
Am fost diagnosticată cu scleroză laterală amiotrofică și mi-aș dori din suflet să aflu dacă mai există persoane care s-au confruntat cu această boală și ce tratamente au urmat, în special naturiste, dacă există. Vă mulțumesc din suflet,
STELA LUCESCU – Iași
„Paresteziile generalizate îmi fac viața un calvar”
De ceva vreme sufăr de o boală neurologică gravă, care mă chinuie zi și noapte. Simt că îmi pierd controlul, că o iau razna psihic. Suferința mea poartă numele de parestezii generalizate pe tot corpul și se manifestă cu înțepături, furnicături, sensibilitate la atingere. Senzațiile se agravează noaptea, când mă bag în pat. Nu reușesc să mă odihnesc deloc din cauza asta. Poate mă ajută cineva care a mai avut o asemenea problemă să ameliorez, cumva, această suferință.
ELENA M. – București
„Nepotul meu de 9 ani este autist, iar eu am leucom cornean și edem macular”
Stimată redacție,
Mă numesc Măndița, sunt din Vrancea și vă mulțumesc mult că existați. Am și eu multe probleme pentru care vă rog să mă ajutați:
* Am un nepot de 9 ani, diagnosticat cu autism; în biserică, la sfintele Masluri, nu stă deloc liniștit, nu vorbește, de auzit, aude, spune cuvinte doar dacă îl pui să repete, țipă tot timpul, uneori e impulsiv. Aș dori să ne ajutați cu niște sfaturi: unde există școli speciale pentru autiști pentru perioade scurte sau mai lungi. De asemenea, vrem să știm și dacă există tratamente naturiste care l-ar ajuta pe băiat: toată ziua sare, aleargă, țipă, nu ne înțelegem cu el. Am vrea să ne recomandați preoți deosebiți și înzestrați cu har.
* O altă problemă gravă este a mea, cu vederea, am 61 de ani și văd foarte rău: la ochiul drept am leucom cornean central, iar la ochiul stâng am edem macular, hemoragii în maculă, probleme care pot duce oricând la pierderea totală a vederii. Iau multe medicamente pentru tensiune și am o circulație foarte proastă periferică. Cu vasele de sânge stau foarte prost, am făcut un accident vascular la ochiul stâng. Ce să fac, la ce procedee naturiste și la ce doctori mă sfătuiți să apelez? Vederea îmi scade pe zi ce trece. Dimineața ochii mă ustură, pleoapele se umflă. Aștept răspuns în paginile revistei dvs. Vă mulțumesc mult!
MĂNDIȚA B. – Focșani
„Avem nevoie de îndrumări pentru tratarea bolii fasciită eozinofilică idiopatică”
Suntem o familie disperată din cauza unei boli apărute pe neașteptate și totodată străină umilelor noastre cunoștințe medicale. Soțul meu, în vârstă de 46 de ani, a fost diagnosticat în 2022 cu fasciită eozinofilică idiopatică și ulterior cu scleroemfizem bilateral difuz. Boala este extrem de rară (305 cazuri în România) și noi, practic, nu știm nimic despre ea: nici cum evoluează în timp, nici dacă sunt șanse de vindecare. Printre alte medicamente care sunt menționate în fișa de externare, soțul face o dată pe săptămână Metotrexat 5 mg injectabil. După această injecție, starea lui de sănătate se înrăutățește vizibil: i se încleștează mâinile, picioarele îi amorțesc, apar pete pe piele… Făcând periodic analize de sânge, în luna noiembrie 2022 i s-a depistat boala denumită borelioză (nu ne aducem aminte să fi fost ciupit de vreo căpușă – câini și pisici nu avem). Ni s-a spus că boala inițială, adică fasciita, ar putea fi declanșată de Borrelia, dar totul este incert. Dacă cineva ne poate da mai multe detalii sau informații despre această boală, îl rugăm să ne scrie.
Am vrea să luăm legătura cu alți pacienți care suferă de această boală, poate vom ști și noi mai multe. Așteptăm răspuns la aceste rânduri și Dumnezeu să ajute și să dea sănătate tuturor celor suferinzi. Cu deosebit respect și speranță în suflet,
CONSTANȚA – Târgoviște
„Nu mă pot vindeca de eritem nodos”
Aș dori să aflu mai multe despre diagnosticul meu, și anume eritem nodos, o reacție inflamatorie a țesutului adipos subcutanat, care se manifestă prin apariția unor noduli dureroși. Poate aveți dvs. vreun tratament care să mă ajute, pentru că eu mă lupt cu acest eritem de aproximativ 5 ani, timp în care am făcut foarte multe analize și tratamente, inclusiv biopsie, la care nu a ieșit nimic. Vă rog frumos să îmi răspundeți și mie, dacă se poate, prin intermediul unui specialist. Mulțumesc anticipat!
GEORGETA I. – Slatina
„După operația pentru deviație de sept, am rămas cu niște bâzâituri permanente în urechi”
Bună ziua, numele meu este Cristian, sunt din Sibiu și am 30 de ani. Urmăresc cu drag revista dvs., sfaturile, și vă consider o revistă de clasă. Am o problemă de sănătate care mă macină și nu îi pot da de cap: în urmă cu doi ani am fost operat pentru deviație de sept (dureroasă, aproape fără anestezie, am trecut prin momente grele). După operație a început calvarul: am început să am niște bâzâituri permanente în urechi, care mă chinuie și acum. După multe vizite la doctori specialiști, nu am ajuns la niciun rezultat. Am făcut tratament cu Ginkgo biloba, pe urmă cu Tanakan, fără rezultate. Eu sunt în Spania de câțiva ani, unde am fost la multe cabinete și toate analizele au ieșit în parametri normali. Acum câteva săptămâni mi s-au făcut investigații la nervii auditivi, la osul urechii, test pentru auz și pe urmă RMN, și totul a ieșit ok. Ce mai pot face? E foarte deranjant, tot timpul am avut probleme cu gâtul: dureri în gât, amigdalite dese. Vă mulțumesc, aștept răspunsurile dvs.
CRISTIAN T. – Spania