
D-nă Dorina, sunteți îndreptățită să vă alarmați, deoarece fiul dvs. riscă să devină un handicapat, într-un viitor apropiat. În primul rând, nu-i mai dați bani pe mână, așa-zișii bani de buzunar, iar dvs. supravegheați-vă continuu geanta, portofelul şi buzunarele când sunteți în preajma lui, pentru a nu fi ispitit să vă buzunărească. Trebuie să înțelegeți că plăcerea de a mânca, în special mâncare gustoasă, precum prăjeli, carne, grăsimi și dulciuri etc., a trecut la nivelul de dependență! Fiul dvs., practic, se droghează cu alimentele plăcute lui!
Vă recomand să căutați și să-i prezentați pe net filmulețe cu oameni care, asemenea lui, mânâncă exagerat de mult și au ajuns de dimensiunile unei „sobe de teracotă”, oameni care au devenit, din cauza neînfrânării de la mâncare, niște indivizi total neputincioși din toate punctele de vedere și, inevitabil, handicapați, marginalizați de societate, doborâți de depresii și cu tendințe spre suicid! Încercaţi să-l convingeţi să înlocuiască ciocolata şi bomboanele (dulciurile în general) cu struguri şi curmale deshidratate, iar când îl apucă foamea aceea „de lup”, sfătuiţi-l să bea apă, cât de multă apă, apă fără limite, căci aceasta are rolul de a umple stomacul şi mai ales, de a dilua sucul gastric ce conţine acid clorhidric, responsabil de senzaţia de foame. Or, prin cantitatea cât mai mare de apă, se diluează acidul clorhidric şi dispare senzaţia de foame sau măcar se atenuează considerabil. Să ştiţi că de la apă şi de la aer nu se îngraşă nimeni, ci numai mâncarea în exces este responsabilă de „gabaritul depăşit” al multora din concetăţenii noştri. Totuşi, antidotul cel mai eficient împotriva bulimiei rămâne credinţa în Dumnezeul Bibliei şi rugăciunile sincere înălţate către Cel Preaînalt, în intimitatea cămăruţei noastre de acasă, şi cu cuvintele noastre, iar nu citind rugăciuni din cărticele de rugăciuni. La nevoie, vă pot sprijini şi cu un produs naturist, care amestecat cu puţin lichid (zeamă de supă, ciorbă de zarzavat, ceai, suc de fructe sau chiar apă) poate înlocui mâncarea, prin conţinutul de celuloză şi lignină ce se umflă în contact cu sucul gastric, dând gurmandului senzaţia de saţietate, cu toate că el n-a mâncat mai nimic. Preparatul meu se numeşte: „Înlocuitor de cină”.
Farmacist PAUL TISMAȘ
„Sora mea are alergie și n-a găsit niciun tratament eficace” (Răspuns pentru MARIA – Suceava, F. AS nr. 1394)
Alergiile se manifestă prin prurit, strănut, ochi iritați și roșii, congestie nazală. Aceste simptome alergice arată că sistemul imunitar reacționează rapid la anumite substanțe. Evitați polenul, praful, mucegaiul, părul de animale sau unele medicamente, în special antibioticele. Dacă tratamentul cu medicamene antilalergice n-a dat rezultatele așteptate, încercați cu antihistaminice naturale, cum ar fi urzica: beți zilnic câte un litru de ceai de urzică (infuzie) sau capsule din frunze uscate și congelate, care se găsesc în magazine cu produse naturiste. Luați 500 mg, de trei ori pe zi.
* Ginkgo Biloba este eficientă în tratarea alergiilor. Luați 240 mg pe zi.
* Acizi grași Omega 3 – ține sub control declanșarea crizei.
* Ulei din semințe de in (o linguriță de ulei pe zi). Puteți să-l adăugați și în salate sau într-un pahar cu suc, dar să nu-l încălziți.
* Ceai de trei-frați-pătați, coacăz negru, coada-șoricelului.
Mergeți în paralel atât cu tratamentul naturist, cât și cu cel clasic.
* Consumați mult pește, legume, fructe, lactate, miere, faguri de miere, mai puțină carne de pasăre.
Faceți cure de ape la stațiunile Olănești sau Călimănești, cel puțin o dată pe an.
Să auzim numai de bine!
O. STANCU
„Am o tumefacție inflamatorie la genunchi, în urma unei lovituri” (Răspuns pentru CONSTANȚA R., F. AS nr. 1394)
1. Stimată doamnă Constanța, în suferința dvs. vă recomand Sarea de Bazna. Iată cum procedați:
* Confecționați un săculeț (din materiale naturale, in, cânepă sau bumbac), pe dimensiunea genunchiului dvs.
* Procurați de la farmacie Sare de Bazna.
* Introduceți în săculeț doi-trei pumni de sare. Legați gura săculețului și aplicați-l pe genunchi. Deasupra înfășurați un fular de lână sau o blăniță. Țineți compresa de seara până dimineața.
* A doua zi. Spălați săculețul și uscați sarea într-o tavă.
Aceeași sare o puteți folosi de două ori. Repetați tratamentul cât este necesar.
Acest procedeu este indicat și în caz de entorsă, întindere de ligamente, luxații.
Vă sugerez să citiți în F. AS nr. 1385 (septembrie 2019), articolul „Sarea de Bazna” – gel antireumatic, recomandat și în afecțiunea dvs.
