
O colegă de serviciu își trata acești noduli tari în felul următor: rădea o sfeclă roșie mare cât pumnul și o călea în puțin untdelemn sau grăsime de porc proaspătă. După ce se răcorea puțin, o aplica așa, caldă, pe nodulii de pe mâini și degete. Repetând operația, nodulii s-au topit și au dispărut definitiv. Vă doresc mult noroc!
TEODORA – Focșani
„Cum se pot desfunda capilarele sangvine oculare?” (Răspuns pentru Georgiana – București, F. AS nr. 1073)
Rezultate imediate veți obține folosind picături cu Proculin, de trei ori pe zi, și picături cu Vitamina A uleioasă (soluție), de trei ori pe zi, alternativ. Atenție la perioada friguroasă – folosiți ochelari de soare cu lentile de culoare deschisă, pentru protecție. De asemenea, puteți lua drajeuri de Vitamina A+D2, de patru ori pe zi câte una, după masă. Toate aceste metode le-am folosit personal, cu rezultate foarte bune. Este bine totuși să consultați un medic de specialitate, ca să vă spună dacă acest tratament este indicat în cazul dvs. În perioada tratamentului solicitați ochii cât mai puțin (citit, televizor etc.).
ELIZA T.
„Am vreo șansă să-mi dispară petele roșii din naștere?” (Răspuns pentru ANA, F. AS nr. 1131)
1. Petele roșii se tratează cel mai bine cu ajutorul sânzienelor. Faceți spălături cu infuzie preparată astfel: 2 lingurițe cu vârf de plantă se opăresc cu 500 ml apă, se lasă să stea o jumătate de minut la infuzat, se strecoară, iar cu lichidul obținut se spală zilnic porțiunea afectată. Se lasă neacoperită ca să se usuce. Când locul este uscat, se aplică alifie de sânziene. Este foarte bine dacă ați putea s-o preparați în casă, astfel: într-o tigaie se încălzesc 500 g untură de porc curată (osânză fără sare) și se adaugă patru mâini pline de plantă. Se lasă pe foc mic până face spumă, se amestecă bine și se dă deoparte. Se lasă tigaia acoperită să se răcească peste noapte. A doua zi se încălzește din nou, până când untura devine suficient de lichidă pentru a putea fi strecurată prin tifon. Plantele rămase se presează puternic și alifia astfel obținută se pune în cutii cu capac, care se păstrează la frigider. Dacă nu puteți folosi această metodă, utilizați sucul de gălbenele: doi pumni de tulpini proaspete de gălbenele se trec prin storcător, iar cu sucul obținut ungeți pata de mai multe ori pe zi. Multă sănătate!
MIRELA P. – Ploiești
2. Vă propun un tratament deosebit de eficient care a avut efect asupra multor prieteni de-ai mei care se confruntau cu aceeași problemă. De la o roșie bine coaptă (să fie proaspăt culeasă din grădină), rupe codița verde, tai-o în două și freacă bine locul afectat. Efectul este garantat și nu rămâne nici un semn.
CEZAR T. – București
„Vreau un remediu împotriva bătăturilor dureroase” (Răspuns pentru ANA C., F. AS nr. 1270)
Pentru bătături în talpă (precum și pentru panarițiu, abcese, furuncule, chisturi, mastoze) se poate folosi cu rezultate excepționale slănina de porc. Se taie o felie subțire de slănină de porc de țară (nu din comerț!), cu o suprafață cât să acopere locul afectat, și se aplică timp de 7 zile încontinuu. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Pentru crăpături (la mâini și picioare) se folosește alifie de gălbenele, în care se adaugă o ceapă rasă pe răzătoarea mică. Se unge în fiecare seară mâna sau piciorul și se stă peste noapte cu mănuși, respectiv ciorapi. Se aplică tratamentul până la vindecare.
ILEANA D. – București „Urinez foarte des şi pierd urină” (Răspuns pentru MARIA – Târgovişte, F. AS nr. 1337)
Pentru urinatul des se pun într-un pahar cu apă caldă o linguriță cu ulei de măsline și o linguriță cu suc de usturoi. Se beau 3 pahare pe zi, înainte de mese. Efect garantat! Pentru orice tip de infecție urinară vă recomand tratamentul cu argilă, ale cărui rezultate în această boală sunt uimitoare.
Pentru mai multe amănunte, contactați-l pe d-l ing. chimist Mircea Bocan, inițiatorul acestui tratament, la tel. 0788/23.38.73.
IOANA P.
„Cum pot scăpa de o leziune micotică în vezica urinară?” (Răspuns pentru ALEXANDRA F., F. AS nr. 1359)
Și soțul meu a suferit din pricina unor infecții urinare chinuitoare, până când medicul nostru de familie i-a recomandat URO-VAXOM, un produs care se găsește și în farmaciile din România. De atunci, soțul meu se simte foarte bine. Medicamentul se administrează 10 zile consecutiv, lunar, timp de trei luni.
