Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Sunt sigur că v-ați informat și ați fost informat despre ceea ce reprezintă esofagul Barrett. Totuși, câteva informații despre această condiție patologică severă cred că ar fi necesare, în special pentru cei care suferă de boala de reflux esofagian.
Așadar, esofagul Barrett este singura afecțiune esofagiană considerată a fi precursoarea adenocarcinomului esofagian și face parte din categoria malignităților cu cel mai mare risc de letalitate, alături de cancerul hepatic, pulmonar și pancreatic. În ceea ce privește conduita terapeutică, neoplasmul esofagian implică o strategie multidisciplinară. Prognosticul nefavorabil este dat de absența simptomatologiei în stadiile incipiente, respectiv diagnosticarea tardivă a acestuia. Esofagul Barrett este o stare premalignă, depistată în urma investigațiilor endoscopice, prin decelarea modificărilor mucoasei esofagiene la nivelul distal (treimea inferioară) al esofagului. În funcție de dimensiunea segmentului esofagian afectat, se disting două tipuri: segment scurt de esofag Barrett, în care modificările metaplazice sunt prezente pe o lungime de 1-3 cm, și segment lung de esofag Barrett, cu modificări metaplazice pe o lungime mai mare de 3 cm. Principalii factori de risc sunt boala de reflux esofagian, obezitatea, tabagismul cronic și antecedentele heredo-colaterale de esofag Barrett sau adenocarcinom esofagian. Boala apare mai ales la bărbați și la vârste înaintate. Așa cum spuneam, esofagul Barrett este asimptomatic sau minim simptomatic, caracteristic bolii de reflux gastroesofagian fiind pirozisul și regurgitațiile acide. Aceste simptome conduc, de obicei, pacientul către investigații endoscopice. Tratamentul de elecție al esofagului Barrett este endoscopic: ablația cu radiofrecvență, coagularea cu plasmă argon, crioterapia, electrocoagularea multifocală, mucosectomia și terapia fotodinamică.
Cu riscul de a mă repeta, vă atrag atenția că o creștere a frecvenței adenocarcinomului esofagian este asociată cu boala de reflux esofagian și obezitatea. Pe de altă parte, infecția cu Helicobacter Pylori și medicamentele de tip antiinflamator nesteroidian par să reducă riscul de adenocarcinom esofagian. Desigur, ar mai fi multe de spus despre Esofagul Barrett, mai insist doar asupra stadializării bolii, deoarece conduita terapeutică depinde de stadiile 1a și 1b. Pentru stadiul 1a, cea mai bună opțiune o reprezintă metodele endoscopice, în timp ce pentru stafiul 1b se poate lua în calcul și intervenția chirurgicală de esofagectomie. În stadiile și mai avansate, 2a, 2b și 3, tratamentul chirurgical poate fi asociat cu radio și chimioterapie. O nouă abordare terapeutică are la bază terapiile țintite, ce vizează receptorul factorului de creștere epidermică și a factorului de creștere endotelial vascular.
Cu siguranță, toate amănuntele legate de boala dvs. vă sunt cunoscute, așa că vă voi prezenta una dintre numeroasele tipuri de terapie naturistă care se pretează gestionării esofagului Barrett.
TRATAMENT NATURIST
* Avastin – 3×1 cp/zi.
* Casinivita Forte – 2×1 capsule/zi, dimineața și seara.
* Seleniu organic – 400 mcg/zi, dimineața, pe stomacul gol.
* Capsule cu Cannabis – 1 capsulă pe zi, la masa de prânz. Pe cutia produsului trebuie să fie menționat CBD (canabidiol).
* Răchitan, pulbere – 3×1 lingurițe pe zi, pulbere înghițită cu puțină apă. Răchitanul are proprietatea de a distruge vasele de sânge neoformate, prin care porțiunea tumorală se alimentează.
* Ulei esențial de Tămâie – 4-5 picături diluate în 30 ml apă, de trei ori pe zi, înainte de mese. Vitamina C – 5000 mg pe zi.
În cazul în care nu reușiți să procurați Avastin (care, din păcate, se obține numai la indicația medicului oncolog), procurați-vă produsul Artemisinin – remediu antitumoral, imunostimulant și antimetastazic indicat în mai toate tipurile de boală neoplazică.
Desigur, această schemă de tratament poate fi sau nu potrivită stadiului în care vă aflați. Vă asigur că mai sunt și alte soluții terapeutice, cum ar fi ciupercile Ganoderma, Cordyceps sau Lentinus, cunoscute și sub denumirea de Shitake, Maitake sau Reishi.
Am certitudinea că mai sunt și alte amănunte legate de suferința dvs. Din păcate, nu le menționați în scrisoarea adresată redacției revistei „Formula AS”. De aceea, vă rog să mă contactați telefonic!
Să auzim numai de bine!
Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/13.75.37, e-mail: [email protected]
„Soțul meu a fost operat de pterigion” (Răspuns pentru LAVINIA – Iași, F. AS nr. 1573)

