
* Tonic fortifiant general și diuretic: se prepară dintr-o rădăcină de țelină rasă, amestecată cu 100 g zahăr. Se lasă la macerat 48 de ore. Se adaugă apoi un litru de vin alb. Se obține un vin tonic cu aromă de ananas din care se iau 2-3 păhărele pe zi înainte de mese.
* Amestec vitalizant: sucul realizat dintr-un praz, o crenguță de țelină, o ceapă, un pătrunjel. Se ia dimineața pe stomacul gol.
* Pentru îmbunătățirea circulației sanguine: se bea sucul rezultat din 2 morcovi, 2 căței de usturoi și o rădăcină de pătrunjel, în fiecare dimineață, timp de 10 zile.
* Lapte fortifiant: se pun în mixer o jumătate litru de lapte proaspăt, 4 linguri drojdie de bere, o ceașcă lapte praf degresat, o lingură cu miere și se amestecă bine. Când mierea s-a dizolvat, se adaugă încă o jumătate de litru de lapte. Un pahar între mese și unul la culcare aduc un aport considerabil de vitamina B, calciu, fier, minerale, proteine etc.
* Mic dejun energizant, alcătuit din: 1 iaurt și o lingură cu miere, adăugată în momentul consumării. Proprietăților nutritive ale iaurtului li se adaugă oligoelementele prezente în miere, fundamentale pentru dezvoltarea armonioasă a organismului.
* Cocteil plăcut pentru menținerea siluetei: sucul rezultat din țelină, varză și mere în părți egale. Se consumă un pahar de trei ori pe zi.
* Apă agitată, contra anemiei. Prin anii ‘50 era foarte la modă un leac ciudat: apa agitată de 120 de ori, înainte de a o bea. Dacă 250 ml de apă se pun într-un recipient tip shaker și se agită de 120 ori, se obține o cu totul altă apă. Verificând compoziția bacteriologică a apei înainte și după energizare, se constată o diferență evidentă. Nu numai că dispare orice urmă de germeni patogeni, dar apa câștigă o serie de proprietăți greu de echivalat cu alte substanțe. Apa astfel energizată este recomandată în stări de depresie psihică sau în stări de anemie, pentru tonificarea organismului. Căderea părului poate fi, de asemenea, oprită, folosind acest miraculos remediu. Surprinzător la această apă este încărcarea ei energetică care pătrunde prin cavitatea bucală în organism, până în structurile medulare și cerebrale, stimulând funcțiile nervoase superioare.