Adela – București
„Mi s-a pus diagnosticul metroragie în climax” (Răspuns pentru D. R. – Câmpulung Muscel, F. AS nr. 1383)
Răspunsul ni-l oferă Kneipp în cartea „Farmacia verde – miracolul tratării bolilor”. Este indicat ceaiul de coada-calului, care se administrează din două în două ore, câte 4 linguri. O altă soluție pentru o însănătoșire rapidă este și pulberea de coada-calului (planta uscată, luată de la Plafar, se dă prin râșnița de cafea, până se face pulbere), administrată de trei ori pe zi, câte un vârf de cuțit, care se dizolvă în puțină apă. Această pulbere este mineralizantă și înlesnește procesul de asimilare a calciului în organism. Durata tratamentului este de minimum o lună de zile și se repetă ori de câte ori este nevoie. Efectul este aproape imediat. Rețeta a fost experimentată cu succes de numeroase cunoștințe ale mele, aflate în situația dvs. Ea previne și osteoporoza, care este destul de frecventă la anumite vârste. În cartea Mariei Treben, „Sănătate din farmacia Domnului”, este recomandat ceaiul de coada-calului, în cazul metroragiilor, și maceratul de vâsc, în cazul menoragiilor. Vă doresc însănătoșire grabnică!
VIRGINIA R.
„Tatăl meu are granulomatoză suprapubiană” (Răspuns pentru MARIA S., F. AS nr. 1388)
Eu am obținut rezultate pozitive în închiderea unor operații cu colecții purulente, folosind cataplasmele cu argilă. Un pumn de argilă se amestecă cu puțină apă într-un vas de sticlă sau porțelan, până la obținerea unei paste consistente. Se va începe cu cataplasme mai subțiri (0,5 cm), cu suprafaţă mai mică, aplicate timp de 1-2 ore. Progresiv, se vor utiliza cataplasme de 1-2 cm grosime, mai mari, aplicate chiar și o noapte întreagă. În cazul în care cataplasma se usucă prea repede, va fi înlocuită cu una proaspătă. După folosire, este obligatoriu ca aceasta să se arunce, fiindcă se impregnează cu toxine. În lucrarea „Tratamentul bolilor prin legume, fructe și cereale”, dr. Jean Valnet recomanda ca tratamentul extern să fie precedat sau însoțit de o detoxifiere internă cu argilă. O dată începută, cura de argilă nu trebuie întreruptă. Ea declanșează un ansamblu de procese de drenaj și revitalizare, a căror oprire ar putea fi nefastă pentru organism. Multă sănătate!
CRISTIANA R.
„Am un chist Baker la genunchi” (Răspuns pentru LIVIU D. – București, F. AS nr. 1414)
La fel ca și dvs., am avut umflături dureroase la genunchi, care mă împiedicau mai ales la urcatul și coborâtul scărilor. Am scăpat de umflături în mai puțin de două săptămâni, masându-mă ușor, seara, cu ulei de cimbru, apoi aplicându-mi comprese cu bitter suedez. Totodată, am băut ceaiuri depurative (coada-calului, coada-șoricelului, păpădie, urzică – la discreție).
NICOLETA – București
„Caut un tratament naturist pentru stafilococ alb” (Răspuns pentru ALEXANDRU, F. AS nr. 1414)
* Faceți badijonări cu Betadină, seara, timp de 10 zile, cu pauză alte 10 zile.
* Consumați de două ori pe zi drojdie de bere proaspătă, cât o nucă, Apilarnil Prop (de la magazinele Apicola), după prospect, și cât mai mult usturoi.
* De asemenea, este foarte indicat să urmați cura cu argilă (procurați-o de la d-l Mircea Bocan din Alba-Iulia – are efecte deosebite în tratament).
MARGARETA – Brăila
„Zona Zoster îmi face viața un calvar”(Răspuns pentru SILVIA – Franța, F. AS nr. 1425)
Zona Zoster este o afecțiune localizată de-a lungul unui nerv și este foarte dureroasă. Pentru calmarea durerilor, se pun comprese locale cu apă foarte rece sau suc de morcovi.
* De real folos sunt și cataplasmele locale cu făină de in, băile cu amidon sau cu tărâțe (2-3 kg tărâțe la o cadă de apă– se stă 5-10 minute), băile călduțe cu decoct de flori de tei (50-100 g la 2 l de apă – se stă 5-10 minute).
* De asemenea, foarte bune sunt și cataplasmele cu frunze de varză. Se spală varza, se taie nervurile, se presează cu un făcăleț. Se pun 2-3 straturi de varză, care se vor schimba de 3-4 ori în 24 de ore. Înainte de aplicații, se unge locul afectat cu ulei de sunătoare.
* Mai puteți folosi și urechelniță (Sempervivum tectorum) în stare proaspătă, storcând sucul direct pe locul afectat.
* Este indicat un regim alimentar de cruțare, fără grăsimi, prăjeli și conservanți. Cu acest tratament m-am vindecat de Zona Zoster în mai puțin de o săptămână.
ANA C. – Sibiu