Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Așa m-am vindecat…

• Sfaturi de folos, de la oameni care au învins boala •

„Cum m-am vindecat de dependența de alcool”

Foto: Shutterstock

În mai mult de 10 ani de când citesc „Formula AS”, în foarte multe numere au apărut apeluri mai mult sau mai puțin disperate, cu privire la depen­dența față de alcool. Tot cu aceeași frecvență au apărut și pro­pu­neri care să vindece această boală veche de mii de ani și răspândită pe tot globul. Cauza și soluția vinde­cării, cea mai rapidă – mai puțin de 24 de ore – și cea mai ieftină – costul a cca 300 grame miere de albine – au fost scrise în cartea doctorului american D.C. Jar­vis, „Mierea și alte produse naturale”, care a fost tradusă în toate limbile pământului și a constituit atunci un best-seller – un succes de librărie. Am citit această carte plină de ex­cepționale învățăminte, iar la pag. 131 am găsit chiar și metoda de rezolvare a pro­blemei al­coolis­mu­lui. Am hotărât să o aplic, fiindcă în ultimii șapte ani, rămânând singur, devenisem de­pen­­dent de alcool, care îmi măcina sănătatea, de care, ca octogenar, aveam multă nevoie. Cauza bolii: doc­torul Jarvis arată în cartea sa că depen­dența de alcool este dată de lipsa din organism, la anumite persoane, a potasiului. Mierea, conținând în bună parte potasiu, contracarează setea de alcool și ajută substanțial la procesul de dezalcoolizare. Lipsa de potasiu dă cor­pu­lui o reacție alcalină. Băutu­rile alcoolice sunt în gene­ral acide. Printre cele mai acide sunt be­rea și vinul, care au pH 4,5. De aseme­nea, cafeaua și ceaiul sunt băuturi foar­te acide, cu pH 4,5, fapt pentru care dau depen­dență celor cu lipsă de potasiu în orga­nism. Cum am proce­dat: în carte se spunea să se ia într-o zi, începând de la ora 18, din 20 în 20 de minu­te, câte șase lingurițe de mie­re de albine, după care urma cina și pau­­­ză până dimi­nea­ța, când înain­te de micul dejun se luau, din nou, de trei ori, câte 6 lingurițe la 20 de mi­nute. Urmează micul dejun, iar după 10 minute, se adminis­trea­ză încă 6 lin­gurițe de miere. Înainte de prânz – 4 lin­­gurițe de mie­re și după prânz ulti­mele 4 lin­gurițe de mie­re. Deci, în total, 68 lingu­rițe de miere pe zi, cca 300 grame de mie­re. Dacă până atunci nu pu­team ține nicio băutură în casă, fiindcă îmi cerea organismul, după tratament, orice băutură mi-a devenit indife­rentă. Au trecut de atunci mai mult de două luni și nu am mai sim­țit ne­voia să beau. Doctorul Jar­vis scrie că a tratat un cetă­țean care bău­se continuu 15 zile, de era aproape pa­ra­lizat, și a avut succes. Părerea mea este ca, atunci când depen­den­tul de alcool refuză să se trateze, să-i oferim can­titatea de miere diluată în alcool, spu­nân­du-i că este lichior. Primindu-și ne­ce­­sa­rul de potasiu, omul se vin­decă. Deci, trata­men­tul durează puțin, este accesibil la orice pungă și vin­decă o boală gravă.

IOAN M. – București

Leac coreean împotriva virozelor

Vreau să vă propun un remediu extrem de eficient pen­tru prevenirea gripelor și virozelor. Am citit într-o revistă că cer­cetătorii presti­gioasei uni­versități Vir­ginia din SUA au făcut un experi­ment soldat cu mare suc­ces, menit să preîn­tâm­pine gripa. Astfel, unui nu­măr de 364 de per­soane li s-a admi­nistrat în pe­rioada ier­nii ginseng combinat cu miere, și cea mai mare parte a subiec­ților n-au făcut gripă și viroză. Se ia câte o lin­guriță de miere și gin­seng, una dimineața și una după-amiaza (până la ora 17), în două etape. Una cu­prinsă între 1 Octombrie – 30 Oc­tom­brie, cea­lal­tă, între 1 Martie și 30 Martie. Trata­men­tul este tot de origine co­reeană. Eu l-am prac­ticat, și de șase ani nu mai am pro­bleme cu aceste gripe de pri­mă­vară-toamnă. Bunul Dum­ne­zeu să bi­ne­cu­vânteze minunata „For­mula AS”. Am făcut și eu trata­mentul cu le­urdă, re­co­mandat în re­vista dvs., iar rezul­tatul a fost ne­mai­po­menit.

