Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Portativ autumnal – AURELIAN TEMIȘAN și HORIA BRENCIU

Nefiresc de caldă pentru luna Noiembrie, toamna seamănă cu o vară întârziată: cer albastru ca peruzeaua, soare de aur strălu­citor – un decor ideal pentru ca serbările mu­zicale să se desfășoare nestingherite. Și chiar dacă specta­colele se mută în săli, entuziasmul rămâne la cote maxime. Doi muzicieni foarte populari și în­drăgiți și-au propus să profite de el: Aurelian Temi­șan și Horia Brenciu.

AURELIAN TEMIȘAN

„Iubire de NOIembrie”

Craiovean, la obârșie, în vâr­stă de 50 de ani, Aurelian Temișan este un artist mul­tilateral dezvol­tat: cântăreț, actor și oaspete al posturilor de televiziune. (Apare săptă­mânal în postura de jurat al emisiunii „Te cunosc de un­deva!”, pe Antena 1.) Dar cine dorește să-l audă cântând are prilejul s-o facă pe 21 Noiembrie, într-un concert desfășurat la Sala Stu­dio a Teatrului Naţional din București. Și tot pe ace­eași scenă poate fi aplaudat ca actor, pe 28 Noiembrie, la avan­premiera spectacolului „O noap­te furtunoasă”, de I. L. Caragiale, al Com­paniei de Teatru „Concordia”.

Revenind la muzică, după o serie de concerte pe care le-a susținut cu succes, în ultimii ani, „Un­plugged” (2017), „Tribut Aurelian Andreescu” (2019) și „Dacă n-ai fi existat… femeie”(martie 2022), în toamna asta, Temișan vă poftește la spec­tacolul ” Iubire de NOIem­brie”, adaptat perfect la se­zon. El va urca pe scena Sălii Studio a TNB, alături de Orchestra Simfonică Bucu­rești și de Cardinal Show Orchestra. Concertul va fi dirijat de maestrul Andrei Tudor. Vor fi prezenți și doi invitați de marcă: Nico și renumitul chitarist Nicu Pa­toi.

Repertoriul concertului va fi compus din cele mai populare melodii de dragoste ale compozitorilor români create în ultimii 50 de ani. „Dragii mei, a venit momentul să cântăm, și nu oricum, ci cu toată dragostea și plăcerea!… De data asta vom cânta IUBIREA, pusă pe note, ex­primată în texte și interpretată de artiști atât de iubiți de voi. Vă dau întâlnire pe 21 Noiembrie, la Teatrul Național, într-un concert unic, plin de iubire, alături de Orchestra Simfonică București, condusă de Andrei Tudor…”, scrie artistul pe pagina lui de socializare.

La capitolul teatru, tot luna aceasta, pe 28 Noiembrie, în aceeaşi sală de spectacol de la TNB, îl puteți vedea pe Aurelian Temișan în rolul Jupân Dumitrache, la avanpremiera spectacolului „O noapte furtunoasă”, de I. L. Caragiale. Regia spec­ta­colului e semnată de Alexandru Nagy, iar din distribuție fac parte Ovidiu Cuncea, Adrian Nartea, Monica Odagiu, Cosmin Vijeu, Radu Ștefan Bănică (fiul lui Ștefan Bănică) și, nu în ultimul rând, soția lui Aurelian Temișan, actrița Monica Davidescu, în rolul Veta.

(Biletele pentru concertul „Iubire de NOIem­brie” sunt disponibile în rețeaua Iabilet și pe mystage.ro și au prețuri cuprinse între 78 și 167 lei – VIP.)

Horia Brenciu

„O dată la 50 de ani”

Pe 27 August, când Horia Brenciu a împlinit 50 de ani, s-a hotărât să le ofere el un cadou fanilor: un concert în care să recapituleze succesele muzi­cale dobândite de-a lungul timpului. Evenimentul se va produce pe 26 No­iembrie, la Sala Pa­latului, o producție marca Brenciu.

„Șiiii… am revenit! Pe 25 și 26 No­iembrie, la Sala Palatului! Nu va fi un concert! Va fi o sărbătoare, plus o aniversare! Va fi o mega adunare de prieteni care vor celebra 10 ani de concerte la Sala Palatului și 20 de ani de când am înființat «HB Orches­tra»! Un spectacol ca ăsta se întâm­plă o dată la 50 ani! Abia aștept să ne ve­dem!”, scrie Brenciu pe internet.

Garant al unor spectacole de mare succes, pline de antren și efervescență, nu e nicio mirare că biletele la con­certul din 26 Noiembrie au fost epuizate rapid, așa încât artistul a rezervat Sala Palatului o zi în plus, pe 25 Noiembrie, ca să-i fericească pe toți iubitorii muzicii sale.

Retras din juriile muzicale ale concursurilor patronate de Pro TV și Antena 1 (care parcă s-au stins fără el), Ho­ria Brenciu și-a creat propria emisiune pe internet – Lu­cruri simple cu Horia Brenciu Pod­cast. Ea poate fi urmărită pe VOYO și Youtube. În cadrul ei, invită per­sonalități din România cu care dis­cută despre muzică și viață. După ce a oferit sute de interviuri și recu­noaște că a vorbit foarte mult, Bren­ciu își propune să tacă acum și să asculte poveștile altora. Podcast-ul său a împlinit un an de existență și a avut-o ca invitată pe Paula Seling. Au fost peste trei ore de muzică și povești, pe care le puteți urmări inte­gral, online.

(Pentru concertul lui Horia Bren­ciu cu a sa HB Orchestra de la Sala Palatului, din 25 Noiembrie, biletele se găsesc în rețeaua Iabilet și au prețuri cuprinse între 83 lei și 262 lei – VIP.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian