Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru SPIRIDON – Buzău, F. AS nr. 1363 – „Ştie cineva un tratament naturist pentru lichen plan?”

Dr. LUCICA SIMA – ROMVAC COMPANY SA – Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

În cazul afecţiunii complexe de care bunica dumneavoastră suferă este necesar ca dânsa să efectueze analize de labo­rator, pentru a fi stabilit un diagnostic de certitudine, respectiv – examen microbiologic cu antibiogramă şi/sau antifungigramă, pentru identificarea agentului patogen/ agenţilor patogeni care au provocat şi/sau complicat afecţiunea de bază, şi o puncţie biopsică din le­ziuni, pentru stabilirea corectă de lichen plan. Varianta naturală a diferitelor terapii medicamentoase exis­tente pe piaţă este reprezen­tată de gama de produse Imu­noinstant, ce conţin anticorpi cu specificitate, pentru o pa­letă largă de bacterii, fungi sau virusuri. În plus, produ­sele din gama Imunoinstant se caracterizează prin activitate antimicrobiană, antiinfla­ma­toare și imunomodulatoare. Pentru a beneficia de terapia cu aceste produse naturale, este necesară o programare la Cabinetul de Medicină Com­plementară din cadrul Com­paniei Romvac, unde să vă prezentaţi însoţiţi de bule­tinele analizelor de laborator.

Multă sănătate!

„Nu pot scăpa de infecţie urinară cu Enterococcus Spp” (Răspuns pentru SILVIA, F. AS nr. 1361)

Stimată doamnă, în cazul dumneavoastră este vorba, cel mai probabil, de o infecţie rebelă la trata­mentul clasic cu antibiotic. O alternativă eficientă și naturală la terapia antimicrobiană este repre­zentată de gama de produse Imunoinstant. Acestea sunt obţinute în cadrul companiei Romvac, având ca principiu activ imunoglobuline cu specificitate faţă de o paletă largă de agenţi patogeni, inclusiv Enterococcus spp. Medicul terapeut din cadrul Ca­binetului de Medicină Complementară Romvac recomandă, în primul rând, efectuarea unor analize medicale recente, care să stabilească diagnosticul cert de infecţie urinară cu Enterococcus spp; rugă­mintea este, odată ce aveţi aceste buletine de ana­lize, să contactaţi echipa Cabinetului pentru o pro­gramare în vederea unei consultaţii. Pe baza con­sultului clinic și a analizelor efectuate, medicul va stabili un protocol de administrare a acestor pro­duse, cu rezultate certe.

Multă sănătate!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Nu-mi revin după enterocolita acută”(Răspuns pentru SIMION G. – jud. Cluj, F. AS nr. 1370)

Simptomele violente pe care le acuzați sunt extrem de neplăcute – s-a confruntat și soția mea cu această problemă în trecut. În plus, restricțiile alimentare pe care le menționați vă slăbesc foarte mult organismul. Folosind argilă „ALGO” în doză de șoc (200 g pe zi), timp de 2-3 luni, problemele dvs. se vor rezolva în totalitate. Vă veți da seama că sunteți vindecat atunci când stomacul va tolera orice aliment. În timpul spitalizării, pro­babil că vi s-au administrat și anti­biotice. De aceea, vă recomand să vă refaceți flora digestivă cu un pro­biotic de calitate (vă recomand Biokult) – timp de o lună. Evitați carnea de porc și de pui crescuți industrial și peștele de acvacultură – conțin cantități însemnate de steroizi și antibiotice care distrug flora digestivă! Pentru detalii referi­toare la tratament, puteți să mă contactați la tel. 0788/23.38.73. Pentru a procura argila „ALGO” la preț de producător sunați la tel. 0258/86.56.77.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Zona Zoster pe trigemen cu dureri cumplite” (Răspuns pentru MARCEL H. – Râmnicu Vâlcea, F. AS nr. 1349)

Zona Zoster este o maladie declanşată de un virus, frate cu Gripa, dar mai dureros. Cel mai bun şi mai eficient antiviral natural este Propolisul, pe care-l puteţi folosi ca tinctură, în concentrație 40%, atât intern – 30 picături, de 3 ori pe zi, 21 de zile la rând, cât şi extern, tam­ponând cu tinctură de 2-3 ori zi, zo­nele cutanate lezate (dacă există). Trebuie să aveţi răbdare, căci de tre­cut trece sigur cu acest tratament, dar dacă dure­rile sunt greu de supor­tat, sunaţi-mă la tel: 0745/13.75.37. O să vă trimit un analgezic eficient pentru acest gen de durere.

„Fetiţei mele îi curge sânge din nas” (Răspuns pentru LAURA T. – Cluj, F. AS nr. 1351)

Fiica dvs., în vârstă de trei ani, are o mucoasă nazală mai sensibilă, po­sibil mai subţire, drept pen­tru care, când suflă nasul mai energic se produc micro­sânge­rări trecătoare. Cel mai eficient tratament este cel cu Tinctură de Propolis, dar nu în alcool, ci în Glicol: se numeşte: Propolis glicolic 40%, din care îi puneţi câte o picătură în nas (în fie­care nară sau numai în nara care sângerează des) numai seara, îna­inte de cul­care, timp de 5 seri la rând, după care mai admi­nistraţi timp de 2-3 seri, dacă mai sângerează şi numai dacă mai sângerează. Găsiţi propolisul gli­colic în farmacii.

