Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Turnee de primăvară

Celelalte Cuvinte

Pe Criș în jos, în turneu

* Oradea este un oraș atât de frumos, încât nu bat doruri de ducă la porțile lui. Adevărat occident românesc, are și civilitate, și tihnă. Câteodată, se întâmplă însă lucruri „mărețe”, care cer un auditoriu mai larg. Este și cazul trupei Celelalte cuvinte, care pornește de-a lungul țării, cu ultimul ei album *

Cântă de patru decenii, dar încă n-au obosit: Călin Pop – voce, chitară, block­flöte, Marcel Breazu – chitară bas, voce, Leontin Iovan – tobe, Marius Pop – chitară, voce, și Ovidiu Roșu – su­net își invită fanii la un șir de concerte ce vor cuprinde piese de pe noul lor disc, in­titulat „Lumea Asta”, dar și hiturile care i-au consacrat. E știut că publicului îi place să cânte împreună cu idolii de pe scenă. Creează apropiere și motivează senti­men­tal. „Scena este locul unde ne simțim cel mai bine și orice re­în­tâlnire cu fanii noștri este un prilej de imensă bucurie. Bucuria va fi cu atât mai mare cu cât, de data aceasta, vom putea să împărtășim cu ei noile piese de pe albumul «Lumea Asta», un album la care am lucrat foarte mult și de care suntem mândri. Vom încerca să ajungem în toate orașele voastre și vă așteptăm să ne bu­curăm împreună de noi­le piese”, declara Că­lin Pop, solistul tru­pei.

Data de lansare a noului album”Lumea Asta” este 17 Martie a.c., iar turneul lor îi va purta prin aproape în­treaga Românie. Iată pro­gramul: pe 17 Mar­tie, Bucureşti; 18 Mar­tie, Buzău; 19 Martie, Cons­tanţa; 25 Martie, Timişoara; 26 Martie, Cluj-Napoca; 31 Martie, Suceava; 1 Aprilie, Bistriţa; 2 Aprilie, Târgu Mu­reş; 6 Aprilie, Piteşti; 7 Aprilie, Ploieşti; 8 Aprilie, Câmpina; 21 Aprilie, Sibiu; 22 Aprilie, Râmnicu Vâlcea; 28 Aprilie, Braşov și 30 Aprilie, Zalău.

Albumul „Lumea Asta” va fi lansat la casa de discuri „Universal Music” și poate fi accesat pe internet pe platformele de streaming. La concerte veți putea găsi CD-uri și viniluri în ediție limitată, precum și tricouri.

(Bilete pentru concerte se găsesc pe IaBilet și ambilet.ro.)

Zdob și Zdub

„Floarea Soarelui” de… Mărțișor

Trupa basarabeană dăruiește de Mărțișor flori de vară… Ce-i drept, o Floarea Soarelui muzicală, oferită pe 8 Martie în cadrul festivalului „Rock Mărțișor”, ce s-a desfășurat la Palatul Național „Ni­colae Sulac” din Chișinău. În cauză sunt o melodie și un videoclip țesute cu fire magice, de poveste. Dar să-l ascultăm pe Ro­man Iagupov, solis­tul trupei: „Răscolind prin arhive, am găsit un text scris de vechiul nostru prieten, Andrei Copoț, autorul piese­lor «Moldovenii s-au născut», «Om cu inimă de lemn» și al altor hituri de-ale noastre. Descoperirea acestui text a inspirat apariția melodiei, și astfel a fost creată piesa «Floa­rea soarelui». Despre ce este ea? «Floarea soarelui» este despre sufletul plin de energie al pământului nostru, care se regăsește în oameni, în muzică, în limbă, în tradiție, în viața însăși. Soarele este sursa vitalității și a energiei, iar floarea soarelui îl simbolizează în totalitate. Din pământ spre soare se trage tot ceea ce este viu și tocmai de aceea «pe-un picior de plai, pe-o gură de rai» nu este o simplă expresie. Piesa «Floa­rea soare­lui» ne îndepărtează de orașele aglomerate, că­tre locurile unde spi­ritul Moldovei este viu. Audiind-o, pe loc îți apare do­rința de a te plimba pe aceste dea­luri, de a întâlni soare­le, vântul și oa­menii simpli și adevărați. Pentru că single-ul a fost creat în condiții de laborator, «Floa­rea soarelui» a obținut un sunet muzical neobișnuit, care nu sea­mănă cu sunetul specific al Zdob și Zdub. La înre­gistrarea baladei, aranjamentul muzi­cal pentru viori, flaut și xilofon a fost realizat de Mark Oselski, care a interpretat și partitura pianului. Pentru secvențele video din clip au fost utilizate fotografiile naturii din Moldova, realizate de unii dintre cei mai buni fo­to­grafi autohtoni: Oleg Caneev, Alexandru Chi­riac, Roman Rîbaliov”.

Astăzi, trupa Zdob și Zdub este compusă din: Roman Iagupov – voce, Mihai Gîncu – chitară bas, Sveatoslav Staruș – chi­tară, Andrei Cebotari – tobe, Valeriu Mazîlu – trom­pe­tă, cimpoi și Vic­tor Dan­deș – trombon și instru­mente populare.

Noua lor melodie este un pretext fericit pentru un nou turneu de pri­mă­vară, intitulat chiar așa: „Floarea Soarelui”. A­ces­ta îi va purta pe basa­ra­beni mai întâi peste ho­tare: pe 18 Martie, la Bru­xelles, pe 19 Martie, la Lon­dra; iar mai apoi prin țară: pe 23 Martie, la Iași, pe 31 Martie, la Bucu­rești, pe 1 Aprilie, la Constanța, pe 2 Aprilie, la Ga­lați, pe 7 Aprilie, la Brașov, pe 8 Aprilie, la Cluj, pe 9 Aprilie, la Bistrița.    Alături de ei va urca pe scenă și trupa Cuibul, o formație mai puțin cunoscută în România, dar foarte iubită peste Prut.

(Bilete se găsesc în rețeaua IaBilet.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian