Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de scleroză laterală amiotrofică”

Foto: Shutterstock

Am fost diagnosticată cu scleroză laterală amiotrofică și mi-aș dori din suflet să aflu dacă mai există persoane care s-au confruntat cu aceas­tă boală și ce tratamente au urmat, în special naturiste, dacă există. Vă mulțumesc din suflet,

STELA LUCESCU – Iași

„Paresteziile generalizate îmi fac viața un calvar”

De ceva vreme sufăr de o boală neurologică gravă, care mă chinuie zi și noapte. Simt că îmi pierd controlul, că o iau razna psihic. Suferința mea poartă numele de parestezii generalizate pe tot corpul și se manifestă cu înțepături, furni­cături, sensibilitate la atingere. Senzațiile se agra­vează noaptea, când mă bag în pat. Nu reușesc să mă odihnesc deloc din cauza asta. Poate mă ajută cineva care a mai avut o asemenea problemă să ameliorez, cumva, această suferință.

ELENA M. – București

„Nepotul meu de 9 ani este autist, iar eu am leucom cornean și edem macular”

Stimată redacție,

Mă numesc Măndița, sunt din Vrancea și vă mul­țu­­mesc mult că existați. Am și eu multe probleme pentru care vă rog să mă ajutați:

* Am un nepot de 9 ani, diag­nosticat cu au­tism; în bise­rică, la sfintele Mas­luri, nu stă deloc liniștit, nu vor­bește, de au­zit, aude, spune cuvinte doar dacă îl pui să repete, țipă tot timpul, uneori e impulsiv. Aș dori să ne ajutați cu niște sfaturi: unde există școli spe­ciale pentru autiști pentru perioade scurte sau mai lungi. De asemenea, vrem să știm și dacă există trata­mente natu­riste care l-ar ajuta pe băiat: toată ziua sare, aleargă, țipă, nu ne înțelegem cu el. Am vrea să ne reco­mandați preoți deosebiți și înzestrați cu har.

* O altă problemă gravă este a mea, cu vederea, am 61 de ani și văd foarte rău: la ochiul drept am leu­com cornean central, iar la ochiul stâng am edem macular, he­­moragii în maculă, probleme care pot duce oricând la pierderea totală a vederii. Iau multe medi­camente pentru ten­siune și am o circulație foarte proastă periferică. Cu vasele de sânge stau foarte prost, am făcut un acci­dent vas­cular la ochiul stâng. Ce să fac, la ce pro­cedee natu­riste și la ce doctori mă sfătuiți să ape­lez? Vederea îmi scade pe zi ce trece. Dimi­neața ochii mă ustură, pleoa­pele se umflă. Aș­tept răspuns în paginile revistei dvs. Vă mulțumesc mult!

MĂNDIȚA B. – Focșani

„Avem nevoie de îndrumări pentru tratarea bolii fasciită eozinofilică idiopatică”

Suntem o familie disperată din cauza unei boli apă­rute pe neașteptate și totodată străină umilelor noastre cunoștințe medicale. Soțul meu, în vârstă de 46 de ani, a fost diagnosticat în 2022 cu fas­ciită eozino­filică idiopatică și ulterior cu sclero­em­fizem bilateral difuz. Boala este ex­trem de rară (305 cazuri în Ro­mânia) și noi, practic, nu știm ni­mic despre ea: nici cum evo­luea­ză în timp, nici dacă sunt șanse de vindecare. Printre alte medicamente care sunt mențio­nate în fișa de exter­nare, soțul face o dată pe săptămână Me­totrexat 5 mg in­jec­tabil. După această injecție, starea lui de sănătate se înrău­tățește vizibil: i se încleștează mâinile, pi­cioarele îi amorțesc, apar pete pe piele… Făcând periodic ana­lize de sânge, în luna no­iembrie 2022 i s-a depistat boala denumită borelioză (nu ne adu­cem aminte să fi fost ciupit de vreo căpușă – câini și pisici nu avem). Ni s-a spus că boala inițială, adi­că fasciita, ar pu­tea fi de­clan­șată de Borrelia, dar totul este incert. Dacă cine­va ne poate da mai mul­te detalii sau in­formații despre această boa­lă, îl rugăm să ne scrie.

Am vrea să luăm legătura cu alți pacienți care su­feră de această boală, poate vom ști și noi mai multe. Așteptăm răspuns la aceste rânduri și Dum­nezeu să ajute și să dea sănătate tuturor celor suferinzi. Cu deo­sebit respect și speranță în suflet,

CONSTANȚA – Târgoviște

„Nu mă pot vindeca de eritem nodos”

Aș dori să aflu mai multe despre diagnosticul meu, și anume eritem nodos, o reacție inflama­to­rie a țesutu­lui adipos subcutanat, care se ma­nifestă prin apariția unor noduli du­reroși. Poate aveți dvs. vreun tratament care să mă ajute, pentru că eu mă lupt cu acest eri­tem de aproxi­ma­tiv 5 ani, timp în ca­re am făcut foar­te mul­te ana­lize și tra­ta­mente, inclusiv biopsie, la care nu a ieșit nimic. Vă rog frumos să îmi răs­pundeți și mie, da­că se poate, prin in­terme­diul unui specialist. Mulțu­mesc an­ticipat!

GEORGETA I. – Slatina

„După operația pentru deviație de sept, am rămas cu niște bâzâituri permanente în urechi”

Bună ziua, numele meu este Cris­tian, sunt din Sibiu și am 30 de ani. Urmăresc cu drag revista dvs., sfatu­ri­le, și vă consider o revistă de clasă. Am o problemă de sănătate care mă macină și nu îi pot da de cap: în urmă cu doi ani am fost operat pentru deviație de sept (du­re­roasă, aproape fără anestezie, am trecut prin mo­men­te grele). După operație a început cal­varul: am în­ceput să am niște bâzâituri permanente în urechi, care mă chi­nuie și acum. După multe vizite la doctori specia­liști, nu am ajuns la niciun rezultat. Am făcut tratament cu Ginkgo biloba, pe urmă cu Tanakan, fără rezultate. Eu sunt în Spa­nia de câțiva ani, unde am fost la multe ca­bi­nete și toate analizele au ieșit în parametri nor­mali. Acum câteva săptămâni mi s-au făcut investi­gații la nervii auditivi, la osul urechii, test pentru auz și pe ur­mă RMN, și totul a ieșit ok. Ce mai pot face? E foarte deranjant, tot timpul am avut pro­bleme cu gâtul: dureri în gât, amig­dalite dese. Vă mulțumesc, aștept răspun­surile dvs.

CRISTIAN T. – Spania

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian