Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de gastroesofagită prin reflux biliar” (Răspuns pentru GABRIELA – Vaslui)

Foto: Shutterstock

Și eu am făcut colecistectomie în anul 2011 și am avut aceleași simp­tome ca și dvs. Făcând endo­scopie di­gestivă superioară, mi s-a depistat hernie hiatală-flotantă, cu reflux biliar, bi­liom. Mi s-a re­co­mandat Metoclo­pramid 10 mg, câte unul după fiecare masă, timp de o lună (și mai mult). Între timp, am constatat că lu­ând câte 2 capsule Re­digest, după me­sele prin­­­cipale, se rezolvă pro­blema. Numai în cazuri spe­ciale am luat Me­toclo­pra­mid. Se mănâncă câte puțin, 5 mese pe zi, și totul pregătit fără gră­simi. Să vă fie de folos!

SILVIA – Câmpina, jud. Prahova

„Am dureri de cap intense care nu dispar nici sub tratament” (Răspuns pentru SIMONA – Oradea)

Stimată domnișoară, am avut și eu aceleași simp­tome cu cele pe care le prezentați dvs., epi­soa­dele migre­noase se înte­țiseră, am făcut o serie completă de analize (dintre cele enu­me­rate și de dvs.), iar con­cluzia-diag­nostic a fost „sindrom de suprasoli­ci­tare”, dat fiind că activitatea mea profesională în­sem­na și înseamnă multe ore petrecute în fața cal­culato­ru­lui. Nu m-am mulțumit cu acest diagnostic, ar fi în­sem­nat să nu mai pot munci la pa­rametrii cu care eram obișnuită. Și așa am ajuns să bă­nuiesc o disfuncție a colecis­tului, iar prin supra­vegherea alimentației și ad­ministrarea, în cazurile când la masă sunt alimente mai „grele” – ciuperci, usturoi, ceapă, tocătură ș.a. – de Anghirol, am reușit să re­duc frecvența mi­gre­nelor la patru-cinci pe an. Și atunci când mai apar, sunt efec­tul unei perioade grele la serviciu, al unei alimentații „pe fu­gă” și/sau somn de slabă calitate. Vă doresc să găsiți (și) în sfaturile mele drumul către însănătoșire!

TATIANA – București

„Vă rog să mă ajutați să mă vindec de arteriopatie” (Răspuns pentru CRISTIAN F. – Tg. Jiu)

E foarte indicat ca, cel puțin pentru o perioadă, să renunțați la consumul de carne, produse din car­ne, pește, produse din pește și, definitiv, la alcool, tutun, cafea, alimente cu coloranți și conservanți sintetici. De asemenea, v-ar ajuta foarte mult re­gimul Oshawa, despre care s-a publicat pe larg în această revistă. Pe scurt, timp de zece zile, se consumă numai grâu integral (nu arpacaș), orez, mei decorticat și hrișcă fierte, coapte, turtițe, supă sau terci, numai cu sare și apă. Puteți ține acest re­gim 10 zile lunar. * Luați următoarele plante: fruc­te de măceș, fructe de cătină albă, sulfină, ghim­pe, frunze de coacăz. Plantele se râșnesc pul­bere cu o râșniță electrică, se amestecă în pro­porții egale și din acest amestec veți lua câte o linguriță din 6 în 6 ore, preferabil la orele 6, 12, 18, 24, cu minimum 30 de minute înainte de masă; plantele se țin sub limbă 15-20 de minute, apoi se înghit cu puțină apă plată sau minerală. * Luați următoarele extracte glicero-alcoolice: extract de muguri de plop (Populus nigra), 50 picături pe zi – seara, și extract de muguri de sânger (Cornus sanguinea), 50 picături pe zi, dimineața. * Faceți, de două ori pe săptămână, o baie cu rozmarin: pre­gătiți 5 l ma­cerat de rozmarin (se pun 2 linguri pline de plantă râșnită la 1 l apă, și se lasă la macerat 7 ore, apoi se strecoară) și îl adăugați la apa călduță (35°C) din cadă. Baia durează 20 de minute. * Masați-vă pi­cioarele, în fiecare seară, cu un amestec de oțet de mere cu miere și apă (1 linguriță oțet de mere la jumătate de pahar de apă).