Extractul apos de Propolis este singura soluție utilă în acest caz. Se administrează câte o picătură de trei ori pe zi, în ambii ochi, până la dispariția acelei pielițe, după care se folosește profilactic câte o picătură pe zi, dimineața, timp îndelungat. Dacă nu găsiți pe piață acest preparat, contactați-mă.
„Ajutați-mă să mă vindec de osteoporoză!” (Răspuns pentru DANIELA S. – București, F. AS nr. 1573)
Consumați zilnic pudră din coji de ouă amestecată 1/1 cu miere de salcâm, din care luați 1 linguriță pe zi dimineața, înainte de micul dejun. Scoateți definitiv din alimentație carnea de porc și derivatele, iar restul proteinelor și grăsimilor de origine animală trebuie consumate doar de 1-2 ori pe lună, în rest, hrană vegetariană. Luați aminte la animalele erbivore: ele niciodată și nicicând nu s-au îmbolnăvit de osteoporoză. De la ciorbă de lobodă, ștevie sau spanac nu se îmbolnăvește nimeni de osteoporoză, ci de la cărniță! Și nu uitați să vă rugați. Primul doctor e Dumnezeu!
„Sufăr de gură uscată” (Răspuns pentru DINU T. – București, F. AS nr. 1559)
În cadrul laboratorului farmaciei „Aroma-tis” din loc. Coșna, jud. Suceava, am conceput un produs fito-farmaceutic sub formă de pudră de uz intern, destinat candidozelor bucale și digestive. Câțiva pacienți a căror gură se usca, concomitent cu prezența candidozei bucale, au constatat cu surprindere că odată cu vindecarea candidozei le-a dispărut și acea uscăciune a gurii! Produsul se numește: „Preparat pentru candidoză bucală și digestivă”. Pentru detalii, contactați-mă!
Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel. 0722/85.12.77, 0314/21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me
„Am colon iritabil și steatoză hepatică” (Răspuns pentru OVIDIU B. – Constanța, F. AS nr. 1571)

Colonul iritabil este o afecțiune digestivă inflamatorie, simptomele lui fiind reprezentate de dureri abdominale, flatulență, diaree. O alternativă naturală la medicaţia clasică o reprezintă gama de produse Imunyze, suplimente alimentare realizate din imunoglobulină Y de tip aviar. Aceste produse au proprietăţi antiinflamatorii, antimicrobiene şi imunomodulatoare; în plus, reglează populaţia bacteriană de la nivel intestinal. De aceea, se recomandă ca suport în afecţiunile gastrointestinale, ameliorând simptomatologia locală. Pentru a beneficia de un protocol terapeutic adecvat, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară, producătorii acestor suplimente. Multă sănătate!
Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77
„Am diagnosticul rinichi hidronefrotic gradul III – IV” Răspuns pentru MARIA D. – București, F. AS 1573)

Operațiile prin care sunt eliminate anumite organe, aveți dreptate, sunt în coada listei. Nu se mai pune nimic în locul organului care are o funcție bine stabilită.
În cazul dumneavoastră, problema se rezolvă foarte ușor și fără efecte secundare consumând, 2-3 luni, 150 g argilă „ALGO” pe zi. Aceasta curăță de nisip și calculi rinichiul bolnav și îi redă funcția. Argila „ALGO”, pe lângă afecțiunile renale, pansează și vindecă afecțiunile digestive, ale ficatului, diabetul, tiroida, este puternic antitoxică, elimină metalele grele și celulele canceroase proaspete. Astfel, pe lângă rinichiul bolnav, întregul dumneavoastră organism va beneficia de efectele curative ale argilei, care are inteligența naturii.
Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.