LIDIA HOLBAN – consultant nutriționist, Buzău, tel. 0722/26.04.45, e-mail: [email protected]

„Caut un remediu naturist pentru boala Basedow Graves” (Răspuns pentru MARIANA – București, F. AS nr. 1370)

Această afecțiune apare când glanda tiroidă pro­duce prea mult hormon tiroidian, ceea ce duce la o stare metabolică hiperactivă. Toate procesele orga­nismului sunt grăbite de această boa­lă. Simptomele hipertiroidismului sunt: nervozitate, irita­bilitate, o senzație permanentă de cald, trans­pirație abundentă, insom­nie, oboseală, intensifi­care a frecvenței scaunelor, slăbi­ciune, pierderea părului și în greutate, schimbări în gro­si­mea pielii, separarea unghiilor de patul unghiei, tremur al mâi­nilor, intoleranță la căldură, creșterea ritmului car­diac și, uneori, exoftalmie (proeminare a glo­bului ocular în afara orbitei sale).

Multe cazuri de hipertiroidism și hipotiroidism sunt considerate o urmare a răspunsului imunitar anormal. Cauza exactă nu este înțeleasă, dar siste­mul imunitar poate produce anticorpi care inva­dează și atacă tiroida, afectând producția de hor­moni. Hipertiroidismul poate fi cauzat de noduli sau tumori care se formează în tiroidă și care perturbă producția de hormoni. Infecția sau infla­mația tiroidei poate provoca un hipertiroidism tem­porar pentru care pot fi prescrise medicamente.

Trebuie atenție la alimentele consumate, și aș recomanda câteva dintre ele: broccoli, conopidă, fasole, soia, gulie, varză creață, pere, piersici, napi, spanac, varza de Bruxelles, varza. Toate ajută la scăderea producției de hormon tiroidian.

• Evitați produsele lactate cel puțin 3 luni. • Evi­tați stimulentele, cafeaua, ceaiul, nicotina și sucu­rile răcoritoare. Digestia este și ea grăbită de aceas­tă boală, pot apărea probleme de malabsorbție, așa că dieta este foarte importantă. Dacă gușa afectează res­pirația sau înghițitul, poate fi necesară chirurgia pentru extirparea tiroidei sau a unei părți din ea. După operație este posibil să fie necesar să luați hormoni tiroidieni sub formă de ta­blete. Elementele nutriționale lucrea­ză în „echipă” pentru a sprijini o sănătate optimă. Cu mult înainte de a fi descoperite vitaminele, se uti­lizau anumite alimente pentru prevenirea și tra­tarea bolilor. Medicul grec Hypo­crate prescria ficatul împotriva orbirii nocturne, cu mai mult de 2000 ani înainte să fie identificat factorul curativ vitamina A. Vitaminele în natură nu se găsesc nicio­dată singure, ci împreună, într-o „echipă” de substanțe nutriente, care lucrează într-o sinergie per­fectă pentru protejarea sănătății. Cantități cres­cute de vitamine și de minerale sunt necesare pen­tru această situație „hiper”metabolică și trebuie o formulă complexă și completă.

Vitaminele din complexul B sunt necesare pen­tru funcția tiroidei, pentru formarea sangelui și a nivelului de energie (tiamina – vitamina B1), pen­tru funcționarea normală a tuturor celulelor, a glan­delor și a organelor corpului (vitamina B2 – ribo­flavina), pentru activarea multor enzime, pentru suportul sistemul imunitar și al producției de anti­corpi (vitamina B6 – piridoxina).

Acizii grași esențiali sunt necesari și ei unei bune funcții glandulare. Acizii grași omega-3, în formula completă de 8, existentă în singurul inte­grator alimentar Salmon Oil Plus, pot să inhibe tumorile. În numeroase experimente efectuate pe animale, acizii grași omega-3 au reușit să reducă numărul, dimensiunile și indicele de creștere a tu­mo­rilor. Asemenea rezultate au fost și mai remar­cabile dacă au fost însoțite de o dietă cu un conținut scăzut în grăsimi „rele”.

Vitamina C Threshold cu bioflavonoide, este principalul antioxidant hidrosolubil de care orga­nismul nostru poate dispune, întărește sistemul imunitar, înlesnește cicatrizarea rănilor și susține un bun tonus al sănătății generale. Vitamina C Sus­tained Release cu bioflavonoide, cu eliberare con­trolată, este utilă și pentru recrearea colagenului, „cimentul” celular care servește la construcția pielii, a oaselor, a vaselor sanguine și a țesuturilor. Dietele bogate în vitamin C Threshold cu biofla­vonoide sunt puse în relație cu o longevitate majoră și cu o reducere a riscului pentru tumori, meta­bolism hiperactiv (Basedow), atacuri de apoplexie, ateroscleroză și cataractă. Este deo­sebit de importantă pentru situația dvs.

Menționez că aceste for­mule nu se găsesc în lanțurile de farmacii. În caz că doriți lămuriri, contactați-mă.

Nevoile dvs. nutriționale vor fi stabilite ținând cont de stilul dvs. de viață, precum și de semnele și simptomele asociate cu diferitele deficiențe.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian