– Dați-le o scurtă vacanță demachiantelor cosmetice și cremelor antirid. Obținute din fructe, uleiurile presate la rece au însușiri binefăcătoare pentru obraz. Cu o condiție: să nu abuzați de ele. Aplicați-le o săptămână da, una nu –
ULEIUL DE MĂSLINE

De ce să nu facem și noi precum femeile din Antichitate, care nu mergeau niciodată la baie fără să-și ia cu ele vasul cu ulei de măsline? După baie sau duș, fricționându-vă corpul cu ulei, veți înlătura deshidratarea produsă de calcarul din apă. Binefacerile untdelemnului de măsline sunt redescoperite cu încântare atât în alimentație, cât și în cosmetică. S-a constatat, de pildă, că uleiul presat la rece conține toate proprietățile fructului cules din pom (ceea ce nu e cazul cu uleiurile industriale). El conține vitamine, dar și acizi grași, benefici mai ales pentru tenurile uscate sau iritate. Dar uleiul de măsline conține mai ales faimoșii antioxidanți despre care se vorbește așa de mult.
Mod de folosire: în fiecare dimineață și seară demachiați-vă fața cu câteva picături de ulei de măsline, aplicate pe un tampon de vată. Dacă aveți tenul gras, clătiți-vă după aceea cu apă călduță. Ștergeți-vă apoi prin simpla apăsare a prosopului pe obraz.
* Uleiul de măsline se recomandă și ca unguent corporal, pentru cei care fac gimnastică de întreținere, fiindcă previne cârceii și întinderile musculare.
* În ce privește efectele sale fortifiante asupra buzelor și unghiilor, ele se datorează vitaminelor pe care le conține. E suficient să încălziți puțin untdelemn de măsline, să adăugați câteva picături de lămâie și să aplicați amestecul obținut pe unghiile fragile. În scurtă vreme se vor întări.
Cremă de față cu ulei de măsline
Ingrediente: 100 ml ulei de măsline, o lingură de flori uscate de Mușețel, 150 ml apă, o lingură de miere lichidă, 10 g ceară de albine (de la apicultori), două linguri de glicerină vegetală (farmacie), două picături de ulei esențial de Mușețel (ulei aromat, se găsește în comerț).
Mod de preparare: – Puneți apa la fiert și, când dă în clocot, adăugați Mușețelul. Lăsați-l să fiarbă 5 minute, apoi să se infuzeze până ce se răcește. Strecurați infuzia. – Puneți uleiul, mierea și ceara să se topească pe baie de aburi. Adăugați glicerina. Amestecați bine. Trageți vasul de pe foc și adăugați infuzia de mușețel, bătând compoziția cu furculița. Crema obținută repară și fortifică epiderma.
Mască cu ulei de măsline, pentru piele normală și uscată
Amestecați un gălbenuș de ou cu o linguriță de ulei de măsline și câteva picături de lămâie. Aplicați compoziția pe față și lăsați-o să acționeze douăzeci de minute. Spălați-vă cu apă rece.
ULEIUL DE MIGDALE
Un remediu ideal contra ridurilor
La fel ca toate uleiurile vegetale, și uleiul de migdale (se găsește în farmacii) are o mare afinitate cu pielea, grație vitaminelor liposolubile pe care le conține și care penetrează bariera cutanată. Iar între ele, la loc de frunte se află vitamina E, supranumită și „vitamina vieții” datorită însușirii sale de a opri penetrarea radicalilor liberi în celulele pielii, împiedicându-le să îmbătrânească și să moară. Exact ceea ce trebuie pentru a întârzia apariția ridurilor sau pentru a le atenua pe cele existente.
Mod de folosire: în fiecare dimineață și seară, pe obrazul curat, aplicați puțin ulei de migdale în zona ochilor și masați-l în piele, cu mișcări ușoare, orizontale, dinspre nas către tâmple. Repetați cu răbdare masajul (de 30-40 de ori) până ce uleiul pătrunde în piele. După o săptămână, veți avea un obraz de excepție. (Extindeți masajul și la celelalte părți ale feței, tot de 30-40 de ori fiecare mișcare. Într-o săptămână, vă va privi din oglindă un chip întinerit.)
Mască antirid
Ingrediente: o jumătate de linguriță de suc de lămâie, 4 picături de ulei de migdale, două lingurițe de miere de Salcâm.
Mod de preparare și folosire: amestecați componentele rețetei până ce obțineți o emulsie spumoasă. Aplicați-o pe față și lăsați-o să acționeze 30 de minute. Spălați-vă cu apă distilată, apoi masați-vă obrazul cu câteva picături de ulei de migdale.
Mască cu amidon pentru piele uscată
Amestecați cantități egale de amidon de cartofi și ulei de migdale. Întindeți pasta pe față și lăsați-o să acționeze un sfert de oră. Spălați-vă cu apă călduță.