
Orice femeie îşi doreşte o piele fermă, întinsă şi strălucitoare. Dar pe măsură ce timpul trece, pielea îşi pierde din elasticitatea naturală. Colagenul şi elastina, fibrele care o susţin şi îi dau aspectul tânăr, se deteriorează începând cu vârsta de 30 de ani. Din fericire, există o mulţime de lucruri simple şi eficiente pe care le puteţi face pentru a avea o piele suplă şi frumoasă, cât mai mult timp. Cu o condiţie: grija să fie constantă, nu ocazională.
Feriţi-vă de soare
Cel mai aprig duşman al pielii este soarele. Efectele distructive ale acestuia se văd în timp, chiar dacă pe moment pare inofensiv: piele ternă, lăsată şi ridată. De aceea, pe cât se poate, feriţi-vă de el şi, fie vară, fie iarnă, folosiţi creme cu factor de protecţie UVA şi UVB, pentru zonele expuse la soare.
Produse cosmetice în funcţie de vârstă și de anotimp
Începând cu vârsta de 20 de ani şi până la 35 de ani, folosiţi produse cosmetice hidratante, care să asigure umiditatea epidermei. După 35 de ani, sunt obligatorii produsele anti-age (anti-vârstă) pentru zi şi noapte, şi tratamentele cosmetice periodice.
Pe vreme caldă, folosiţi creme uşoare, sub formă de gel sau fluid, iar pe frig, creme mai consistente.
Somnul de frumuseţe
În timpul somnului, are loc un adevărat proces reparator şi regenerator pentru frumuseţea noastră, la nivelul celulelor. De aceea, lipsa somnului ne îmbătrâneşte rapid, pe când un program de somn suficient are ca rezultat, pe lângă alte beneficii, şi o piele tânără şi proaspătă.
Exfoliaţi pielea
Dacă îndepărtaţi periodic celulele moarte, pielea se reface şi se regenerează mai uşor, şi orice produs cosmetic „lucrează” mai bine. Folosiţi produse de exfoliere blânde, eficiente, care să nu agreseze pielea.
Apa contra lăsării pielii
Mulţi medici dermatologi consideră că apa este, de fapt, cheia păstrării fermităţii şi a prevenirii lăsării pielii. Apa hidratează, practic, celulele, şi le ajută să funcţioneze corect, de asemenea, cu ajutorul ei se elimină toxinele. Atunci când pielea este deshidratată, este în imposibilitatea de a-și îndeplini funcţiile de bază, cum ar fi construcţia fibrelor de colagen. Deshidratarea poate determina ca pielea să arate căzută şi ternă. După fiecare duş, aplicaţi o cremă hidratantă pentru a păstra umiditatea naturală a pielii şi a-i restabili elasticitatea. Şi hidratarea interioară e la fel de importantă, cel puţin 2 litri şi jumătate de apă pe zi sunt obligatorii pentru o piele tânără.
Fermitate, cu masaje faciale
Masajele faciale pot preveni şi repara lăsarea pielii, prin mișcări care tonifică musculatura de sub piele. Întărirea şi tonifierea musculaturii fac parte din programul zilnic pentru a preveni şi a trata deteriorarea pielii.