DOINA P. – București

Coada-calului contra apei la genunchi

Așa cum și eu am beneficiat de pe urma unor re­țete publicate în revista „Formula AS”, vreau să întorc bi­nele primit, trimițându-vă o rețetă care nu-i deloc cos­tisitoare și face mi­nuni. Este vorba despre compre­se­le cu coada-calului, pentru apă la genunchi (hidar­tro­ză sau hidartrită). Cum se pro­cedează: deasupra unui vas cu apă care fierbe în clocot se pune o stre­cu­rătoare în care este un pumn de coada-calului. Când vaporii au încins plantele, se răstoarnă conținu­tul pe o pânză cu­ra­tă și se leagă strâns compresa pe locul bol­nav. Dea­supra se mai pune un fular de lână pen­­tru a reține căldura mai mult timp. Compre­sa se pu­ne sea­ra și se lasă până dimi­nea­ța. În timpul zilei, se beau trei căni de ceai de coada-calului. Eu am făcut apă la ge­nunchi în urma unei căză­turi și um­flătura era de mărimea unui ou. După 10 zile a dispărut complet.

ELENA L. – Brăila

Trei rețete țărănești

Dorind să vin în ajutorul oamenilor cu pro­ble­me de sănătate de care dvs. vă ocupați cu atâta bu­nă­voin­ță și generozitate, îmi permit să vă ofer câ­teva rețete vechi, țărănești. Ele sunt mai puțin întâlnite și au fost verificate în timp de mine și de alte persoane sufe­rinde.

Apa provenită din spălarea stupului

Am aflat, prin intermediul unei pu­bli­cații foarte vechi, un remediu pentru tra­tarea flebitelor ulce­roase. După ce stu­pul este spălat, apa prove­nită se adu­nă și se fac spălături sau se pun com­prese pe răni. Această apă con­ține rezi­duuri ale unor pro­duse api­cole: miere, propolis, ceară, lăptișor de mat­că, albi­ne moarte ș.a. Apa trebuie să fie strânsă cu grijă și cât mai cura­tă. Cunoscând o femeie sărmană care suferea de răni pe una din gambe, m-am gândit s-o ajut. Nu avea nicio speranță în re­zol­­va­rea acestei afecțiuni. Dân­­du-mi seama că, ori­cum, n-avea posibi­lități mate­riale să se trate­ze, i-am recomandat acest leac. Un apicultor cu suflet bun a aju­tat-o, dându-i o canti­tate sufi­cientă de apă, cu care s-a spălat. După un timp rela­tiv scurt, s-a pro­dus o îmbunătățire a as­pec­tului pielii, cicatrizarea a continuat satisfăcător, și ast­fel pacienta a fost salvată de la amputarea picio­ru­lui. Medicii au ră­mas surprinși de efectele acestui leac. A fost sin­gurul caz pe care l-am cunoscut, dar cred că acest remediu poate fi eficient și în alte boli ale pielii.

„Scuturătura de fân”

M-a impresionat grija unor mame din mediul ru­ral care-și scaldă pruncii în fiertură de frunze de nuc sau de scuturătură de fân. Mi s-a explicat că ele cură­ță pie­lea și întăresc organismul. O fetiță din familia noastră a contractat o eczemă foarte rebelă în regiu­nea lombară – probabil de la plajă. Orice tratament aplicat aducea o ameliorare parțială, după care ecze­ma revenea într-o formă mai acută. M-am gândit la acest leac și, aflându-mă prin părțile Năsăudului, am rugat-o pe gazda mea să-mi procure de la localnici niște stroh (denumirea locală a florilor de fân). O bă­trâ­nică mi-a adus un sac. Fetița a început trata­men­tul și, foarte curând, eczema a dispărut definitiv.

Uleiul de cimbru

Cimbrul, atât cel sălbatic (cim­bri­șorul de câmp), cât și cel de cultură (Thy­mus vulgaris), este mult mai efi­cace decât s-ar crede. Fitoterapeuți com­petenți, în colaborare cu chimiști și far­maciști, au ajuns – în urma unor cer­cetări – la concluzia că uleiul de cimbru este de câteva ori mai eficient decât cele mai perfor­mante antibiotice, în anumite infecții, cum ar fi cele uri­nare. Am veri­ficat acest lucru utilizând, în cazul unei afecțiuni foarte rebele ale tractului uri­nar, câte­va picături de ulei de cimbru, puse în ceaiurile pregătite (din plante diure­tice). Uleiul se prepară relativ ușor: plan­ta mărunțită se acoperă cu ulei; după câteva zile se adaugă puțin alcool, se fierbe în bain-marie și se strecoară. M-am vin­decat defi­nitiv, dar, în acest caz, este valabilă și pru­dența do­zării poțiunii, ca și în alte cazuri: obli­­geană, spânz, rostopască etc., unde abuzul produce in­to­xicații. Revenind la cimbru, această plantă mai are două im­portante efecte: ajută la de­ga­jarea bilei, pre­cum și la revi­go­rarea orga­nismului, în baia totală cu fier­tură. Do­resc celor care vor beneficia de aceste re­me­dii mul­tă să­nătate!

VIRGINIA N. – Galați

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.