
D-nă Maria, tratamentul pe care vi-l propun e foarte simplu: mâncați în fiecare zi câte doi căței de usturoi. La început luați doar jumătate de cățel de usturoi, apoi unul întreg, până ajungeți la doi căței. Este un tratament foarte bun, scăpați de durere. Vă doresc sănătate!
OLGA – Iași
„Urinez de 20 de ori pe noapte” (Răspuns pentru SIMONA – Sighet)
1. M-am confruntat și eu cu această problemă. Soluția pe care am găsit-o eu este aburul de oțet. Se înfierbântă bine o cărămidă și se pune într-un lighean de tablă, se întoarce un scaun, se pune ligheanul pe picioarele lui și se toarnă încet 50 g oțet peste cărămidă. Trebuie să vă așezați deasupra aburilor, învelită într-un prosop mare sau o pătură, de la mijloc în jos. Fiți atentă la oțet, pentru a nu vă arde! Acest tratament trebuie făcut numai seara, înainte de culcare.
ELENA – Câmpulung Moldovenesc
2. Și eu am suferit de această boală (cistită cronică). Am fost la doctori în Pitești, am făcut tratamente cu antibiotice, dar fără rezultat. Aveam în continuare frisoane și zăceam la pat. Din fericire, o prietenă mi-a recomandat un ceai foarte bun, care m-a ajutat enorm. Procurați-vă mătase de porumb, codițe de cireșe și rădăcină de pătrunjel. În 3 litri de apă se pune câte o mână din fiecare plantă, se fierb 5 minute și se lasă să se răcească. Ceaiul se bea neîndulcit. Se consumă până cedează boala. Să te ajute Dumnezeu să te faci bine!
KATY – Pitești
„Ajutați-mă să scap de o suferință psihică” (Răspuns pentru VICTORIA – Sibiu)
Rândurile tale scrise cu disperare m-au determinat să-ți răspund, pentru că și eu am trecut anul trecut prin aceeași stare. Nu te neliniști, totul se va rezolva. Îți trebuie însă nădejde și ajutorul familiei. Am urmat același drum pe care l-ai făcut tu – mers la medici, tratamente, dar cel mai mult m-au ajutat familia, prietenul și câteva prietene care au luptat alături de mine. • Pe lângă tratamentul medicamentos am urmat și un tratament miraculos, ce a constat în spovedanii la preot, mers la Sf. Maslu (chiar de 2-3 ori pe săptămână), dezlegări, pomelnice de însănătoșire date la nenumărate mânăstiri. Părinții meu erau disperați și se rugau în fiecare seară, înălțând Acatiste Maicii Domnului, Sfântului Nectarie și Sfântului Calinic de la Cernica – câte 40 la fiecare. Pentru că am simțit că nu îmi revin atât de repede pe cât aș fi vrut, am început un tratament naturist pe bază de ginkgo biloba și magneziu. • Seara, luam câte o pastilă din medicamentul ce se numește Passiflora (pe bază de plante). Alimentația trebuie să fie diversificată și să nu-ți lipsească bananele – măcar una pe zi. Din zi în zi m-am simțit mai bine și chiar cei din jur îmi spuneau că arăt foarte bine, odihnită, cu putere de muncă. Acum am propria familie, serviciu, dar am grijă să-mi respect programul de somn și, din când în când, mai iau seara o pastilă de Passiflora. • Scrie pe o hârtie câteva obiective și nu te da bătută până nu le realizezi (coase ceva, joacă-te desenând sau plantează o floare și ai grijă de ea – aceste lucruri banale m-au ajutat foarte mult). • De asemenea, fă o plimbare, în fiecare zi, împreună cu cineva care să stea de vorbă cu tine. Conversația face minuni. Trebuie să fim bucuroși că trecem prin aceste experiențe, pentru că învățăm foarte multe și-i privim cu alți ochi pe cei bolnavi, îi putem înțelege. Îți doresc numai bine, Dumnezeu să te aibă în paza Lui, iar noi vom fi alături de tine, rugându-ne pentru sănătatea ta. Cu drag, cei ce se gândesc la tine.
Petronela – Târgoviște
„Caut un tratament naturist pentru gută” (Răspuns pentru MARCELA – Iași)
Și eu am avut soțul bolnav de gută. L-am făcut bine cu ajutorul unei rețete naturiste. Se alege o lămâie cât mai coaptă. După ce a fost spălată se taie în două, apoi se stoarce sucul, care se pune separat într-un vas. Se taie fructul în felii subțiri, ce se pun în 250 ml apă la fiert, timp de 15 minute. Când s-a mai răcit, se filtrează și se toarnă peste sucul obținut anterior. Se îndulcește cu miere de albine polifloră. Ceaiul se bea în fiecare dimineață, timp de 30 de zile, după care se face pauză o săptămână.
Pentru d-na Sânziana Pop și colectivul revistei pe care o conduce cu atâta dragoste și dăruire: vă doresc tot binele din lume, multă sănătate și să scrieți lucruri minunate, ca și până acum. Vă îmbrățișez pe toți cu drag!
PAULA – Constanța
„Am fost diagnosticată cu insuficiență renală cronică” (Răspuns pentru ȘTEFANIA – Vaslui, F. AS nr. 1410)
Mă numesc Liliana Laiu și sunt din Franța. Am citit la dvs. în revistă un articol scris de o doamnă care s-a tratat de insuficiență renală la cabinetul „Lacrima naturii” din București și am decis să vă scriu cum am scăpat și eu de dializă, în urmă cu patru ani, tot la acest cabinet. Toate analizele le aveam foarte mari – creatinina era 6,3 mg. După o lună de tratament, când am fost chemată aici să încep dializa, supriză mare: creatinina era 2,8 mg. M-au întrebat ce am făcut, am răspuns sincer și mi-au spus să mai așteptăm puțin. M-am bucurat enorm și am sunat la cabinetul „Lacrima naturii” ca să întreb ce să fac mai departe. Mi s-a recomandat să continuăm tratamentul încă 2 luni. După două luni, creatinina mea a scăzut sub 2 mg și de atunci și până astăzi, a rămas la fel. Am 4 ani de când respect toate indicațiile doamnei dr. Elena Spânu și când vin în România, merg să o văd, că este un om rar întâlnit în zilele noastre. Dacă pot fi de folos cu acest răspuns al meu, mă bucur mult, căci insuficiența renală este o suferință grea. Vă îmbrățișez cu drag și vă mulțumesc din inimă că-mi faceți viața mai ușoară, prin aceste recomandări minunate. Vă iubesc și vă port în inimă și gând! Cu respect,
LAIU LILIANA
„Ce efect are mercurul asupra organismului?” (Răspuns pentru LUMINIȚA)
În general, o astfel de intoxicație poate fi detectată prin analize de sânge, de urină, a firului de păr etc. Preventiv, puteți lua (dar fără a abuza) din următoarele suplimente: • Vitamina B1 – o tabletă (50 mg) la fiecare masă; • Vitamina B6 – o tabletă (50 mg) la micul dejun; • Vitamina C – o tabletă (500 mg) la fiecare masă; • suplimente conținând zinc (15-30 mg) – o tabletă în fiecare seară; • suplimente conținând magneziu (100 mg), în fiecare seară; • vitamina E (conform indicațiilor din prospect); • seleniu – o tabletă pe zi, la cel puțin două ore distanță de momentul când ați luat vitamina C. În plus, consumați mult iaurt, cu culturi acidofile, și mai ales usturoi. Sănătate!
Asistent medical CARMEN PILAT