce terminați 500 ml rachiu. Vă asigur că, dacă urmați cele de mai sus cu încredere deplină, curând veți uita de suferință.
Vă doresc sănătate.
NICULAE BICA – București
„Am durere în călcâi” (Răspuns pentru PETRU, F. AS nr. 1501)
1. Îi recomand să fiarbă 2-3 pumni de coji de nuci uscate în 3-4 l de apă. Se introduc apoi picioarele în decoctul obținut, la o temperatură pe care o poate suporta. Se păstrează decoctul, se reîncălzește în serile următoare și se refolosește. Se pune o șosetă și se stă la cald.
MARGARETA – Vaslui
2. Referitor la durerea persistentă a călcâiului: în 1985, am avut și eu această suferință, deși eram relativ tânără, 46 de ani, dar reumatică fiind, de la 16 ani (am avut un reumatism degenerativ), mă tratam în permanență cu piramidon; așa era pe atunci. Și făceam cure anuale la Băile Herculane, în principal. Fiind însă posibile doar în perioada martie-aprilie, am apelat ca de obicei la medicul meu curant reumatolog, care mi-a prescris o serie de zece ședințe de radioterapie, la Secția de Oncologie din Arad. Medicul îmi făcea un semn cu carioca pe călcâiul drept, îl punea la expunere, ieșea din încăpere, ca la orice radiografie. M-am vindecat astfel complet și ani de zile mi-a fost bine. Acum, la 83 de ani, mi-a revenit durerea sporadic, mai ales noaptea, și atunci folosesc un unguent. La Timișoara nu este o problemă să faceți radioterapie, firește, dacă medicul dvs. vă prescrie! Vă doresc multă sănătate!
MARIA A. – Arad
„Sufăr de afte bucale recidivante” (Răspuns pentru DANIEL – București, F. AS nr. 1501)
Domnule Daniel, am suferit și eu de afte bucale, aproape 3 ani de zile. Apăreau periodic în diferite zone ale gurii, cu dureri groaznice, disconfort total. Vă înțeleg perfect suferința. Am încercat o sumedenie de tratamente, îmi „ardeam” gingia prin badijonări cu tincturi, uleiuri esențiale de cimbru, mentă, lavandă etc., ceaiuri concentrate, dar ameliorarea era de scurtă durată. După o lună sau două, apăreau din nou. Nu găsisem nimic care să rezolve cauza. Aceste afte apar din cauza imunității scăzute.
Întâmplător, am descoperit tratamentul „miracol”. În luna aprilie 2020, am urmat o cură de ceai de urzici proaspete, timp de 3 luni, câte 3-4 căni pe zi, băute cu înghițituri mici, cu 30 de minute înainte de masă. Ceaiul se pregătește astfel: dacă planta este uscată, o linguriță cu vârf de plantă mărunțită, dacă este proaspătă, cât se ia cu 3 degete se opărește cu o cană de 250 ml apă clocotită. Se lasă două minute să „tragă” apoi se strecoară. Ceaiul se pregătește pentru o zi, se ține în termos ca să fie cald. Se bea neîndulcit, cu înghițituri mici. Urzicile proaspete se pot ține la frigider, în pungă de nailon, 5-7 zile. Cred că sunt la fel de eficiente și cele uscate, de la magazinele naturiste.
Am citit că acest ceai ajută la multe afecțiuni. În afară de faptul că mi-a ameliorat durerile de reumatism, am realizat, în final, efectul benefic și la aftele bucale. Au recidivat după 5 luni. Mi-am zis că trebuie să continui tratamentul, ca să recidiveze tot mai rar, până o să dispară complet. Am continuat cu extract hidroalcoolic de urzică, de la „Dacia Plant”. Se iau câte 30 de picături (o linguriță) în aproximativ 100 ml apă, înainte de masă cu 30 de minute. După acest tratament a recidivat la interval de 7 luni, iar acum, în ianuarie 2022, sunt 9 luni și nu am mai avut probleme. Urzicile din noua recoltă apar după 15 martie, sunt cele mai indicate, deoarece au putere mai mare.
Cura cu ceai de urzici mi-a dat vitalitate în tot organismul, o stare psihică mai bună, energie și poftă de viață. Între timp, am mai luat capsule cu pulbere de rădăcină de brusture, câte o capsulă de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Ajută, pe lângă multe altele, la imunitate și elimină toxinele din corp. Eu am făcut o cură de 3 luni. Tratamentul descris necesită multă voință, răbdare și perseverență, pentru a avea rezultatul dorit. Trebuie luate măsuri radicale, trebuie schimbate stilul de viață și alimentația. De făcut multă mișcare în aer liber, drumeții cât mai lungi în aer curat, de preferat în pădure, mers cu bicicleta, alimentație cât mai naturală, trecerea la un regim ovo-lacto-vegetarian, posturi terapeutice de 3, 5, 7 zile, în care se beau numai lichide (apă, ceaiuri, sucuri de legume și fructe), stres cât mai puțin, somn suficient. Astfel, rezultatele vor fi pe măsura efortului depus și nu vor întârzia să apară. Vă doresc succes și multă sănătate!
IOAN I. – Piatra-Neamț