Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete de toamnă cu fructe

– Toamna, pielea are nevoie de energie. Nimic nu o ajută mai repede și mai bine decât vitaminele proaspete, luate din fructe și aplicate direct pe obraz –

Foto: Shutterstock

LĂMÂIA VERDE

Pentru întinerirea pielii

Stoarceți o lămâie verde într-un cas­tronaș. Adăugați un pahar cu lapte in­tegral (fiert) și o lingură cu glice­rină. Ames­tecați bine și lăsați com­poziția deo­parte pentru o jumă­tate de oră. Seara, îna­inte de culcare, aplicați amestecul pe față, pe mâini și pe pi­cioare. Zeama de lămâi verzi ajută și la vindecarea coșu­rilor.

Pentru ten gras

Stoarceți o lămâie verde într-un castron cu puțină apă foarte re­ce. Ume­ziți-vă fața, ma­sând timp de 5 minute, apoi clă­tiți cu apă călduță.

Pentru ten mixt

Amestecați o jumătate de lingură cu zeamă de lămâie, o lingură cu suc de cas­tra­veți și câteva pi­că­turi de apă de tran­dafiri. Aplicați pe față și pe gât, lăsând să ac­ționeze circa 15 mi­nute. Clă­tiți cu apă călduță.

Pentru ten uscat și aspru

Amestecați un gălbe­nuș de ou cu câteva pi­cături de zeamă de lă­mâie și puțin ulei de măs­line. Aplicați pe față și lă­sați să acționeze până când ames­tecul se usucă. Clătiți cu apă călduță și stropiți-vă apoi cu apă foarte rece.

Loțiune tonică

Amestecați o lingură cu suc de mere cu un sfert de lingură cu suc de lămâie verde. Aplicați loțiunea și lă­sați-o să ac­ționeze timp de 20 de minute. Este un tonic excelent pentru piele și previne în­grășarea tenului.

Pentru ochi obosiți

Amestecați patru linguri cu zeamă de lămâie și patru linguri cu apă foarte rece (de la frigider). Înmuiați bucăți de vată în acest amestec, pe care le aplicați pe pleoape timp de 10 minute.

MIGDALELE

Pentru ten uscat și aspru

Amestecați o linguriță de ulei de migdale cu o jumă­tate de linguriță de smân­tână și o ju­mătate de lin­gu­riță cu zea­mă de lă­mâie. A­plicați ameste­cul pe față și pe gât în fie­care seară, înainte de culcare.

Pentru înlăturarea pistruilor

Spargeți și măcinați fin doi sâm­buri de migdale. Amestecați o lin­guriță cu zeamă de lămâie cu un al­buș de ou și adăugați praful de mig­dale. Aplicați ames­­tecul omogenizat pe față și lăsați-l să se usuce. Clătiți din abundență cu apă caldă, apoi spă­lați-vă cu apă rece.

PIERSICILE

Coaja de piersică este foarte folo­si­toa­re pentru înfrumusețarea tenului. De­cojiți cu grijă o piersică. Ma­sați ușor fața cu partea in­terioară a pieliței câte­va minute în fiecare sea­ră, fără a vă clăti după aceea. Ajută la curățarea în profunzime a tenului și la închiderea po­rilor, are acțiune as­tringentă, deten­sio­nează muscula­tura facială și previne apariția ridurilor.

PEPENELE

Suc din pepene verde

Sucul din pepene verde ajută la în­lă­turarea petelor de pe piele. Pre­parați o loțiune dintr-o felie de pepe­ne verde, pe care o dați pe răzătoare și o stoarceți. Aplicați loțiu­nea pe față și pe gât, lăsând-o să ac­ționeze timp de 15 minute. Clătiți cu apă călduță, apoi stropiți-vă cu apă rece.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian