• Sfaturi de folos, de la oameni care au învins boala •
„Cum m-am vindecat de dependența de alcool”

În mai mult de 10 ani de când citesc „Formula AS”, în foarte multe numere au apărut apeluri mai mult sau mai puțin disperate, cu privire la dependența față de alcool. Tot cu aceeași frecvență au apărut și propuneri care să vindece această boală veche de mii de ani și răspândită pe tot globul. Cauza și soluția vindecării, cea mai rapidă – mai puțin de 24 de ore – și cea mai ieftină – costul a cca 300 grame miere de albine – au fost scrise în cartea doctorului american D.C. Jarvis, „Mierea și alte produse naturale”, care a fost tradusă în toate limbile pământului și a constituit atunci un best-seller – un succes de librărie. Am citit această carte plină de excepționale învățăminte, iar la pag. 131 am găsit chiar și metoda de rezolvare a problemei alcoolismului. Am hotărât să o aplic, fiindcă în ultimii șapte ani, rămânând singur, devenisem dependent de alcool, care îmi măcina sănătatea, de care, ca octogenar, aveam multă nevoie. Cauza bolii: doctorul Jarvis arată în cartea sa că dependența de alcool este dată de lipsa din organism, la anumite persoane, a potasiului. Mierea, conținând în bună parte potasiu, contracarează setea de alcool și ajută substanțial la procesul de dezalcoolizare. Lipsa de potasiu dă corpului o reacție alcalină. Băuturile alcoolice sunt în general acide. Printre cele mai acide sunt berea și vinul, care au pH 4,5. De asemenea, cafeaua și ceaiul sunt băuturi foarte acide, cu pH 4,5, fapt pentru care dau dependență celor cu lipsă de potasiu în organism. Cum am procedat: în carte se spunea să se ia într-o zi, începând de la ora 18, din 20 în 20 de minute, câte șase lingurițe de miere de albine, după care urma cina și pauză până dimineața, când înainte de micul dejun se luau, din nou, de trei ori, câte 6 lingurițe la 20 de minute. Urmează micul dejun, iar după 10 minute, se administrează încă 6 lingurițe de miere. Înainte de prânz – 4 lingurițe de miere și după prânz ultimele 4 lingurițe de miere. Deci, în total, 68 lingurițe de miere pe zi, cca 300 grame de miere. Dacă până atunci nu puteam ține nicio băutură în casă, fiindcă îmi cerea organismul, după tratament, orice băutură mi-a devenit indiferentă. Au trecut de atunci mai mult de două luni și nu am mai simțit nevoia să beau. Doctorul Jarvis scrie că a tratat un cetățean care băuse continuu 15 zile, de era aproape paralizat, și a avut succes. Părerea mea este ca, atunci când dependentul de alcool refuză să se trateze, să-i oferim cantitatea de miere diluată în alcool, spunându-i că este lichior. Primindu-și necesarul de potasiu, omul se vindecă. Deci, tratamentul durează puțin, este accesibil la orice pungă și vindecă o boală gravă.
IOAN M. – București
Leac coreean împotriva virozelor
Vreau să vă propun un remediu extrem de eficient pentru prevenirea gripelor și virozelor. Am citit într-o revistă că cercetătorii prestigioasei universități Virginia din SUA au făcut un experiment soldat cu mare succes, menit să preîntâmpine gripa. Astfel, unui număr de 364 de persoane li s-a administrat în perioada iernii ginseng combinat cu miere, și cea mai mare parte a subiecților n-au făcut gripă și viroză. Se ia câte o linguriță de miere și ginseng, una dimineața și una după-amiaza (până la ora 17), în două etape. Una cuprinsă între 1 Octombrie – 30 Octombrie, cealaltă, între 1 Martie și 30 Martie. Tratamentul este tot de origine coreeană. Eu l-am practicat, și de șase ani nu mai am probleme cu aceste gripe de primăvară-toamnă. Bunul Dumnezeu să binecuvânteze minunata „Formula AS”. Am făcut și eu tratamentul cu leurdă, recomandat în revista dvs., iar rezultatul a fost nemaipomenit.