ANDREEA D. – București

„Doresc un leac naturist pentru celule scuamoase atipice” (Răspuns pentru RALUCA – Sighetu-Marmației)

Dragă Raluca, s-ar putea ca pre­zența acestor ce­lule în analiza Pa­panicolau să anunțe ceva mai serios. Cel puțin, așa a fost în cazul meu. Trebuie mers la un doctor ginecolog bun, trebuie ana­lizați markerii tu­mo­­rali (știe medicul ce să ceară, CEA, AFP) și, în func­ție de rezultat, trebuie mers mai departe (sau nu) cu un RMN (pre­ferabil to­mo­gra­fiei). Cu uterul nu e de glumă. Dacă se îmbol­năvește, nu dă aproape niciun simptom. Nu trebuie să te sperii, dar „paza bună trece primejdia rea”, spune un pro­verb. Preven­tiv, nu strică spă­lă­turi săptămânale (nu mai des!) cu un ceai (infuzie) din pelin, gălbenele și tătăneasă, fă­cute cu iriga­torul. N-ar fi rău să dizolvi în ceaiul căl­duț, îna­in­te de fo­losire, un pliculeț de 50 g de bicar­bonat de so­diu, pentru re­du­­cerea acidității vaginale. Multă să­­nă­tate și atenție! Orga­nismul nos­tru ne dă niște sem­ne de care trebuie să ți­nem sea­ma. Felicitări „For­­­mu­lei AS” și mulți ani de-acum în­colo!

ANA – București

„Nepoțica mea este terorizată de o dermatită atopică” (Răspuns pentru ELENA – Brașov)

Stimată bunicuță, normal ar fi să efectuați ana­lize de laborator pentru a găsi antibioticul po­trivit. Puteți încerca și cu cele găsite la farmacie, te­tra­ciclină sau alte antibiotice, dar numai 2-3 zile, pen­tru a vedea dacă au efect. Este bună și tinctura de propolis, dar di­luată cu apă fiartă și răcită, folosind un tampon de vată sterilă. Și, la fel, dacă nu apar după 3-5 zile semne bune, se apelează la alt un­guent. Un­gerea părților de piele afec­tate se face la in­tervale de 5-6 ore. Sea­ra se poa­te face câte o bă­iță cu apă cal­dă și săpun medicinal. Se șter­ge fe­tița cu un prosop curat, se unge bine și se îmbracă o pijămăluță curată. Și aș­ter­nuturile să fie foarte cu­rate. Ali­mentația (cu regim) este foarte im­por­tantă. Ajută organis­mul bolnav. Supe de pui, lac­tate (brânză, ia­urt, urdă), ouă moi, piure de car­tofi, fruc­te, legume, compoturi. Se mai pot folosi ore­zul, grișul, pas­tele făinoase (cu reținere), pâine albă, nu! Este bu­nă pâinea inter­mediară. Multă apă (1 l/zi) sau ceaiuri (mu­șe­țel, tei, cim­bru). Toate alimentele să fie proas­pete. Nu uitați de igiena co­pilului, de curățenie și aerisiri. Miș­care, plimbări la aer și soare. Ca­mera caldă (28-30°). Mai apelați la alți medici specialiști.

ION B.

„Periodic am crize, când abia pot să merg” (Răspuns pentru MARIA – Arad)

Dragă d­-nă Maria, ați făcut bine că ați ape­­lat la „Formula AS” pentru a vă găsi leacul la bolile dvs. grave. Și eu am procedat la fel, pentru că mă du­reau oasele și încheieturile zi și noapte. Îmi era fri­că să fac un pas din cauza du­rerii. La apelul meu disperat, am pri­mit, prin „For­mula AS”, o infor­mație valo­roa­să, care, pu­să în prac­tică, mi-a adus vindecarea. Am folosit pulbere de muguri de brad, câte o linguriță, de trei ori pe zi, înainte de masă. Treptat, treptat, durerile m-au lăsat. Ca să-mi îm­bunătățesc cir­culația sângelui și să am o sta­re de bine, am luat, după fiecare masă, și câte o lin­guriță de pulbere de ardei iute. La început m-am temut că o să fie prea iute și o să mă doa­ră sto­macul. Acum însă sunt con­vins că este un leac mi­nunat, alături de mugurii de brad. Vă doresc curaj să învingeți boala!

EMILIA – Focșani

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.