Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Câteva combinații energizante

Foto: Shutterstock

* Tonic fortifiant general și diuretic: se pre­pară dintr-o rădăcină de țelină rasă, ames­tecată cu 100 g zahăr. Se lasă la macerat 48 de ore. Se adau­gă apoi un litru de vin alb. Se obține un vin tonic cu aromă de ananas din care se iau 2-3 pă­hărele pe zi înainte de mese.

* Amestec vitalizant: sucul realizat din­tr-un praz, o crenguță de țelină, o ceapă, un pătrun­jel. Se ia dimineața pe stomacul gol.

* Pentru îmbunătățirea circulației sangui­ne: se bea sucul rezultat din 2 morcovi, 2 căței de usturoi și o rădăcină de pătrunjel, în fiecare dimi­neață, timp de 10 zile.

* Lapte fortifiant: se pun în mixer o ju­mă­tate litru de lapte proaspăt, 4 linguri droj­die de bere, o ceașcă lapte praf degresat, o lingură cu miere și se amestecă bine. Când mierea s-a dizolvat, se adaugă încă o jumătate de litru de lapte. Un pahar în­tre mese și unul la culcare aduc un aport consi­derabil de vitamina B, calciu, fier, minerale, proteine etc.

* Mic dejun energizant, alcătuit din: 1 iaurt și o lingură cu miere, adăugată în mo­mentul consumă­rii. Proprietăților nutritive ale iaur­tului li se adaugă oligoelementele prezente în miere, funda­mentale pentru dezvoltarea armonioasă a orga­nis­mului.

* Cocteil plăcut pentru menținerea si­lue­tei: sucul rezultat din țelină, varză și mere în părți egale. Se consumă un pahar de trei ori pe zi.

* Apă agitată, contra anemiei. Prin anii ‘50 era foarte la modă un leac ciudat: apa agitată de 120 de ori, înainte de a o bea. Dacă 250 ml de apă se pun într-un recipient tip shaker și se agită de 120 ori, se obține o cu totul altă apă. Verifi­când com­poziția bac­teriologică a apei înainte și du­pă ener­gizare, se constată o diferență evidentă. Nu numai că dispare orice urmă de germeni patogeni, dar apa câștigă o serie de proprietăți greu de echi­valat cu alte sub­stanțe. Apa astfel energizată este recoman­dată în stări de depresie psihică sau în stări de ane­mie, pentru tonifi­ca­rea organismului. Căde­rea pă­­rului poate fi, de ase­me­nea, oprită, folo­sind acest mi­­raculos re­mediu. Sur­prin­zător la această apă este în­cărcarea ei energe­tică care pătrunde prin ca­vitatea bu­cală în orga­nism, până în struc­turile medu­lare și ce­re­brale, stimulând func­țiile ner­­voase su­pe­rioare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian