Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

BEREA – Dresaj de înaltă clasă pentru stomac, intestine și nervi

Boala ulceroasă

Bere cu obligeană

Foto: Shutterstock – 4

Ingrediente: 1 pahar de bere, 20 g de rădăcină de obligeană, 250 ml apă.

Mod de preparare: Mărunțiți ră­dă­­cinile de obligeană, turnați peste ele apă fierbinte, puneți-le la foc mic și lăsați-le să fiarbă 20 de minute. Lăsați să se răcească și apoi strecurați prepa­ratul. Încălziți berea până la 40°C, puneți-o în ceaiul de rădăcină de obli­geană.

Mod de administrare: Luați câte 1/4 pahar de infuzie, de 3-4 ori pe zi. Beți-o caldă. Continuați tratamentul timp de 10 zile, apoi faceți o pauză de 5 zile și repetați operația.

Bere cu flori de salcâm

Ingrediente: 1 pahar de bere, 20 g flori albe de salcâm, 1/2 l apă.

Mod de preparare: Puneți apă fier­­binte peste florile de salcâm și fier­­beți-le 3 minute. Strecurați-le și pu­neți-le să se răcească. În acest timp, încălziți berea până la 40-50 grade. A­mestecați-o cu cea­iul de flori de sal­câm.

Mod de adminis­trare: Luați de 4 ori pe zi câte o lingură, înainte de masă. În prealabil, încălziți băutura pâ­nă la tem­peratura corpului. Tratamentul durează 2 săp­tămâni.

Bere cu dracilă

Ingrediente: 1/2 pahar de bere, 20 g frunze de dracilă (Barberis L.), 250 ml apă.

Mod de preparare: Turnați apă rece peste frunze. Încălziți până la fier­bere. Infuzați pe baie de aburi, sub capac, 15 minute. Strecurați și adău­gați bere.

Mod de administrare: Luați de 4 ori pe zi câte o lingură de băutură cal­dă.

Colită

Bere cu sunătoare

Ingrediente: 1/2 pahar de bere, 20 g frunze de sunătoare, 250 ml apă.

Mod de preparare: Mărunțiți frun­zele uscate de sună­toa­re, opăriți-le cu apă fier­binte și lă­sați-le să se in­fuzeze 2 ore. Pe urmă adăugați berea. Puneți amestecul la foc mic și lăsați-l până în­cepe să fiarbă. Luați de pe foc pre­para­tul, răci­ți-l, stre­curați-l prin 1-2 straturi de tifon.

Mod de adminis­tra­re: Luați câte o lingură, de 5 ori pe zi, după ma­să. Perioada de trata­ment este de 2 săptămâni.

Constipație

Bere cu rizomi de obligeană

Ingrediente: 100 ml bere, 40 g ri­zomi de obli­geană, 20 ml spirt de 70%.

Mod de preparare: Turnați bere și spirt peste rizomii de obligeană. In­fuzați preparatul 8 zile, într-un loc în­tunecos și rece, pus într-o sticlă er­me­tic închisă.

Mod de administrare: Se iau câte 20 de picături, de 3 ori pe zi.

Crampe

Bere cu mușețel și crușin

Ingrediente: 100 ml bere, câte 5 g semințe de ana­son, conuri de ha­mei, 10 g frun­ze de men­tă, câte 15 g flori de mușețel și coajă de crușin, 400 ml apă.

Mod de prepa­ra­re: Amestecați și mărunțiți ierburile, apoi turnați peste ele apă fierbinte. Puneți-le pe baie de aburi, 15 minute, adăugați berea și mai infuzați încă 5 minute. Luați de pe foc, strecurați și răciți produsul.

Mod de administrare: Luați câte 1/2 pahar de preparat, de 3 ori pe zi, după masă.

Diaree

Bere și coajă de ulm

Ingrediente: 250 ml bere, 20 g coajă de ulm și 1/2 l apă.

Mod de preparare: Turnați apă rece peste cojile mărunțite de ulm și încălziți-le pe baie de apă, 30 de minute. Pe urmă adăugați berea și lăsați-o până în­cepe să fiarbă. Stingeți focul, răciți și strecurați lichidul.

Mod de administrare: Se bea câte 1/4 pahar de ceai cald, de 4 ori pe zi, cu 20 minute înainte de masă.

Bere cu rodii

Ingrediente: 250 ml bere, 2 linguri coji de rodii.

Mod de preparare: Mărunțiți co­jile de rodii. Puneți berea pe foc să ajungă până la punctul de fierbere și turnați-o peste cojile de rodii. Lăsați să se infuzeze 2 ore. Pe urmă strecu­rați.

Mod de administrare: Se iau câte 2 linguri, de 3 ori pe zi.

Gastrita

Bere cu frunze de gutui

Ingrediente: 150 ml bere, 10 g frun­­ze de gutuie lunguiață, 250 ml apă.

Mod de preparare: Turnați apă fier­binte pe frunze și puneți infu­zia pe baia de aburi, sub capac, 15 minute. Luați vasul de pe foc. Lăsați lichidul să se răcească. Strecurați ceaiul prin 1-2 straturi de tifon, apoi adăugați berea.