DOINA P. – București
Coada-calului contra apei la genunchi
Așa cum și eu am beneficiat de pe urma unor rețete publicate în revista „Formula AS”, vreau să întorc binele primit, trimițându-vă o rețetă care nu-i deloc costisitoare și face minuni. Este vorba despre compresele cu coada-calului, pentru apă la genunchi (hidartroză sau hidartrită). Cum se procedează: deasupra unui vas cu apă care fierbe în clocot se pune o strecurătoare în care este un pumn de coada-calului. Când vaporii au încins plantele, se răstoarnă conținutul pe o pânză curată și se leagă strâns compresa pe locul bolnav. Deasupra se mai pune un fular de lână pentru a reține căldura mai mult timp. Compresa se pune seara și se lasă până dimineața. În timpul zilei, se beau trei căni de ceai de coada-calului. Eu am făcut apă la genunchi în urma unei căzături și umflătura era de mărimea unui ou. După 10 zile a dispărut complet.
ELENA L. – Brăila
Trei rețete țărănești
Dorind să vin în ajutorul oamenilor cu probleme de sănătate de care dvs. vă ocupați cu atâta bunăvoință și generozitate, îmi permit să vă ofer câteva rețete vechi, țărănești. Ele sunt mai puțin întâlnite și au fost verificate în timp de mine și de alte persoane suferinde.
Apa provenită din spălarea stupului
Am aflat, prin intermediul unei publicații foarte vechi, un remediu pentru tratarea flebitelor ulceroase. După ce stupul este spălat, apa provenită se adună și se fac spălături sau se pun comprese pe răni. Această apă conține reziduuri ale unor produse apicole: miere, propolis, ceară, lăptișor de matcă, albine moarte ș.a. Apa trebuie să fie strânsă cu grijă și cât mai curată. Cunoscând o femeie sărmană care suferea de răni pe una din gambe, m-am gândit s-o ajut. Nu avea nicio speranță în rezolvarea acestei afecțiuni. Dându-mi seama că, oricum, n-avea posibilități materiale să se trateze, i-am recomandat acest leac. Un apicultor cu suflet bun a ajutat-o, dându-i o cantitate suficientă de apă, cu care s-a spălat. După un timp relativ scurt, s-a produs o îmbunătățire a aspectului pielii, cicatrizarea a continuat satisfăcător, și astfel pacienta a fost salvată de la amputarea piciorului. Medicii au rămas surprinși de efectele acestui leac. A fost singurul caz pe care l-am cunoscut, dar cred că acest remediu poate fi eficient și în alte boli ale pielii.
„Scuturătura de fân”
M-a impresionat grija unor mame din mediul rural care-și scaldă pruncii în fiertură de frunze de nuc sau de scuturătură de fân. Mi s-a explicat că ele curăță pielea și întăresc organismul. O fetiță din familia noastră a contractat o eczemă foarte rebelă în regiunea lombară – probabil de la plajă. Orice tratament aplicat aducea o ameliorare parțială, după care eczema revenea într-o formă mai acută. M-am gândit la acest leac și, aflându-mă prin părțile Năsăudului, am rugat-o pe gazda mea să-mi procure de la localnici niște stroh (denumirea locală a florilor de fân). O bătrânică mi-a adus un sac. Fetița a început tratamentul și, foarte curând, eczema a dispărut definitiv.
Uleiul de cimbru
Cimbrul, atât cel sălbatic (cimbrișorul de câmp), cât și cel de cultură (Thymus vulgaris), este mult mai eficace decât s-ar crede. Fitoterapeuți competenți, în colaborare cu chimiști și farmaciști, au ajuns – în urma unor cercetări – la concluzia că uleiul de cimbru este de câteva ori mai eficient decât cele mai performante antibiotice, în anumite infecții, cum ar fi cele urinare. Am verificat acest lucru utilizând, în cazul unei afecțiuni foarte rebele ale tractului urinar, câteva picături de ulei de cimbru, puse în ceaiurile pregătite (din plante diuretice). Uleiul se prepară relativ ușor: planta mărunțită se acoperă cu ulei; după câteva zile se adaugă puțin alcool, se fierbe în bain-marie și se strecoară. M-am vindecat definitiv, dar, în acest caz, este valabilă și prudența dozării poțiunii, ca și în alte cazuri: obligeană, spânz, rostopască etc., unde abuzul produce intoxicații. Revenind la cimbru, această plantă mai are două importante efecte: ajută la degajarea bilei, precum și la revigorarea organismului, în baia totală cu fiertură. Doresc celor care vor beneficia de aceste remedii multă sănătate!
VIRGINIA N. – Galați