Sănătate multă! Nu-L uitați pe Dumnezeu!
RODICA O. – Cluj-Napoca
2. Pentru toate tipurile de inflamații la genunchi se face următorul tratament: se pune într-o cratiță 3 linguri untură de porc, 2 cepe mărișoare tăiate peștișori, 2 linguri tărâțe de grâu. Se încinge untura și se amestecă bine toate ingredientele, 10-15 minute, pe foc mic. Se răcește puțin și se aplică untura pe genunchiul inflamat, călduță fiind. Se pun o folie și un prosop subțire mai lung cu care se înfășoară genunchiul toată noaptea. Se repetă seara, cât timp e nevoie, până se retrage umflătura. Leacul e valabil și pentru chisturile seroase de pe labele picioarelor care apar din diferite motive: mers pe jos foarte mult, frig la picioare etc. Eu am scăpat de operație cu rețeta de mai sus. Multă sănătate tuturor!
DANA D. – Suceava
„Am candidoză vaginală și rană pe col” (Răspuns pentru S.T. – Deva, F. AS nr. 1396)
Vreau să vă răspund la întrebare, spunându-vă că am avut și eu Candida și rană pe col, și nimeni nu a știut ce să-mi dea, pentru că rana mea nu se vindeca. După recomandările din revista „Formula AS”, am ajuns la cabinetul naturist „Lacrima Naturii” din București, unde mi s-au dat ovule și tampoane, care trebuiau introduse în vagin, un medicament pentru reglarea glandelor, iar pentru Candida, un produs din Finlanda, sub formă de picături și capsule. Mi s-a mai recomandat și un antibiotic natural, tot din Finlanda. După 3 luni cu acest tratament, nu mai am nimic. Menstruația îmi vine regulat, rana s-a vindecat, Candida nu mai este.
Vă mulțumesc din suflet că sunteți cu noi săptămânal. Vă iubesc!
CRISTIANA PARASCHIV – Bacău
„De doi ani mă chinuie o tuse seacă” (Răspuns pentru MARILENA, F. AS nr. 1396)
Stimată doamnă Marilena, după cum scrieți, rezultă că nimeni din cei care v-au consultat nu s-a gândit la existența unei alergii (cel mai probabil la praf si/sau spori de mucegai). Vă sugerez să consultați un medic alergolog, care cu siguranță, în urma testelor specifice, va stabili cauza tusei dvs. și vă va prescrie un tratament adecvat. Până atunci, căutați să eliminați cât mai rapid și minuțios praful din casă, mai ales din proximitatea patului, și luați seara o tabletă de Aerius sau Claritine care sunt antihistaminice (atenție, produc somnolență). De asemenea, beți seara un ceai de mușețel, care are proprietăți antihistaminice notabile.
Vă doresc însănătoșire grabnică!
MANUELA R.
„Mi s-a depistat un chist seros pe capul pancreasului” (Răspuns pentru LAURA I. – Iași, F. AS nr. 1398)
Aceste chisturi se datorează toxinelor pe care ficatul, pancreasul și splina nu le mai pot neutraliza.
* Vă recomand să luați tinctură de tătăneasă (plafar) câte o linguriță, pe stomacul gol, înainte de masă, cu o jumătate de oră. Cura durează două săptămâni.
* Regimul alimentar și odihna sunt foarte importante. Vă recomand supă din toate zarzavaturile, compoturi, salate de crudități în care ați pus și un cartof fiert, ca să fie mai consistente, pilaf cu dovlecei, ardei și roșii. Reduceți cantitatea de zahăr, folosiți doar miere.
* În loc de apă, să beți ceai depurativ, care ajută la eliminarea substanțelor toxice din organism. Ceaiul va fi din merișor, coada-șoricelului, coada-calului, cicoare, busuioc, amestec în cantități egale. Se beau trei căni pe zi, între mese, înghițitură cu înghițitură. Ceaiul medicinal trebuie purtat prin gură ca să se amestece cu enzimele bucale și să stimuleze mucoasele digestive.
* Două săptămâni mâncați totul fiert, plus pâine neagră sau mămăligă, brânză de vaci la discreție, exclus grăsimi de orice fel, mezeluri, carne, cafea și țigări. Niciun suc din comerț nu este admis.
* Pe pancreas aplicați seara, înainte de culcare, o compresă cu apă la temperatura camerei, stropită cu puțin spirt medicinal. Decongestionează pancreasul.
* Vă trebuie multă odihnă, să vă ajute cineva la treabă.
* După două săptămâni, mai puteți include fructe și sucuri naturale, făcute în casă, pește slab, 100 g, de trei ori pe săptămână, iaurt, griș sau orez cu lapte, piure de cartofi.
* Sunt și cărți în librării cu recomandări gastronomice pentru persoanele cu afecțiuni la pancreas.
* Se urmează cu strictețe și tratamentul alopat, prescris de medic și, în plus, se ia Silimarină, câte 2 comprimate de trei ori pe zi, înainte de masă. Pentru ca afecțiunea să nu fie reversibilă, trebuie să vă tratați cu severitate cel puțin șase luni, și pe urmă să fiți atenți toată viața la alimentele periculoase.
Multă sănătate!
IONEL DUMITRAȘCU – Buzău