Mod de administrare: Luați de 3 ori pe zi, înainte de mân­care, câte 2 linguri de preparat. Păstrați lichi­dul în loc răcoros, ma­xi­mum 3 zile. Beți-l cald. Perioada recomandată de trata­ment este de 50 de zile, totuși, în caz de agravare a bolii, trebuie urgent să întrerupeți tra­ta­mentul.

Bere cu țintaură

Ingrediente: 1 pahar de bere, 20 g ră­dăcină de țin­taură (fierea-pă­mân­tului), 250 ml apă.

Mod de preparare: Mărunțiți ră­dă­cinile și opă­riți-le, apoi fierbeți-le 30 de minute. Luați vasul de pe foc și adă­ugați berea. Răciți, strecurați.

Mod de administrare: Beți lichi­dul cald, câte o lingură, de 3 ori pe zi.

Bere cu amestec de plante

Ingrediente: 200 ml bere, câte 10 g chimen, rădăcină de obligeană, tri­foi de baltă, țintaură mărunțită, 15 g flori de mușețel și frunze de mentă bună, 20 g talpa-gâștii, 5 g rădăcină de valeriană, 1 l apă.

Mod de preparare: Amestecați ier­­burile, mărunțiți-le și opăriți-le cu apă clocotită. Puneți infuzia pe baie de aburi, 30 de minute. Pe urmă adău­gați berea și continuați să încăl­ziți compo­ziția încă 10 minute. Strecurați decoctul și răciți-l.

Mod de administrare: Luați câte o treime de pahar de lichid fier­binte, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 25 de zile.

Bere cu sunătoare

Ingrediente: 1/2 pahar de be­re, 20 g sunătoare, 250 ml apă.

Mod de preparare: puneți apa la fiert, opăriți sunătoarea și lăsați-o la infuzat 2 ore. Încălziți berea și tur­nați-o în infuzie.

Mod de administrare: Luați câte 1/2 pahar de lichid cald, de 3 ori pe zi, cu 30-40 minute înainte de mân­care.

Pentru tratament, e su­ficientă o pe­rioadă de 15 zile.

Hepatită

Bere cu nalbă mare

Foto: Shutterstock

Ingrediente: 150 ml bere, 80 g rădăcină de nalbă mare, 250 ml apă.

Mod de preparare: Mărunțiți ră­dă­cinile de nal­bă, puneți-le în apă și fier­beți-le 30 de minute, la foc mic. Pe urmă adăugați berea și lăsați până începe să fiarbă. Luați vasul de pe foc, lăsați lichidul să se răcească, apoi strecurați-l.

Mod de administrare: Luați câte 1/3 de pahar de lichid fierbinte, de 3 ori pe zi, în timpul mesei. Perioada de tratament este de 4 săptămâni.

Nevroze

Bere cu valeriană

Ingrediente: 1/2 pahar de bere, 2 lin­guri de infuzie de rădăcină de va­le­riană.

Mod de preparare: Adăugați în bere infuzia de rădăcină de valeriană. Încălziți amestecul la foc mic, până la 30°C.

Mod de administrare: Beți infu­zia caldă, de 3 ori pe zi, câte 1/4 pahar. Pe­rioada de terapie este de două săp­tă­mâni.

Nevralgii

Bere și miere de tei

Ingrediente: 50 ml bere, 1 lingură de miere de tei.

Mod de preparare: Încălziți berea și amestecați-o cu mie­re dizolvată pe baie de aburi.

Mod de adminis­tra­re: Înmuiați o bu­cată de pânză în a­mestec și apli­cați-o pe locul bolnav. Repetați trata­mentul 10-12 zile la rând.

Migrene

Comprese cu bere

Ingrediente: 50-70 ml bere blon­dă.

Mod de preparare: Încălziți puțin berea.

Mod de administrare: În­mu­iați în bere o bucată de pân­ză și aplicați-o pe partea bolnavă a ca­pului. Puneți dea­supra un prosop abia umezit. Cul­cați-vă pe spate. Pu­­neți capul pe un sul mai aspru. În­cercați să vă rela­xați vreme de 30-40 de mi­nute. În tim­pul acesta, schim­bați com­presa în­mu­iată în bere (de 2-3 ori). După aceste proceduri, mi­grena va dis­părea.

Insomnii

Bere cu miere

Ingrediente: 1/2 pahar bere con­cen­trată, o lingură de miere de tei.

Mod de preparare: Pu­neți în bere mierea dizolvată pe baie de aburi și amestecați cu grijă.

Mod de administrare: Beți înainte de culcare berea cu miere. Repetați remediul timp de o săptămână.

Bere și tarhon

Ingrediente: 1/2 pahar de bere, 20 g tarhon, 250 ml apă.

Mod de preparare: Puneți apă opă­rită peste tarhon și infuzați-l 30 de minute. Strecurați. Încălziți berea la foc mic 5 minute, adăugați-o în in­fuzia de tarhon și continuați s-o în­călziți încă 3 minute.

Mod de administrare: Beți câte 1/4 pahar, cu pauze de 30 de minute. Culcați-vă, relaxați-vă și pu­neți pe frunte un prosop înmuiat în apă rece.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.