
Cu multă încredere că vă veți vindeca și la cei 70 de ani pe care îi aveți, vă recomand următoarea rețetă extrem de eficientă. Faceți un ceai concentrat din Pelin. Ceaiul să fie călduț spre rece. Puneți comprese cu el, schimbându-le cât de des. Vă doresc însănătoșire grabnică!
V. ARONESCU – Iași
„Caut un leac pentru bronșită astmatiformă” (Răspuns pentru S. D. – București, F. AS nr. 1469)
Sufăr de aceeași boală și vă pot da câteva sfaturi, care la mine au dat rezultate foarte bune. Neștiind că sunt alergică la păr de animale, praf, puf etc., am ținut în casă un pisic, și de atunci a început tot chinul. Șase luni am trăit numai cu Miofilin și antibiotice. După ce am făcut o criză de astm, am dat pisicul și am început să mă simt mult mai bine. Am făcut un test alergologic, în urma căruia mi s-a dat să fac un tratament care a dat rezultate destul de bune. Am făcut niște injecții cu praf de casă purificat, pentru a-mi obișnui organismul cu el, iar doctorul mi-a recomandat stațiunile Govora sau Slănic Moldova. Am ales Slănic Moldova, pentru că acolo este și salina de la Târgu Ocna, iar aerosolii sunt cu săruri minerale, nu cu sulf, ca cele de la Govora. Vă recomand să mergeți la salină. Erau în stațiune foarte mulți oameni care făceau tratamente de mai mulți ani și erau foarte mulțumiți de eficacitatea tratamentelor. Vă doresc sănătate.
CARMEN H.
„Mama are picioarele umflate” (Răspuns pentru MIHAELA – București, F. AS nr. 1486)
Pentru edeme, puteți să faceți un preparat pe cât de ieftin, pe atât de eficient. Aveți nevoie de 500 g Pătrunjel rădăcină cu frunze (se mărunțește bine), 500 g ceapă uscată și mărunțită, 4 lingurițe de coajă de Soc (nu mai mult, că produce o eliminare prea bruscă a apei sau vărsături). Se pun toate în 2 l apă și se fierb la foc mic, până scade lichidul la jumătate. Se strecoară, după care se beau zilnic câte 50 ml, dimineața, pe nemâncate (în cazurile mai grave, cu ascită, se pot bea de trei ori pe zi sau mai multe ori pe zi, pe nemâncate).
Extern – puteți aplica, stoarse, reziduurile de la facerea preparatului, sub formă de cataplasme.
Dacă nu vor trece umflăturile, adăugați la rețeta inițială 10 g foi de Dafin. Lichidul se va pune în sticle, la rece, în frigider. Rezistă 10 zile sau puteți să vă preparați la 3-5 zile altul.
De menționat faptul că la femei, în perioada ciclului, produce sângerări mai mari și poate chiar provoca avortul, în caz de sarcină. Deci, pentru femeile gravide, preparatul este interzis.
Cura cu suc de varză crudă, 300 – 500 ml pe zi, ajută și el la eliminarea apei și, totodată, la vindecare.
EUGEN G. – Deva
„Sufăr de cancer uterin în fază incipientă” (Răspuns pentru MIOARA D. – București, F. AS nr. 1533)
* Amestec de ceaiuri: În caz de tumori maligne ale ovarelor și ale uterului, se recomandă un amestec de ceaiuri preparat din 300 g de Gălbenele și 300 g de Coada-șoricelului. Pentru o ceașcă de ceai se opărește o linguriță din acest amestec cu apă clocotită, se lasă un minut, apoi se strecoară. Se beau înghițitură cu înghițitură 6 până la 8 căni de ceai pe zi.
* Mic bitter suedez: Împreună cu ceaiul de mai sus, se ia o linguriță de bitter suedez (se găsește la farmacie), de trei ori pe zi, care se diluează în jumătate de ceașcă de ceai. Se bea în două reprize, cu o jumătate de oră înainte și după fiecare din cele 3 mese zilnice.
* Compresă cu bitter suedez: Dacă suferința abdomino-pelviană este însoțită de dureri acute, se recomandă comprese cu bitter, ținute timp de 4 ore pe zi. Mai întâi se unge pielea cu alifie de Gălbenele, pentru ca alcoolul din compoziția bitterului să nu o usuce, apoi se stropește o bucată de vată de mărime potrivită cu bitter, și se aplică pe zona dureroasă. Pentru păstrarea căldurii, se pune deasupra un strat de vată uscată și apoi o folie de plastic. Se fixează compresa cu o fașă.
* Compresă cu Coada-calului: La dureri puternice, pe lângă compresa cu bitter, se recomandă și compresa cu Coada-calului, trecută prin aburi. În funcție de intensitatea durerii se pun zilnic până la 3 comprese: una dimineața, una în cursul după-amiezii, una seara. În timpul aplicării compreselor se stă obligat în pat. Cum procedăm: se pun 2 mâini pline de Coada-calului într-o sită suspendată deasupra unei oale cu apă care fierbe. Vaporii de apă care se ridică încălzesc, umezesc și scot sucul din plante. Apoi conținutul sitei se răstoarnă pe o pânză de in curată. Compresa astfel pregătită se așează caldă pe abdomen, se acoperă și se fixează cu altă pânză, și ea, încălzită.
* Baie de șezut cu Coada-șoricelului: În afară de tratamentele indicate mai sus, pacientei i se recomandă băile de șezut cu Coada-șoricelului, de trei ori pe săptămână sau chiar zilnic, dacă le suportă bine. Se pun la înmuiat 100 g de Coada-șoricelului într-o găleată cu 5 l de apă rece și se lasă să stea timp de 12 ore. După aceea, amestecul se încălzește, se strecoară și se adaugă în cadă. Durata băii: 20 de minute. Nu se recomandă ștergere cu prosop, ci se îmbracă halat repede, după care se intră în pat, vreme de o oră, pentru a transpira bine de tot.
Vă doresc din suflet ca aceste tratamente să vă ajute și Dumnezeu să vă dea sănătatea pe care o doriți atât de mult.
E. G.
„Sora mea are artrită reumatoidă” (Răspuns pentru SERGIU T., F. AS nr. 1545)
Vă recomand un tratament cu ceaiuri și comprese, pe care l-am aplicat și noi cu succes pentru același diagnostic. Comprese la încheieturi – fâșii de pânză înmuiate una în lapte, alta în țuică (palincă de 50-60º) și ultima în ceai, din care se și bea. Fâșiile de pânză se pun una peste alta și se acoperă cu frunze de sfeclă de zahăr (noi am renunțat la frunze, deoarece stăm la bloc, și era mai dificil să le procurăm). Compresa se ține 4-6 ore. Tratamentul se face timp de 40 de zile. În această perioadă nu se bea deloc apă.
M. E. – Botoșani
„Fiica mea are afte bucale” (Răspuns pentru RODICA – București, F. AS nr. 1546)
Se bea ceai de Mușețel, îndulcit cu miere de calitate. La un băiețel de trei ani a avut efect. Multă sănătate!
F. D.