Abuzați de apa rece

Este tonică și strânge porii deschiși ai obrazului. Spălați-vă mai întâi cu apă fierbinte, apoi cu rece. Sunteți prea friguroase? Mulțumiți-vă atunci să aplicați pe față mai întâi palmele înmuiate în apă caldă, apoi în apă rece.
Ascundeți-vă tenul sub un ecran protector
Inamicul numărul 1 al pielii sunt razele ultraviolete, care străbat norii chiar și iarna. Pentru a vă proteja, aplicați pe față un fond de ten bogat sau ungeți-vă cu o cremă protectoare de soare înainte de a vă machia.
Nu fumați
În afară de efectul dezastruos pe care îl are asupra plămânilor, tutunul împiedică buna oxigenare a pielii, care se face prin vase de sânge minuscule, sufocând-o. Epiderma ia un aspect cretos și își pierde suplețea. În asemenea hal, încât chirurgii esteticieni refuză să facă liftinguri marilor fumătoare. Pielea lor e considerată „moartă”.
Practicați peeling-ul
O deprindere agreabilă pentru a simți că ai un ten curat. Eliberată de celulele moarte, epiderma se regenerează regulat. Fie că folosiți cremele peeling aflate în comerț, fie că vă frecați de două ori pe săptămână obrazul cu mălai, tărâțe sau nisip de mare, ușor umezite.
Machiați-vă în fiecare zi
Machiajul reprezintă o barieră fizică deosebit de eficace împotriva ultravioletelor, a vântului și a poluării. Tandemul cel mai eficient? Fondul de ten și pudra.
Folosiți mai multe creme de față
Cremele de față au în componența lor diferite substanțe menite să alimenteze epiderma: acizi de fructe, miere, vitamina A. Știindu-vă tipul de ten, cumpărați trei tipuri diferite de creme și folosiți-le vreme de o lună, alternativ. Eficacitatea lor crește substanțial.
Dinamizați producția de colagen
Masându-vă pur și simplu obrazul, vă tonifiați epiderma. Dacă dimineața sunteți grăbite, mulțumiți-vă doar să vă trageți câteva palme, urmând ca seara să vă masați fiecare parte a obrazului cu vârful degetelor. Mișcările se fac totdeauna de jos în sus, alternate cu pișcări ale pielii și sfârșind cu plesnituri ușoare peste obraz.
Faceți o cură de vitamine
Iarna, o cură de o lună cu vitaminele A, C și E nu face rău. De ce? Pentru că ele se opun îmbătrânirii celulelor provocate de ultraviolete, de tutun și noxele din atmosfera poluată a orașelor. Acest efect se produce asupra celulelor organismului începând cu cele mai expuse: acelea ale pielii.