Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Vremea colindelor a venit

Corul de Copii Radio

– Dacă emoția sărbătorilor iernii întârzie să sosească, chemați-o spre dvs. prin muzică, un leac sufletesc care nu dă greș niciodată. În București, prilejul acesta vi se oferă la Sala Radio, care găzduiește două concerte cu rețetă sigură pentru sărbători –

Alexandru Andrieș – Concert special de Moș Nicolae

Fanii artistului braşovean știu deja că în fiecare an, de Moș Nicolae, Andrieș le pregătește un con­cert special. Şi nici anul acesta nu îi va dezamăgi.

După succesul tur­neului său din această toamnă, muzicianul de profesite arhitect re­vine pe scena Sălii Radio să colinde. „În acest an, concertul de Moş Nicolae, cu care deja v-aţi obişnuit, va avea loc la Sala Radio, în data de 7 decembrie. Vă aştep­tăm cu un program special de sărbători, unde veţi auzi şi câteva cântece noi. Sperăm să vă placă, oricum, tot concertul. Vă aşteptăm cu drag”, spunea Andrieș.

Revendicat, deopotrivă, de lumea jazz-ului, blues-ului și folk-ului, dar și de cea a arhitecturii, artelor plastice și poeziei, Alexandru Andrieş este un nume de marcă pe scena artistică românească. Un artist prolific, care în intervalul a 35 de ani a lansat peste 80 de materiale discografice, şi care a cântat live în mii de concerte.

Toamna aceasta, cu ocazia turneului „de ieşit la pensie”, susţinut în lunile sep­tembrie – octombrie, artistul a lansat un dublu CD, intitulat chiar aşa – „Andrieş iese la pensie”. Un album „roșu acustic”, şi unul „verde elec­tric”, înregistrate cu aceeași echipă de mu­zicieni. Acest dublu album a fost însă dis­ponibil doar pentru o perioadă limitată de timp şi a putut fi procurat numai la concertele din cadrul turneului, după cum se specifică chiar pe pagina oficială de web a artistului. Cu ocazia aceasta a înregistrat în variantă de studio piesele: „Poartă-te frumos cu ea”, „Penelopa”, „Visez același vis”, „Mie mi-e somn” şi „Haiducii mici”. Dar cine ştie, poate se vor mai găsi câteva exemplare şi pentru fanii ce vor veni să-l asculte la concertul de Moş Nicolae.

Ca de fiecare dată, Alexandru Andrieș îi va avea alături de el pe scenă pe statornicii săi colegi, Berti Barbera, Călin Grigoriu, Maria Ioana Mîntulescu și Sorin Romanescu.

(Biletele pentru concertul de Moş Nicolae din 7 decembrie de la Sala Radio pot fi achiziționate online prin Iabilet, Eventim și Enterix şi au prețuri cuprinse între 35 de lei și 95 de lei.)

Corul de Copii Radio – „Peisaj de iarnă”

Atmosfera Crăciunului, cu nelipsitele cântece de stea, este întruchipată în fiecare an la Sala Radio din Capitală prin concerte de colinde devenite deja tradiție.

Şi ce vestitori mai buni pentru Naşterea Domnu­lui pot exista decât copiii? Și unde poți auzi glasuri mai mă­iestre și în­ge­rești, de­cât la Corul de Copii Radio?

Ambasador cul­tu­­ral al Ro­mâniei pes­te hotare și pepi­nieră de talente pen­tru sce­nele muzicale din Româ­nia, Corul de Copii Radio va ani­versa anul viitor 75 de ani de exis­ten­ță.

Duminică, 8 de­cem­brie, Co­rul de Co­­pii Radio vă in­vită să vă bucurați la con­certul inti­tulat „Peisaj de iarnă”.

Repertoriul serii a fost selecționat de dirijorul ansam­blului, Răzvan Rădos, şi reu­nește colinde tradiționale ro­mânești: „Trei păstori”, „După datini colindăm”, „Sus, boieri”, „Astăzi s-a născut Hris­tos”, „Am plecat să colindăm” ș.a., dar şi cântece de Crăciun interna­țio­nale, precum „Shche­dryk” (cu­nos­cutul colind u­crai­nean), frag­men­­te din „A Cere­mony of Ca­rols”, creație dedi­ca­tă Crăciunu­lui, sem­nată de com­po­zito­rul britanic Ben­ja­min Britten, dar și colinde tradi­ționale din Spania sau Gre­cia. Eveni­mentul se va derula cu parti­ci­parea pia­nistei Mag­dalena Faur (care semnează și o parte dintre a­ranjamentele muzi­cale) și va fi pre­zen­tat de actrița Delia Nartea.

La finalul con­cer­tului, Editura Ca­sa Radio organi­zea­ză, în foaierul cen­tral al Sălii Radio, o se­siu­ne de autografe acordate de dirijorii Voicu Po­pescu și Răz­van Rădos pe cea de-a doua ediție a compact-discului „Colinde”. CD-ul conține colinde româ­nești și de pretutindeni, cân­tece tradiționale de Crăciun, înre­gistrate anul trecut, interpre­tate de Corul de Co­pii Radio, condus cu măiestrie de cei doi dirijori. Aşa că puteţi lua şi aca­să muzica lor, dă­ruin­du-le un al­bum spe­cial celor dragi.

(Biletele pentru con­certul „Peisaj de iarnă” al Corului de Copii Radio, de pe 8 decembrie, pot fi pro­curate online pe bilete.ro, şi la Casa de bilete a Sălii Ra­dio. Au preţuri cu­prin­se între 20 şi 30 lei.)

Albumul „Co­lin­de” cos­tă 16 lei şi este disponibil, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau poate fi co­man­dat online pe site-ul edi­tu­rii (edituracasa radio.ro).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian